Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet svi 15, 2025 19:51

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Pravila foruma

Ovdje možemo postavljati svoja pitanja u vezi katoličkog nauka i duhovnosti,
a odgovore će pokušati dati prije svega oni sa teološkim znanjem.
Pitanja neka budu konkretna i jasna, te u vezi onoga što je bitno za naše spasenje i duhovni rast.

Započni novu temu Odgovori  [ 21 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Pon srp 06, 2020 11:18 

Pa svatko je bio u pubertetu i takvim godinama,al poznajem jako dobre i vrijedne i radisne omladine gdje nemogu naci sebi prostora u ovoj drzavi te s ciljem boljeg zivota odlaze u Zapad ili prekooceanske zemlje.Ovdje sa prosjecnom placom nemozes osigurati egzistenciju sebe samoga kamoli osnovat obitelj,a i oni sta im starci ostave "kat kuce" vecinom sklapljaju kraj sa krajem i na kraju krajeva odlaze i oni,Hrvatska se iseljava masovno,sto zbog lose politike sto zbog sveukupne situacije i loseg stanja na trzistu te losih placa, treba nam jos min. 10 godina da stignemo Sloveniju po pitanju placa a kad cemo dostici npr.Nizozemsku Belgiju Njemacku mozda za jedno 200 godina,ovdje ove generacije nece dozivjeti da te drzava stiti i da ti da posao,ovdje imas 2 opcije,sa teskom borbom sebi izboriti dobar zivot opcija broj 2 je skupit snagu zivce i sve ostalo otici,ono sta ces trudom i zalaganjem postici gore na zapadu kroz 10 godina ovdje nebi mogao ni kroz 30, pogotovo ako ti nije osigurano stambeno pitanje itd itd Hr ima mnogo mnogo problema osim djece sta vise po insta i idu u disko klubove,rade to i na zapadu al njihove su im zemlje omogucile dobar zivot nama nasa nije.
Sve je otuzno i sivo,situacija u Zg je nesto bolja,on je Frankfurt naspram ostalim gradovima u HR al kazem i on kaska za Becom Parizom Berlinom pa cak i za Bukurestom.
Smijesno i tuzno u isto vrijeme,budimo realni zivimo samo od turizma,pogle sada kad se raspane turizam.....

Spominješ zemlje koje nisu imale rata i sa dugim stažom demokracije...Treba vremena za oporavak, ne ide to preko noći

Vrh

PostPostano: Sri srp 08, 2020 21:15 

Istina je i ovo što piše Teo, sustav vrijednosti je drugačiji (mobiteli, instagram, cajke...) i mladi odlaze jer jednostavno ne vole svoju domovinu i vjeruju radije cinicima i onima koji potcjenjuju, a misle da je sve po svuda u svijetu bolje...
Jer da nije tako, zašto onda odlaze i oni visokoobrazovani pred kojima je karijera i koji bi u nas imali iznadprosječnu plaću, i zašto u školama u Frankfurtu imaju problema s oružjem kao i svugdje u velikim gradovima kojima mi mali zavidimo...

Vrh

PostPostano: Čet srp 09, 2020 13:55 

Ima poslovica, Bog je ljudima dao slobodu, Colt im je dao jednakost. :))

Vrh

PostPostano: Pet srp 10, 2020 05:25 

Često se od političara u medijima čuje priča mantranje o jednakosti i pravdi (čak mi je i jedan franjevac e-mailom napisao da smo u Crkvi svi jednaki...).
Po meni je to politika onoga tko ne želi živjeti volju Božju.
Bog nas je (mene je) stvorio jedinstvene unikatne neponovljive. Nije nas stvorio jednake i jednako pravedne.
Smatram da nas je sa razlogom stvorio baš takve kakvi jesmo.
Sve što je Bog stvorio je dobro!
Kad želimo biti jednaki i kad želimo jednako pravo za sve - mi smo protiv Boga!
Društvene vrijednosti se često baziraju na slobodi, jednakosti i pravdi, demokraciji... Ne na jedinstvenosti i bratstvu.

Ako malo bolje pogledamo parole koje su bile u socijalizmu (firme poput Jedinstva, Bratstva i sl.) i ovo današnje stanje gdje je malo-pomalo novac jedino mjerilo jednakosti i pravde, a ljudska jedinstvenost je potpuno nevažna; teško je ne oteti se dojmu da baš i ne napredujemo po pitanju volje Božje...

No kako se kaže da je trnovit put do zvijezda, tako očito trebamo i po trnju spoznavati vrijednost vlastitog jedinstva bez uspoređivanja i ocjenjivanja u životu sa braćom/sestrama vršeći volju Božju tj. ljubeći Boga i jedni druge baš takve jedinstvene kakvi jesmo na hvalu i slavu Boga Oca našega! Amen! :))

Vrh

PostPostano: Pet srp 10, 2020 21:19 

Često se od političara u medijima čuje priča mantranje o jednakosti i pravdi (čak mi je i jedan franjevac e-mailom napisao da smo u Crkvi svi jednaki...).
Po meni je to politika onoga tko ne želi živjeti volju Božju.
Bog nas je (mene je) stvorio jedinstvene unikatne neponovljive. Nije nas stvorio jednake i jednako pravedne.
Smatram da nas je sa razlogom stvorio baš takve kakvi jesmo.
Sve što je Bog stvorio je dobro!
Kad želimo biti jednaki i kad želimo jednako pravo za sve - mi smo protiv Boga!
Društvene vrijednosti se često baziraju na slobodi, jednakosti i pravdi, demokraciji... Ne na jedinstvenosti i bratstvu.

Ako malo bolje pogledamo parole koje su bile u socijalizmu (firme poput Jedinstva, Bratstva i sl.) i ovo današnje stanje gdje je malo-pomalo novac jedino mjerilo jednakosti i pravde, a ljudska jedinstvenost je potpuno nevažna; teško je ne oteti se dojmu da baš i ne napredujemo po pitanju volje Božje...

No kako se kaže da je trnovit put do zvijezda, tako očito trebamo i po trnju spoznavati vrijednost vlastitog jedinstva bez uspoređivanja i ocjenjivanja u životu sa braćom/sestrama vršeći volju Božju tj. ljubeći Boga i jedni druge baš takve jedinstvene kakvi jesmo na hvalu i slavu Boga Oca našega! Amen! :))

Amen.
Danas sam čula jednu lijepu pjesmu, ide nekako "Budi čovjek... Kad pogledaš svoje lice, jedini ti odlučuješ da li se ponosiš ili ga se stidiš..."

Vrh

PostPostano: Pet sij 27, 2023 21:54 

Kako je rekao pater Nosilo, ne trebamo se opterećivati ko Ce pobjediti i slicno , niti imati iluziju da Ce biti raj tu u Hrvatskoj niti u svijetu , mislim "karikiram " , glasaju ljudi po svojim idealima , misljenjima i slicno . Iskreno i ja bi se dvoumio između Mosta i Domovinskog. Hmmm ...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 21 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata