Za sve velike milosti nastojim Bogu zahvaljivati svaki trenutak.Svojim životom,mislima,riječima i djelima,tijelom,dušom i duhom.Nastojim usavršavati svoju ljubav prema Njemu i bližnjima koliko god je to u mojoj mogućnosti.
Slaba sam i griješim...
Za Deu...
Čemu ptice pjevaju ujutro tako veselo?(Mt 6,26-27)
"Pogledajte ptice nebeske!Ne siju i ne žanju i ne sabiru u žitnice,pa ipak ih vaš Otac nebeski hrani.Zar vi niste mnogo više vrijedni nego one?"
Čemu ovaj život ako ne zato da bi spoznao da si baš ti potreban ovom svijetu kao i svaki drugi čovjek na svoj način,baš sa svojim mislima,riječima i djelima,ljubavi i sposobnostima koje su samo tebi darovane da bi zajedno u Kristu doprinosio boljem svijetu.
Ne određuje te diploma.Nemaju je svi.Važno je da živiš to što jesi,da daš sve od sebe u zanimanju koje ti je također darovano.
Iz knjižice "Isuse misli Ti" koju izdaje Apostolatski centar "Sav tvoj"
"Ti si žalostan.Zašto?Zato što živiš u sebi,a ne u Bogu.Radi se,međutim da počneš živjeti u Božjoj prisutnosti.Prisjeti se:Bog je tu,ni jedan trenutak nisi bez Njega,On te vidi,On te ljubi,On sve nosi s tobom,On ti želi pomoći.Zato živi uvijek u spoznaji:Bog je prisutan,Isus je s tobom u sve dane do konca svijeta(Mt 28,20b).Ta spoznaja Njegove prisutnosti mijenja sve,a tvoje tuge nestaju."
"Više ne znaš kojim putem bi trebao ići?To nije ni potrebno znati.Učini samo sljedeći korak.Otac će ti u tome već dalje pomoći.A potom će ti Bog opet pokazati sljedeći korak.Tako čini korak po korak i konačno ćeš ustanoviti:Bog ti je pomogao korak po korak,dan za danom.On te vodio po mudrom planu koji te doveo k blaženom cilju."
Draga Dea želim ti obilje Božjeg blagoslova!
Marina, ali te spoznaje nema. Jednostavno, ono što ja radim i u čemu sam ja "uspješna" je bezvrijedno. Ono, jednostavno bih ja sva postignuća, diplome, bilo šta od toga istog trena "prodala". Niti me to ispunja, niti to želim. Realno, mislim da rijetko koju ženu istinski te stvari mogu ispuniti. Jednostavno - ne ispunja.
Ići korak po korak... pa dosta mi je toga. Ja već cca 2-3 godine idem korak po korak, čekam Ga, ali se i trudim (usp. moli kao da sve ovisi o Bogu, a čini kao da ovisi o tebi) i jednostavno - ne ide.
Toliko ne ide, da moja vjera uopće više kao da ne postoji. Zato sam rekla - na jednom drugom postu da vam se divim i da zavidim.