Posto si mi onemogucio pisanje na gotovo svi temama, molim te da u moje ime otvoris rubriku o sv. Ivani Orleanskoj na forumskoj temi o zivotu svetaca. Molim te da preneses ovaj moj tekst u nastavku:

Ovih dana citam vrlo zanimljvu knjigu o zivotu svete Ivane Orleanske - Pastirica s macem od Anke Kroning. Jako zanimljiva knjiga. Ivanina djela i izjave prije utamnicenja, a posebno dijalog s inkvizicijskog sudjenja, svjedoce o izuzetno snaznoj i produhovljenoj licnosti koja dubinom svojih misli nadilazi zamke svojih neprosvjecenih sugovornika i sudaca. Tako na pitanje Inkvizicije nalazi li se u stanju Bozje milosti ili ne, Ivana odgovara: Ako se ne nalazim, neka me Bog u nju uvede, ako se nalazim, neka me Bog u njoj ostavi. Ne treba zanemariti niti cinjenicu da su to bili odgovori djevojke suocene sa smrcu stare tek 17 ili 18 godina... sto dodatno svjedoci o snazi njezine karizme.
Danski redatelj Deyer je 1928. snimio do sada mozda i ponajbolji film o Ivani Orleanskoj -
Pasija Ivane Orleanske. Postoji i odlican francuski film na tu temu -
Bitke, a meni se osobno najmanje svidja razvikana hollywoodska verzija s Milom Jovovic i Dustinom Hoffmanom koju potpisuje pomalo pretenciozni Luc Besson.