Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned lip 15, 2025 09:28

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Pravila foruma

Ovdje možemo postavljati svoja pitanja u vezi katoličkog nauka i duhovnosti,
a odgovore će pokušati dati prije svega oni sa teološkim znanjem.
Pitanja neka budu konkretna i jasna, te u vezi onoga što je bitno za naše spasenje i duhovni rast.

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Pon lis 05, 2020 16:25 

Dobar dan svima kako ste danas?

Evo imam pitanje u vezi čitanja e knjiga na internetu

Kada sam vidio jedan sajt na internetu na facebook evo link ovdje http://hrvatskikrsnizavjet.com/blagoslo ... i-biskupi/ zanima me vase misljenje jeli mozda znate je li dopusteno čitanje molitvenika sa ovog sajta di se stavio na google disk posto molitvenici nisu vise u prodaji i to je kao memorija na svečnika isto mozete vise vidjeti na sajtu imate link pa če te bolje razumijeti o tome

A drugo je jos jedan sajt o tome ali sada se radi o raznim stvarima od molitva do enciklike kao sto su crkveni molitvenici časopisi stari molitvenik koj nije na prodaju samo internet evo o ovom sajtu mislim reč https://bozjaljubav.jimdofree.com/duhov ... ke-knjige/ itd

Nadam se da če netko imati odgovor na moje pitanje jeli se netko razumije u crkvene stvari poput je li u redu to čitati naravno kada to zupa stavi ili netko tko ima odobrenje kako mi to naravno mozemo znati i znali tko moze provjeriti ova 2 sajta je li dozvoljeno to čitati oba dvoje posto je o duhovnom za molit ako netko več koristit takve stvari imate li vi kakvo iskustvo sa time?

I zanima me sto inače spada pod ne ukradi ako mi tko moze pomoči u tome bio bih zahvalan koj se razumije

Vrh

PostPostano: Uto lis 06, 2020 11:31 
Administrator

Stranica koju si prvu naveo "Hrvatski krsni zavjet" nije katolička stranica, već sekta koja papu smatra lažnim prorokom a svoje vjerovanje bazira na tzv. "Knjizi istine" samozvane proročice "Marije od Božjeg Milosrđa". Vjerovanje u takve stvari vodi odvajanju vjernika od Crkve.

Što se tiče duhovnih sadržaja, ono što je bitno za vjeru treba biti besplatno i svakome dostupno.
To su prije svega Biblija, Katekizam KC, i razni drugi dokumenti i govori koji su objavljeni i dostupni na vatikanskim stranicama ili stranicama biskupske konferencije. Neke takve sadržaje stavio sam na početnu stranicu: http://www.katolicki.info/linkovi.htm
Knjige privatnih autora podliježu autorskim pravima, i ako se žele objaviti na netu trebalo bi najprije pitati autora za dopuštenje.
Moje mišljenje je da istinski duhovan autor neće braniti objavljivanje sadržaja ako to zaista pomaže i pridonosi širenju vjere, ali uvijek bi trebalo najprije pitati i dobiti dopuštenje.

Vrh

PostPostano: Uto lis 06, 2020 21:35 

Stranica koju si prvu naveo "Hrvatski krsni zavjet" nije katolička stranica, već sekta koja papu smatra lažnim prorokom a svoje vjerovanje bazira na tzv. "Knjizi istine" samozvane proročice "Marije od Božjeg Milosrđa". Vjerovanje u takve stvari vodi odvajanju vjernika od Crkve.

Što se tiče duhovnih sadržaja, ono što je bitno za vjeru treba biti besplatno i svakome dostupno.
To su prije svega Biblija, Katekizam KC, i razni drugi dokumenti i govori koji su objavljeni i dostupni na vatikanskim stranicama ili stranicama biskupske konferencije. Neke takve sadržaje stavio sam na početnu stranicu: http://www.katolicki.info/linkovi.htm
Knjige privatnih autora podliježu autorskim pravima, i ako se žele objaviti na netu trebalo bi najprije pitati autora za dopuštenje.
Moje mišljenje je da istinski duhovan autor neće braniti objavljivanje sadržaja ako to zaista pomaže i pridonosi širenju vjere, ali uvijek bi trebalo najprije pitati i dobiti dopuštenje.

Hvala vam na odgvori i ovaj jeli to znači da je u redu to čitati sto sam vam pokazao di se čitaju razne molitve dokumenti na sajtu itd?

i htio bi isto reči da sam krivi link stavio pa se izvinjavam na prvom pitanju sam mislio na ovo https://hr-hr.facebook.com/pages/catego ... 794986384/

evo na ovaj link mislim isto tu se radi sa facebook grupe di se stavilo molitvenici posto se vise ne prodaju isto tu se radi o sječanju na svečenika i ti molitvenici su super nadam se da če ih netko preuzeti da se opet prodaju

Vrh

PostPostano: Sri lis 07, 2020 13:00 

Pa to su normalni molitvenici...pogledala sam tu stranicu, nisam ni znala da je umro. Imam ih doma nekoliko, mogli su se kupiti u pošti..

Vrh

PostPostano: Sri lis 07, 2020 20:12 

Pa to su normalni molitvenici...pogledala sam tu stranicu, nisam ni znala da je umro. Imam ih doma nekoliko, mogli su se kupiti u pošti..

Drago mi je to čuti da i vi isto koristite molitvenike ovaj jeli to znači da ih slobodno mogu čitati nije grijeh?

a drugo je ima isto molitvenik u pdf formatu koj nije na prodaju o svetoj tereziji vrlo je poučan

Vrh

PostPostano: Čet lis 08, 2020 07:33 

lolčina, ti nikad nisi skinuo film s interneta? :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Čet lis 08, 2020 10:27 

lolčina, ti nikad nisi skinuo film s interneta? :mrgreen:

Ja sam skidao crtani film igrice prije muziku itd ono nove i stare ali sada kad sam se obratio počeo sam razmisljati o tome pa nadam se da če te me razumijeti da ne uvrijedim gospodina

mozete li pročitati malo sto je admin rekao gore

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata