Hvala za lijep upis - post!
Problem nastaje kad mislimo da smo jaki, da smo sposobni drugoga mijenjati mimo njegove volje upozoravajući ga.
Iz moje prakse je većinom to da ta osoba bude još u većoj muci, grijehu kojeg širi još i jače ili samo gomila u sebi nezadovoljstvo što isto nije dugoročno dobro...
Isus nam je jasno rekao da se ne opiremo Zlomu i da se ne okrećemo od drugoga koji traži! (Mt 5,38-48)
Kad netko griješi - to nam daje priliku (milost) da to grešno stanje ne osuđujemo, već da blagoslovimo tu osobu i oprostimo joj propuste i grijehe.
To grešno ponašanje nam daje priliku da privolom Bogu Ocu preko Isusa Krista omogućujemo Duhu Svetome da djeluje mijenjajući nas (molitva) ognjem neugasivim i vijačom.
Dakle grešno ponašanje drugog, pa i mene samog, je prilika za iskazivanje milosti kojom se mi mijenjamo umnažajući Ljubav vršeći volju Božju.
Što više ima grešnog ponašanja (mač) to imamo više prilika iskazivati milost, tj. imamo veću mogućnost davati milosti, tj. to više umnažamo plodove koji se ne mogu ukrasti i hrđa i moljac ih neće uništiti.
Kako smo različiti, jedinstveni, neponovljivi - tako je normalno da nam drugi jako lako može ići na živce, da nam ne odgovara, da ga mislimo mijenjati - jako je lako da padnemo u grijeh kad smo pale naravi i počnemo negodovati, prigovarati, osuđivati, kritizirati, "drobiti u sebi"... a to znači da se uništavamo jer svako kraljevstvo razdijeljeno u sebi ... (Lk 11,14-23)
Samo preko Spasitelja i Otkupitelja - vjerom u Isusa Krista se možemo spasiti.
Skupljajmo sa Isusom, ne rasipajmo kad smo bez Isusa, tj. kad mislimo da ja znam, da ja mogu...
Hodajmo sa Bogom kao Henok obraćajući se umnažajući plodove Ljubavi

Poniznost i zahvalnost su jako vrijedne osobine koje idu sa opraštanjem kad se
ja mijenjam djelovanjem Duha Svetoga bez da prigovaram, bez da se opravdavam, bez da se uspoređujem, bez da...
ali sa osjećajem radosti dragosti gdje se divim ovom predivnom svijetu kako ga je dragi Bog stvorio na hvalu i slavu očaran Ljepotom.
Tko tada ne bi vjerovao još jače; još sa većim žarom; tko ne bi umnažao plodove Ljubavi. Teško je tada ne hodati sa Bogom.
Samo naprijed.
Velika je Ljubav Božja