Govoriš modernističke floskule. Katolička Crkva nije činila greške, ali to ne znači da je svaka pojedinačna odluka, prosudba, politički stav, disciplina ili konkretna povijesna procjena nekoga crkvenog čovjeka bila nepogrešiva.
Informiraj se o katoličkoj vjeri pa ćeš razlikovati nepogrešivi nauk Crkve od povijesnih prosudbi i odluka ljudi koji su i ime Crkve činili pogreške. Ne može se svaka povijesna odluka koja ti se danas ne sviđa proglasiti „pogrešnom praksom“, a zatim iz toga zaključiti kako treba mijenjati nauk. Katolička Crkva nije laboratorij u kojem svaka nova generacija ispravlja prethodnu.
Evo ponovno dokaza da s tobom nema smisla raspravljati! A stalno naskačeš na moje postove...
Gdje sam ja to "zaključila da treba mijenjati nauk"?!
Ovo je baš ružno podmetanje..
Optužila si nadbiskupa Uzinića za tobožnji "pacifizam", a sad okrećeš mlin (po 1000. put) na tradicionalizam - modernizam..
Ja nisam nikakav modernist, nego obična vjernica, pa otud vidim da se preko mojih postova stalno obračunavaš s nekim tvojim izmišljenim neprijateljem br. 1. - neka bar ljudi vide kako su tradicionalisti ratoborni...