Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 01:08

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet srp 17, 2015 20:04 

Jeremija je napisao/la:

Zar Nebo treba slušati mišljenje biskupa?
Zar se biskupi i svećenici nisu trebali davno zapitati; - zašto se ukazanja ne događaju njima i, što ne štima između njih i Neba???

Da ti je zaključak iti malo logičan 99,9% ljudi na planeti bi se trebalo zapitat šta ne štima između njih i Neba. Ukazanja se ne moraju dogodit i ako ih nema ne znači da nešto ne štima... I Nebo i Crkva ne idu jedan protiv drugog, nadam se da ćeš to uskoro shvatit...

Vrh

PostPostano: Pet srp 17, 2015 20:35 

Zar Nebo treba slušati mišljenje biskupa?
Zar se biskupi i svećenici nisu trebali davno zapitati; - zašto se ukazanja ne događaju njima i, što ne štima između njih i Neba???

Znači ukazanje se dogđaju samo ako sve štima između tebe i neba?
hmmmm...Možda da kao Savao počnemo progonit i ubijat kršćane, pa dobijemo ukazanje :DD

Vrh

PostPostano: Pet srp 17, 2015 20:50 

Znači ukazanje se dogđaju samo ako sve štima između tebe i neba?
hmmmm...Možda da kao Savao počnemo progonit i ubijat kršćane, pa dobijemo ukazanje :DD

Biskup je dobio prijeteću poruku da se pokrene, nije, ..nakon toga na ovim prostorima nastaje krvavi rat.
Da je biskup bio poslušan Nebu, nebi bilo prijetnji, nebi bilo ni rata.

Vrh

PostPostano: Pet srp 17, 2015 20:52 

Da ti je zaključak iti malo logičan 99,9% ljudi na planeti bi se trebalo zapitat šta ne štima između njih i Neba. Ukazanja se ne moraju dogodit i ako ih nema ne znači da nešto ne štima... I Nebo i Crkva ne idu jedan protiv drugog, nadam se da ćeš to uskoro shvatit...

I ja sam mislio tako, sve do nedavno od kada su Gospu prozvali poštanskom službenicom.

Vrh

PostPostano: Pet srp 17, 2015 22:25 

I ja sam mislio tako, sve do nedavno od kada su Gospu prozvali poštanskom službenicom.

Ko.što je vidljivo iz tvojih.postova, nisi još shvatio...pa ću ponovit - nadam se da ćeš uskoro! :wink:

Vrh

PostPostano: Sub srp 18, 2015 05:44 

Ko.što je vidljivo iz tvojih.postova, nisi još shvatio...pa ću ponovit - nadam se da ćeš uskoro! :wink:

Ja shvatim kad sam razmislim, a ne kad ne upućeni donesu odluku pa mi je silom nature, - to je tvoje uskoro!!

Vrh

PostPostano: Sub srp 18, 2015 09:31 

Kao prvo, milost ukazanja ničim, ali ama baš ničim ne možeš zaslužit. Dapače, vrlo je vjerovatnije da će prije veliki okorjeli grešnik spoznat Boga na način na koji ga drugi nisu spoznali, nego li netko tko živi život po Božijem. Bog takvu milost daje isključivo po svom odabiru, niti se trebamo pitat zašto, niti kako a još manje analizirat kojom logikom On odabire takve ljude.
Zato totalno su mi besmislene te tvoje usporedbe o odnosu Biskupa, Neba....
A to što je Gospa poštanska službenica, pa meni je osobno čak više od toga (ukazanja na polju,u vlaku,u kući, na brdu, u autu....), u satima kad to vidiocima odgovara (ravna se po školskom programu)...objavljiva ukazanja ako se ne varam četvrtkom za župljane, pa nakon dva četvrtka promjena plana....pa ujutro, pa podne, pa popodne,pa poponoći....kalendarski zapisano kad i kojem vidjeocu se objavljiva....
Uključena u programe crkve, građevinske dozvole,bavi se autobiografijom....
Ono kad se malo odmakneš ispadne jedna velika mješana salata, al ona neukusna.....
A da Nebo ide protiv Crkve, to mi je logično jedino ako vjeruješ da je pakao smješten negdje na nebu....

Vrh

PostPostano: Sub srp 18, 2015 09:38 

Neki nikako da shvate da je tako to kod nas katolika- moraš slusat ako misliš bit na pravom putu!! :wink:
A super ti je baza ovo "neupuceni"... Baš se voliš blamirat dajući takve "argumente".

Vrh

PostPostano: Sub srp 18, 2015 09:56 

Ti bi Nebu naturala svoja pravila po kojima se trebaju događati ukazanja!
Takvih je mnogo koji svašta nešto sebi uzimaju za pravo, a tek su jučer zinuli na svijet.

Vrh

PostPostano: Sub srp 18, 2015 10:00 

Neki nikako da shvate da je tako to kod nas katolika- moraš slusat ako misliš bit na pravom putu!! :wink:
A super ti je baza ovo "neupuceni"... Baš se voliš blamirat dajući takve "argumente".

Samo ti takve slušaj, puno vas je koji idete tim putem, zato je vaš put jako širok!!!

Vrh

PostPostano: Ned srp 19, 2015 19:59 

Svjedočanstvo Gabrielle Colins o iskustvu Međugorja
datum: 19.07.2015.

Citat:
Između mnoštva hodočasničkih iskustava, od kojih većina ostaje skrivena široj javnosti, svakodnevno susrećemo i one koji javno svjedoče o osobitim milostima koje su dobili na Gospin zagovor. Tako je i s Gabrielle Colins iz Irske. Prvi put je u Međugorje došla, kako kaže, samo zbog svoje sestre: „Odgojena sam i odrasla kao katolkinja, ali kroz neko vrijeme prestala sam ići u crkvu. Zatim sam imala srčani udar i morala sam prestati raditi, pa sam većinu vremena provodila kod kuće. Moja sestra je već nekoliko puta dolazila u Međugorje i predložila mi je da idući put pođem s njom. Kad smo stigle, zaista mi je bilo lijepo, ali nisam mislila da ću poželjeti opet doći. No iduće godine u veljači sam opet bila tu. Ovdje je potpuni osjećaj mira, ovdje je Majka“, ....

http://www.medjugorje.hr/hr/novosti/svjedocanstvo-gabrielle-colins-o-iskustvu-medugorja,7044.html

Vrh

PostPostano: Pon kol 10, 2015 15:32 

Buduci da je zadarska izjava iz 1991.bila plod kompromisa i davala mogucnost raznih tumacenja kard.Kuharic predsjednik BKJ je 15.8.1993. Glasu koncila rekao:
Mi biskupi nakon trogodisnjeg komisij.studija prihvatismo Medjugirje kao prosteniste, kao svetiste...konacnu odluku prepustamo daljnjem studiju.Crkvi se ne zuri!

Vidite kako je nas dobri i blagi kardinal Kuharic gledao na medugorje,nije se ustrucavao javno reci da je to za njega svetiste,iako nikakvim formalnim aktom KC,a jos manje lokalnim biskupom to nije bilo.
To jasno dokazuje da je kard.Kuharic osobno vjerivao u Gospu med!
Da ne govorimo koliko puta je javno sveti papa Ivan Pavao II. otvoreno pred biskupima i intimusima zagivarao med. i potvrdjivao da osibno duboko vjeruje u poruke i ukazanja Gospe medjugorske!
To su naravno velikani crkve u ex Yugoslaviji i cijelog svijeta!

Vrh

PostPostano: Pon kol 10, 2015 17:47 

Buduci da je zadarska izjava iz 1991.bila plod kompromisa i davala mogucnost raznih tumacenja kard.Kuharic predsjednik BKJ je 15.8.1993. Glasu koncila rekao:
Mi biskupi nakon trogodisnjeg komisij.studija prihvatismo Medjugirje kao prosteniste, kao svetiste...konacnu odluku prepustamo daljnjem studiju.Crkvi se ne zuri!

Vidite kako je nas dobri i blagi kardinal Kuharic gledao na medugorje,nije se ustrucavao javno reci da je to za njega svetiste,iako nikakvim formalnim aktom KC,a jos manje lokalnim biskupom to nije bilo.
To jasno dokazuje da je kard.Kuharic osobno vjerivao u Gospu med!
Da ne govorimo koliko puta je javno sveti papa Ivan Pavao II. otvoreno pred biskupima i intimusima zagivarao med. i potvrdjivao da osibno duboko vjeruje u poruke i ukazanja Gospe medjugorske!
To su naravno velikani crkve u ex Yugoslaviji i cijelog svijeta!

Lukavo, ali kada se taj citat stavi u tražilicu dobije se samo ova stranica:
http://www.medjugorje.ws/hr/updates/doc ... rje-guide/

Ni na portalu Glasa Koncila nisam uspio ništa naći glede toga. Drugim riječima, sumnjiv mi je taj citat jer izvor nije G-K kako se navodi, već web stranica sumnjivog porijekla. Ukoliko netko ima taj broj G-K, neka ga i skenira (taj dio koji se odnosi na tu izjavu).

Obično se zaključak stavlja na kraj, a ne na početak teksta :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Pon kol 10, 2015 18:31 

Lukavo, ali kada se taj citat stavi u tražilicu dobije se samo ova stranica:
http://www.medjugorje.ws/hr/updates/doc ... rje-guide/

Ni na portalu Glasa Koncila nisam uspio ništa naći glede toga. Drugim riječima, sumnjiv mi je taj citat jer izvor nije G-K kako se navodi, već web stranica sumnjivog porijekla. Ukoliko netko ima taj broj G-K, neka ga i skenira (taj dio koji se odnosi na tu izjavu).

Obično se zaključak stavlja na kraj, a ne na početak teksta :wink:

ima tu nešto pa pročitaj hrcak.srce.hr/file/158507

Vrh

PostPostano: Pon kol 10, 2015 21:04 

ima tu nešto pa pročitaj hrcak.srce.hr/file/158507

da...iako ako se prouči c/p srbkijev post sa sumnjivom stranicom i člankom koji si dao, viditi će se da i stranici i postu fale slova č,ž,š, i sl.
Što znači da za ovo on ni ne zna. Malo sam preletio taj članak i još mi je nešto upalo u oko: svi izvori su u fusnotama, osim taj iz G-K a i on bi trebao tamo biti. Zašto? Slučajna pogreška ili "slučajna" pogreška :wink:
Zato bi bilo dobro provjeriti taj broj G-K jer članak je iz 2013. a na stranici stoji datum iz 2004. :!:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata