Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned ožu 16, 2025 05:20

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 41 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
PostPostano: Uto vel 18, 2025 15:45 

Već sam odavno ovdje pisala...tužila je u Americi gdje je stanovala grad, okrug i sve susjede.
Sad nastavlja ovdje. Cijelo jedno ljeto slala nam je policiju a onda je prešla na sud. Bacila me novčano na koljena jer ne plaća troškove za izgubljenu parnicu. Opet priča o tuženju. Ne da mi se ponovo. Pisati.
Inače, još razmišljam o ovim riječima...
"Hvala ti za tu osobu"...Mogla bih na prste jedne ruke nabrojati osobe za koje to mogu reći.

Vrh

PostPostano: Uto vel 18, 2025 15:58 

Već sam odavno ovdje pisala...tužila je u Americi gdje je stanovala grad, okrug i sve susjede.
Sad nastavlja ovdje. Cijelo jedno ljeto slala nam je policiju a onda je prešla na sud. Bacila me novčano na koljena jer ne plaća troškove za izgubljenu parnicu. Opet priča o tuženju. Ne da mi se ponovo. Pisati.
Inače, još razmišljam o ovim riječima...
"Hvala ti za tu osobu"...Mogla bih na prste jedne ruke nabrojati osobe za koje to mogu reći.

Prije je bila priča ako se dobro sjećam za zid, međaš
sada spominješ stavljanje grana tebi na put?
Ti makneš grane i za šta bi ona tebe trebala tužiti?

ako je iz USA sigurno ima dobru mirovinu...nije sirotinja...ne razumijem, zašto je oslobođena od sudskih troškova kada izgubi??

Vrh

PostPostano: Uto vel 18, 2025 16:52 

Prije je bila priča ako se dobro sjećam za zid, međaš
sada spominješ stavljanje grana tebi na put?
Ti makneš grane i za šta bi ona tebe trebala tužiti?

ako je iz USA sigurno ima dobru mirovinu...nije sirotinja...ne razumijem, zašto je oslobođena od sudskih troškova kada izgubi??

Zid je stavila da ne mogu ući u garažu, svi susjedi su svjedočili da je to put, da nije njeno, tako piše i u projektu kuće, no tu sam izgubila i odmah mi je sjela na plaću i ovršila. Dok svoje od prije izgubljene nije platila. Jer skriva račun pa se nema odakle ovršiti, to su peripetije našeg sudstva.Iako u presudi piše da je dužna platiti. I prijetila vještacima, slala i njima tužbe, valjda se i sud uplašio. Ima dobru mirovinu i preprodaje tamo kuće, svejedno je škrta nevjerovatno i troši najviše na tužbe.
Nije je bilo nekoliko mjeseci, bio je mir, i eto, neku noć, mrak, kiša, ja s posla, moram se okretati da bi došla do garaže a ona stavila te grane.
Misli me i dalje tužiti zbog terase što je prošli vlasnik kuće napravio prije 30 g.

Vrh

PostPostano: Uto vel 18, 2025 19:58 

EDIT: Prebačeno sa druge teme

Mislim da je to jako teško,skoro nemoguće.
Primjer susjede koja mi godinama stvara stres. Neku večer je stavila grane, barikade da ne mogu proći s autom po noći kad se vraćam s posla. Strijepim od novih tužbi što joj je hobi a novaca ima.
Kad bih mogla to govoriti, ta 4 koraka, mogla bih odmah u raj kao svetica.

:wink: Svejedno, čini mi se da Isus nije rekao da trebamo opraštati samo onima koji opraštaju nama, nego biti prvi koji će oprostiti. Znam da je to često nelagodno jer se isprva čini kao poraz, kukavičluk ili kao opravdavanje nasilnika, a zapravo je to jedan od načina da se zatvori krug zla, da ne dopustiš zlu da djeluje na tebe i da i ti postaneš takav (takva). Mislim da je Ivančić rekao da prije opraštanja drugome trebamo se staviti na Božju stranu i povjerovati u temeljnu istinu, a ta je da nas Bog bezuvjetno i neizmjerno ljubi. Ta vjera u Božju ljubav i u Njegovu svemoć daje jednostavno sposobnost da se duhovno izdignemo iznad teške situacije i da "dobrim nadvladamo zlo". Inače u suprotnom, sami postajemo ogorčeni, slabi, malodušni ili osvetoljubivi...

Vrh

PostPostano: Sri vel 19, 2025 12:41 

Sve to pokušavam i najviše da bih sebe smirila ali teško, gotovo nikako ne ide.
Jedno je kad imaš traume jer su te davno povrijedili a drugo je kad ti netko nikako ne da mira.

Vrh

PostPostano: Sri vel 19, 2025 18:24 

Ta 4 koraka sa hagioterapije su prije lijepe želje nego stvarnost jer ne može sam čovjek napraviti čudo da se obrati neki grešnik (ovdje je to zločesta Amerikanka). Od toga čovjeku psihički može biti bolje, ali i ne mora biti.
Katolička Crkva je u svim prošlim stoljećima tradicionalno obilovala čudima koja na očigledan način pokazuju da je ona jedina prava Crkva, ali u moderno vrijeme se forsiraju osjećaji i placebo pa su i čuda relativno rijetka.

Vrh

PostPostano: Sri vel 19, 2025 22:09 

Sve to pokušavam i najviše da bih sebe smirila ali teško, gotovo nikako ne ide.
Jedno je kad imaš traume jer su te davno povrijedili a drugo je kad ti netko nikako ne da mira.

Ako sam shvatila situaciju, žena vas maltretira (ne samo tebe, nego i druge u okolici), a ima i dosta novaca da podiže tužbe protiv vas.. To što se osjećate jadno i ogorčeno, to upravo ona i želi, ne samo uništiti vas financijski nego i moralno, psihički. Zlo izaziva zlo, a možda jedini način na koji se može nadvladati zlo je konkretno poslušati Isusa. Opraštanjem u duhu izliječiti sebe, a ako je nepravda teška i bezizlazna uzdati se u Boga.. Jedino on je rekao: "Blago gladnima i žednima pravednosti, oni će se nasititi!" ... Opraštanje ne znači niti da se pomiriš sa zlom, niti da moraš ići k njoj razgovarati, nego samo to da prepustiš Bogu da bude sudac i da Njegova providnost sve vodi, a sebe držiš u vjeri i ufanju iznad svega toga. I sveti Pavao je u zatvoru i bičevan mogao očajavati, ali on je izabrao pjevati hvalospjeve Bogu pa su se čudom i čuvari zatvora obratili. :wink:

Vrh

PostPostano: Čet vel 20, 2025 12:24 

adrijana, hvala na utješnim riječima :))

Vrh

PostPostano: Čet vel 20, 2025 12:27 

Ta 4 koraka sa hagioterapije su prije lijepe želje nego stvarnost jer ne može sam čovjek napraviti čudo da se obrati neki grešnik (ovdje je to zločesta Amerikanka). Od toga čovjeku psihički može biti bolje, ali i ne mora biti.
Katolička Crkva je u svim prošlim stoljećima tradicionalno obilovala čudima koja na očigledan način pokazuju da je ona jedina prava Crkva, ali u moderno vrijeme se forsiraju osjećaji i placebo pa su i čuda relativno rijetka.

I ona je u crkvi...
Nisam je vidjela zadnje pute, više joj je to (bar mi tako izgleda) kao neki društveni događaj. Ali i pričešćuje se.
Čak sam probala pričati sa svećenikom iako znam da nema koristi, neće se on miješati a i zašto bi.

Vrh

PostPostano: Čet vel 27, 2025 20:00 

Je li sada što bolje?

Vrh

PostPostano: Pet vel 28, 2025 13:25 

Zatišje. :((

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 41 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3

Vrijeme na UTC + 01:00 sata