Dobra večer imam pitanje u vezi posta doista bi mi bilo drago ako mi tko moze dobro pojasniti u vezi toga pa evo moje pitanje je sljedeče
Kada postimo naučio sam da je to Jedan puni obrok jedemo do sita i dva mala obroka zbog toga me zanima koliko bi taj mali obrok bio? imate li primjer
Evo moj moze li to biti malo čokolina ili kruh i voda itd a za večeru jaja ono kajgana vrlo malo s kruhom ili bolje bez sto vi smatrate manjim obrokom? (Moze li se tijekom posta koristit kompjutor za čitanje vjerkih artikla o svecima i tako dalje)
Ali isto mi jasno da postoji i onaj kratki post isto i post o kruhi i vodi
Evo nakon sto odgovoriti na moje pitanje koje sam pitao molim vas lijepo mozete li odgovorit na moje drugo pitanje u vezi posta
Naučio sam da post ne treba biti samo od hrane nego i drugih stvari na primjer tehnologije i losih riječi posti u poniznosti od srditosti bludnosti neumjerenosti i tako dalje zbog toga bih vas pitao jeli takav post onda se ne gleda ono jedenje do sita jednaput? htio bi pitati za objasanjenje bio bi vam vrlo zahvaln ako me tko moze dobro uputiti
Hvala na razumijevanju
Dragi čovječe, slučajno sam ponovno dospio na forum sa kojeg sam, valjda, davno protjeran, ali me ova tema i pitanje o postu jako dojmilo.
Post je najuzvišenije iskustvo moga života, mislim da mi je to poseban Božji dar.
Sjećam se da je Gospa preko šestero vidioca u Međugorju pozivala na post srijedom i petkom.
Vjernici su prihvatili poziv i nakon određenog vremena mnogi shvatiše kako su dane posta pretvorili u gurmanske obroke uz ribu i slično.
Netko se sjetio da zamoli vidioce i pita Gospu kako treba postiti.
Mene je fascinirala kratka Njezina rečenica o postu i više nikada na tu temu nije slala Poruke.
Rečenica je glasila: " Za mene je post kruh i voda!"
Eto, to sam prihvatio i iskusio kroz život o čemu ovim putem svjedočim.
Namirio sam kroz život više od 2600 dana posta o kruhu i vodi.
To su najljepši dani moga života.
Tu je ubrojeno i 15 Korizma o kruhu i vodi (Korizma traje od čiste srijede do Uskrsa ujutro 46 dana).
Ne,ne, nisam ja po ovome veći vjernik od onih koji ne poste, doista mislim da sam samo veliki parazit Božji milosti koje sam kroz život iskusio....