Jučer sam ispovjedio težak grijeh u kojem sam živio 2 godine, imao sam vanbračnu vezu. U tom periodu sam se ispovjedao i pričešćivao bez da sam ispovjedio taj teški grijeh. Znam da sam ne ispovjedanjem i pričešćivanjem radio još veći grijeh ali bilo me je sram to ispovjediti. nakon ovogodišnje korizme i puno molitve odlučio sam promjenit život,prekinuo sam tu vezu i otišao se ispovjediti. svećenik je bio jako neugodan, mislio sam da će me ili potjerat iz ispovjedaonice ili da će mu nešto biti. Zacrvenio se, počeo otpuhivat, povisio ton- tko da ti da odrješenje od toga, ovo nisam nikad doživio, svašta sam čuo ovo još nisam... uglavnom rekao mi je što trebam izmolit i " nek ti Bog oprosti i odrješi od toga ako može" i napravio znak križa. Sad mene zanima, jesam li dobio odrješenje od grijeha ? Nije rekao "ja te odrješujem od grijeha tvojih" nego samo ovo gore navedeno.
Pretpostavljam da je ispovijednika vise sablaznilo ispovijedanje i jos tomu pricescivanje u svjesnom teskom grijehu. No to ti najbolje znas zbog cega si i dalje ustrajao na svetogrdnoj pricesti. Vjerojatno ti je htio dati do znanja koliko je to ozbiljna stvar. No najvaznije je da si konacno dosao na svjetlo i nadam se iskreno odrekao grijeha. Ustraj u iskrenim ispovijedima i pricestima i pripremi se na borbu. Mir Kristov!