imamo raskol i otpad od 50 000 ljudi u Crkvi. Imamo tipa sa poremecajem osobnosti koji vjeruje da je mesija i to zeli dobro naplatiti.
Imamo Crkvu koja je zakasnila u reakciji i zato stanje nije smiješno. Imamo odnose svih mogućih relacija koji stradavaju zbog ovog raskola. I taj samoprozvani prorok prijeti biskupima i svecenicima koji ga nazovu laznim i napisu mu zabranu. Gdje ce se on u svojoj ulozi mesije zaustaviti nitko ne zna i sto mu sve moze pasti na pamet jer mu svaka zabrana ugrozava egzistenciju i tada poludi i glumi zrtvu "jer je on samo otac 7 djece koji nije nista" krivo napravio.
Ljudi koji ga slijede te mole s njim i poste svi trebaju na molitve oslobođenja. Ovo je istovjetno Knjizi istine.
Nije smijesno, imamo veliku krizu u Crkvi i ljude koje ovaj mesija vodi do ludila da rade za njega sve sto im kaže.
Nije nikako smijesno ovo sto Grebenar radi.
Čak i kad je Crkva izrekla sve o knjizi istine katolici i je ipak čitaju.
Ovo je isto.
Egzorcisti isjeruju sotone iz ljudi koji čitaju knjigu istine i koji mole molitve iz te knjige.
Ovo je isto.
On kad je stjeran u kut i kad napada i prijeti svecenicima i biskupima i kad kaze da je samo otac 7 djece koji nije nista pogrijesio tada nam otkriva sav svoj poremecaj osobnosti i svoje ludilo kao i očaj i razloge zasto ovo sve radi. Nema drugi poslovni plan i u sebe kao mesiju je sve uložio. I sad mu se mora sve isplatiti.
Knjiga istine i EIM koje vodi dr.grebenar su neusporedive stvari
Ljudi koji slušaju EIM sigurno neće trebati egzorciste! To je čista podvala i laž
Grebenar u EIM poziva na najvrijednije stvari iz naše katoličke tradicije
Poziva nas na post
Poziva nas na moljenje krunica, Krvi Kristovoj, Gospine krunice, moljenje litanija, proklamaciju itd
Poziva nas na borbu protiv abortusa, na Hod za život, protiv Istanbulske konvencije,na moljenje krunice na trgovima, na sve pozitivne akcije gdje se može čuti glas nas laika...neka vide da nas ima!i da je vjera u Hrvata i dalje živa i da smo hrabri braniti našu vjeru!
Poziva nas da budemo aktivni katolici koji redovito idu na euharistiju, na ispovijed...fr. grebenar i njegova obitelj idu svaki dan na euharistiju
EIM je čisti katolicitet i nije protestantizam kako veli kamensputa
dr.grebenar daje sigurno puno od sebe , svoga vremena, svoga komoditeta...nije čovjek koji odvaja samo 1 sat u nedjelju kako čini većina katolika za Boga
snimiti svaki dan EIM koje traje od 1 do 2,5 sata ( kad je već montirano) je zbilja veliki trud , veliki aktivizam
VG ima svoga duhovnika koji ga vodi...vjerujem da je isti duhovnik,moguće i tim svećenika iz međugorju sudjelovao u izradi svIh ILI BAREM nekih od ovih 320 yt uradaka EIM koje nam daje VG!
Jedan čovjek , pa bio on i bacc.teologije sigurno ne može ovo sve sam napraviti!...teoretski može , ali jako teško
VG u EIM upozorava na negativnosti u KC, na opasnosti koje prijete našoj Crkvi i našem narodu
Više puta je spominjao LGBT agendu koja se pomalo uvlači u KC ( vidite svi šta se već godinama događa u mnogim državama europe koje su nominalno katoličke...posebice u njemačkoj koja želi kroz sinodalni put uvesti u KC totalno nemoralne i nekatoličke stvari, to je čisti protestantizam i teške hereze!..zastave u duginim bojama, LGBT agende, ređenje homoseksulaca, ređenje žena , uništenje svih svetih otajstava i svetih sakramenata koje ima jedino kC!!)
Pogledajte samo komentare ispod EIM ...koliko pozitivnih učinaka, koliko probuđenih ljudi u vjeri koji počinju postiti, moliti krunice, opet ići na ispovijed i svete mise, itd
Mnogi ljudi svjedoče o obraćenjima, jačoj molitvi , redovitijem i češćem postu, redovitijem odlasku na svetu misu ...svjedoče o čistim katoličkim stvarima, a nikakvom protestantizmu!
VG često u svojim uratcima ukazuje na te opasnosti koji u budućnosti prijeti i Crkvi u BIH i RH!
INSTITUCIONALNA CRKVA MORA PRIZNATI I NEGATIVNOSTI KOJE se događaju u njenim redovima!...ne smije se pederluk, pedofilija u Crkvi sakrivati pod tepih...svi slučajevi koji se otkriju unutar klera se moraju najstrože kažnjavati, takve stvari gdje ima osnovane sumnje i dokaza predati na suđenje na civilni i crkveni sud!
Time će se izbiti pretjerano ocrnjivanje Crkve i uveličavanje tih pojava...ako se ne budu sakrivale i branile takve stvari , te pokretali postupci protiv homoseksualaca i pedofila u Crkvi izbiti će se generaliziranje i priče da su svi svećenici takvi...Crkva mora tome stati na kraj i suditi takve nemoralne i užasne stvari koje se moramo svi priznati događaju i u našoj crkvi, našim samostanima, našim novicijatima
Crkva mora biti aktivnija...mora dati jasnu podršku svim akcijama koje poduzima laikat, građani ( npr. Hod za život, borbu protiv abortusa, molitve krunica na trgovima raznih gradova u RH isl.
Institucionalna KC je nažalost tu jako pasivna , samo šuti na sve napade koje vjernici trpe od puno aktivnijih LGBT udruga i atesta
Znam kad se uvodila IK mislim 2015. na trgu u Zagrebu je bio protestni skup...od svećenika,biskupa sam vidio samo biskupa Košića!
I kod nekih drugih akcija čuo se glas podrške samo biskupa Košića...drugo šute?
Crkva u RH se sakrila u sakristiju i samo šuti...šutnja je jača nego kad smo bili pod komunizmom, UDBOM...to je nečuveno, jadno
Institucinalna KC ne smije i ne može biti kupljena od vlasti, HDZ-a isl tim novcem koji prima temeljem Konkoradata sa vaticanom...to nije velika suma, mislim cca 300 miliona eura...civilne udruge, lgbt pokreti primaju barem 3 puta veće novce iz proračuna RH!!...ČEMU ONDA STRAH i povlačenje zbog tih 300 mil. eura..a oni su zajamčeni međunarodnim ugovoro, konkordatom!
Ukoliko INSTITUCIONALNA KC u RH i BiH neće biti aktivnija, ukoliko neće izaći iz straha i šutnje i iz sakristije, ukoliko će se kočiti karizmatski pokret ( znamo kakav smo polet, buđenje imali početkom 2000tih kada je krenuo karizmatski pokret kod nas ( turneje poznatih svećenika rufusa, de grandisa, james manajckala itd...naših vlč. sudca, fra linića, radigovića itd) onda će otpad i hlađenje od vjere biti sigurno još veći!
samim time stvoriti će se potreba da se sami laici aktiviraju , kao što se u dobroj vjeri aktivirao i dr. Grebenar!...MOGUĆE JE DA ONDA BUDE I LOŠIH AKTIVNOSTI LAIKA, koje bi došle iz samog protesta, očaja isl.
Uopće se ne slažem sa nekima koji tvrde da se radi o običnom prevarantu koji to radi da proda svoju knjigu i da će prvom prilikom odmagliti , pobjeći sa novcem!
Pozitivnu recenziju i predgovor za knjigu je dao naš poznati svećenik, voditelj emisije AGAPE , fra Knezović...osobno sam slušao na desetine njegovih emisija, osobno i poznam svećenika, prije nekoliko godina sam bio u crkvi kod hercgevoačkih franjevaca u Dubravi na promociji njegove jedne knjige o komunikaciji ( kupio sam ju , dobio posvetu od fra Maria ...i jako je dobra knjiga)
Sve u svemu, po meni dr. Grebenar radi sve u dobroj vjeri, njegove nakane su časne i u korist naše vjere...čovjek radi u smislu daljnje evangelizacije, u smislu da nas upozorava na opasnosti koje se uvlače u Crkvu i daje nam načine kako da se borimo protiv negativnosti KOJE SE UVLAČE ILI ŽELE UVUĆI U KC
Nema nikakvog otpada 50000 ljudi iz crkve nego mislim suprotno...nema SIGURNO nikavog otpada iz crkve ljudi koji slušaju EIM!
Ja znam desetak ljudi koji slušaju i nitko ne otpada , ne izlazi iz crkve nego baš suprotno...ljudi jače prianjaju uz sve čisto katoličke stvari...post, molitvu, krunice, češće idu na ispovijed , ide redovitije na misu i svetu pričest...te tvrdnje o otpadu iz Crkve RADI EIM su čisto paušalne , zlonamjerne teze za koje nema dokaza