Do sada sam se smatrala vjernikom, ne samo zato jer odlazim u crkvu, već nakon odlaska iz crkve nastojim
svojim dijelima i ponašanjem biti katolik i provoditi nauk katoličke crkve. Imam 40 god. i jedno je dijete odlučilo da želi baš mene
za svoju krizmanu kumu, iako je u današnje vrijeme vrlo popularno uzeti mlađe i imućne kumove. Uz mnoga nagovaranja
sa strane svoje rodbine da za kuma (dečko je) uzme nekog drugog to je dijete ustrajalo u svojoj odluci da to ipak budem ja.
I sad dolazimo do problema. Ja sam otišla u svoju župnu crkvu da mi izdaju potvrde o mojim sakramentima. Župnik nije bio susretljiv
uz objašnjenje kako on mene ne poznaje. Ja sam mu lijepo objasnila da ja u crkvu idem i u okolne crkve, ovisno o tome gdje se nalazim
i ovisno o situaciji. A on mi je bahato odgovorio da onda neka tražim u drugoj crkvi potvrdu. Ako želim dobiti potvrdu moram do Uskrsa dolaziti
u njegovu crkvu i njemu se javljati. Što to znači?? on zna najbolje??njegova je crkva najbolja?? Meni uopće nije teško ići

na misu, ali
kojim pravom se određuje crkva u koju moram ići??