Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon pro 09, 2024 11:28

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Pravila foruma

Ovdje možemo postavljati svoja pitanja u vezi katoličkog nauka i duhovnosti,
a odgovore će pokušati dati prije svega oni sa teološkim znanjem.
Pitanja neka budu konkretna i jasna, te u vezi onoga što je bitno za naše spasenje i duhovni rast.

Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Dokle, Bože
PostPostano: Sri lis 26, 2022 13:42 

Na ovu temu ponukao me ovaj članak https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr ... cu-1234769.
I neko tv natjecanje kod nas gdje homoseksualci iskaču kao iz paštete (mislim nešto na HTV).
Znači, ovakve stvari biti će ubrzo normalne i u nas.
Kakav je to svijet sa iznajmljivanjem maternica, rađanjem osmorki umjetnom oplodnjom, muškaraca koji misle da su žene i takmiče se u sportu u ženskom sastavu (https://www.index.hr/sport/clanak/video ... 06252.aspx) itd itd...
Bog je kaznio Adama zbog kušanja sa stabla spoznaje a gle što se danas događa. I represija dolazi, ne smije se reći da nešto nenormalno nije normalno. Pa zar je ovo želio Bog kad je stvarao ljude???
Meni je sve neugodnije živjeti u ovakvom svijetu. Puno je lakše bilo vjerovati prije 50, 100 godina.
Ovaj će, ne sumnjam, kad tad dobiti maternicu i još roditi :(( :oo :shock:

Vrh

PostPostano: Sri lis 26, 2022 14:35 

Bog je kaznio Adama zbog kušanja sa stabla spoznaje a gle što se danas događa. I represija dolazi, ne smije se reći da nešto nenormalno nije normalno. Pa zar je ovo želio Bog kad je stvarao ljude???
Meni je sve neugodnije živjeti u ovakvom svijetu. Puno je lakše bilo vjerovati prije 50, 100 godina.
Ovaj će, ne sumnjam, kad tad dobiti maternicu i još roditi :(( :oo :shock:

Al te Bog smjestio ovdje...Tu si...tu smo svi. Sve je to Bog znao...a i mi bi thjeli? Me može.
Šta nas čeka? Svašta...ništa dobroga...Ostaje nam vjera...Majka Marija...Isus...Milosrđe Božje!

Čega smo se davno stidili...sramili se...sad je to ponos...Sve grozote izlaze javno...
Al ``tko ustraje do kraja bit će spašen``--- i nikad to izbacit iz glave! Jer bit će i škrgut zubi...``Ali tko ustrajati do svršetka! kakvog, kad će šta biti?... Važno? Nije...Di kraja i bit će spašen rekao je Isus....A još nije ni počelo...ono pravo. Zato samo rsdit na sebi... Šta nam drugo preostaje?

Di bi ti pobjegla Totus Tuus...opet...u samostan? :) (ne ljutiš se?)

Vrh

PostPostano: Čet lis 27, 2022 11:28 

Nemam gdje pobjeći. :((
Osjećam se pomalo zarobljeno, trebam paziti što govorim, ako kažem da se ne slažem s nečim i da mi nije normalno, riskiram kaznu zbog "homofobije", netolerancije, što već. Još će nam narediti što smijemo misliti. Kako će se snaći djeca u tom kaosu, djeca začeta od tko zna kojeg donatora, odgajana u takvom okruženju, pa i u vrtiće već dolaze slikovnice i upute, a vani su kažnjene časne koje nisu htjele dati na posvojenje dijete istospolnom paru. Diktatura je to na svjetskom nivou...Zamjenica "ono", zabrana zvati majku majkom, sve će to, bojim se, doći i ovdje...

Vrh

PostPostano: Čet stu 10, 2022 12:38 

Mislim da je¸strah...pretjeran strah neopravdan...beskoristan...štetan tebi...al koristi onima pozemljarima...oni su se preko naših kružića...oko njihova...imena popeli gore i siju strah.

valja se bome valja iza brda nešto...ili svašta...Ali ima ih hrabrih...
kao don Josip Mužić...govori o UMJETNOJ GLADI u Radio emisija Sjaj istine
To naslučujemo od recesije 2008...od 2000. još jače...Treba razmišljati o svemu...kad se tiće shih

https://www.youtube.com/watch?v=lQnF5BgfOVE

Vrh

PostPostano: Čet stu 10, 2022 17:41 

Svijet je čudan...S jedne strane, sve više žena zbog karcinoma mora na operacije dojki, a s druge strane mlade, zdrave žene riskiraju operacije i anestezije ne bi li povećale taj "atribut ženstvenosti".
S jedne strane, ljudi, djeca, umiru od gladi, s druge strane, natječu se u prežderavanju, tko će više hrane utrpati u sebe...Naletila sinoć na takvu emisiju i bilo mi muka...

Vrh

PostPostano: Sri stu 16, 2022 18:39 

Diktatura je to na svjetskom nivou...Zamjenica "ono", zabrana zvati majku majkom, sve će to, bojim se, doći i ovdje...

Totus Tuus...Ništa normalno više nije!
Gledam reklame iz kataloga..."Dolazi Božić"...al di je Onaj po kome je BOŽIĆ nazvan Božićem - mali Bog!...Jel to američki...neki kažu da ga nema...ali ima: jel njihov komunizam ušetao kod nas...u nekaku komunističku HR?
Komunizam...pa demokracija...nespojivo...al u HR je sve moguće...je li?
kolko posto Hrvata se izjasnilo...na popisivanju...da su vjernici---katolici?
Kako je onaj laponski bradonja...djed Mraz...tako nekako...postao "Božić bata"---pardon---Djed Božićnjak?
Da u reklamama...a ima ih već puno...da tog "djeda" barem uguraju u štalicu...njega samoga...bar nešto s vezom i Božićem, ali nema ni magarca...vola...štalice...ništa!
ISUS JE OPET UBIJEN -- u Hrvatskoj!!!
Ili je sve po diktatu Brisela...di možda sjede ljubitelji "Noći vještica"...doći će i zabrana slaviti Božić- - -možda ili sigurno?
Hrvatsko naša...kuda to ideš?

Vrh

PostPostano: Čet stu 17, 2022 12:20 

Ma otkad je već tako...Coca cola djed božičnjak...Advent sa ugrijanim vinom, kobasicama...
A vjeroučitelj na izletu u Mađarsku pokušao djecu odvesti na misu...Pobunila se djeca, roditelji i škola. Pa čemu ta djeca uopće idu na vjeronauk???

Vrh

PostPostano: Sri pro 21, 2022 14:51 

Ma otkad je već tako...Coca cola djed božičnjak...Advent sa ugrijanim vinom, kobasicama...
A vjeroučitelj na izletu u Mađarsku pokušao djecu odvesti na misu...Pobunila se djeca, roditelji i škola. Pa čemu ta djeca uopće idu na vjeronauk???

Da žalosno je to...posebice roditelji...navodni katolici ( jel ih ono 88% u RH??)

Vrh

PostPostano: Čet lip 01, 2023 15:28 

Da žalosno je to...posebice roditelji...navodni katolici ( jel ih ono 88% u RH??)

Zar si ti za smanjenje postotka?

Vrh

PostPostano: Pet lip 09, 2023 10:54 

Zar si ti za smanjenje postotka?

zavisi na što misliš
nominalno je 88% ili tu negdje katolika
ali koliko ih je praktičnih?
puno manje

Vrh

PostPostano: Ned lip 11, 2023 07:27 

zavisi na što misliš
nominalno je 88% ili tu negdje katolika
ali koliko ih je praktičnih?
puno manje

Popis stanovništva je velika statistička anketa pa ljudi odgovaraju na ponuđene odgovore. Popisivač ne vrednuje ili prosuđuje te odgovore.
Manjkavost je što nema grupa heretika i šizmatika, ali možda to nije nužno jer se to grupiranje može poslije obaviti analizom rezultata.

Vrh

PostPostano: Pon lip 12, 2023 07:57 

Popis stanovništva je velika statistička anketa pa ljudi odgovaraju na ponuđene odgovore. Popisivač ne vrednuje ili prosuđuje te odgovore.
Manjkavost je što nema grupa heretika i šizmatika, ali možda to nije nužno jer se to grupiranje može poslije obaviti analizom rezultata.

nisi shvatila!...pogledaj u kojem kontekstu sam ti govrio o praktičnim katolicima
ja se slažem da je nominalnih katolika 88%...i te brojke naravo ne bih mijenjao jer su točne
jer, to su nominalne brojke
a osim toga idu nam u prilog

Vrh

PostPostano: Pet lip 30, 2023 20:27 

U redu.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata