Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 23:48

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 1111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 75  Sljedeće

Sviđa li vam se stil rada i komuniciranja pape Franje?
1. Da, jako mi se sviđa, mislim da možemo očekivati mnogo dobroga 62%  62%  [ 48 ]
2. Još ne znam, pričekat ću s mišljenjem dok ne vidim kako će se papa nositi s teškim problemima i izazovima 12%  12%  [ 9 ]
3. Ne, nije mi baš nešto, papa bi se trebao drukčije ponašati 26%  26%  [ 20 ]
Ukupno glasova : 77
Autor Poruka
 Naslov: Re: Papa Franjo
PostPostano: Uto tra 28, 2015 19:08 

toni1 je napisao/la:

Nevjernika ili klera ?

8)
Radnika u vinogradu Gospodnjem ima sve manje, a loze koja se odvojila od trsa sve više...
Makar iz perspektive neokatekumena izgledalo suprotno.

:wink:

Vrh

PostPostano: Uto tra 28, 2015 19:23 

Barnaba je napisao/la:
To bi značilo kako su nevjernici načinili veliki korak prema spasenju te iz pozicije nevjernika postali vjernici koji doduše imaju krivu vjeru, ali više ne odbacuju Boga.

Trebali bi se, možda najsigurnije, obratiti i krstiti.
Mislim da će sveti Petar jednog dana ipak reći kako samo audijencija kod Pape u turističkom aranžmanu nije dovoljna.
(Mada bila uz naporan put i velik novčani izdatak.)

Vrh

PostPostano: Uto tra 28, 2015 19:31 

Ignisardent je napisao/la:
Ovo je jako dobro rečeno. Što se tiče popularno-liberalne recepcije Pape Franje, nije bitno koliko su ga oni dobro ili loše razumjeli, nego razlog zbog čega su odabrali takvo razumijevanje, kao i svaki put kad se radi o nasilju javnosti nad istinom. I koliko je to nesvjesno loše u ljudima, to je zaprepašćujuće. Ljudi su sposobni misliti da, ako većina nešto smatra, da to postaje istina. Ako se svijet jednom u prošlosti "začudio, postavši arijanski", danas, bez nekog velikog čuđenja, postaje valjda budistički - s obzirom na to da je konsenzus javnosti dobio božanski status.

I od autoriteta o kojem govorimo, kojem pripisuju svojstva sasvim arbitrarno i bez ikakvog odnosa prema stvarnosti, taj konsenzus stvara novo zlatno tele. "Sjede narod da jede i pije, pa ustade da igra." Stari zavjet govori o prošlosti Izraela, a sve mi se više čini i o budućnosti Novog Izraela, kao da mu je to izvorna i prva svrha. Nisu važni Judeja i Jeruzalem, ni Uzija, Jotam, Ahaz i Ezekija, kraljevi Judejski; te su riječi pisane za današnji naraštaj.

Recimo, kako je većina svjetskih medija prenijela doktrinalnu procjenu LCWR-a od prije desetak dana.
Skoro kao da im se Papa bacio pred koljena i ispričavao.

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2015 08:24 

adrijana je napisao/la:
Mislim da će sveti Petar jednog dana ipak reći kako samo audijencija kod Pape u turističkom aranžmanu nije dovoljna.

Logično je kako bi to trebao biti naredni korak. Krštenje u Katoličkoj Crkvi značilo bi kako su iz pozicije krivovjernika prešli na poziciju vjernika. Međutim nije jasno zašto je onda tebi ta tzv. papolatrija nešto loše jer ih potiče na put koji ih približava spasenju? Zar nije stav kako se radi o iskorištavanju papinih riječi (nikako papolatriji) puno logičniji i realniji?

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2015 13:16 

Svjetovni mediji smišljeno prikazuju Papu kao idola, ne baš sa ciljem da bi mase priveli k vjeri, prije bih rekla suprotno...

"Franjina Crkva", "Papa Franjo mijenja lice Crkve", "Papa govorio protiv grješnih struktura Rimske kurije", "Papa uputio kritiku svećenicima koji ne žele krstiti djecu...", "Kontroverzni vatikanski proces protiv LCWR priveden kraju, Papa časne sestre velikodušno ugostio i pružio im ruku..."

Kao da prije niti jedan papa nije valjao, kao da su svi prije bili "zatvoreni" prema svijetu, kao da bi se ostali svećenici trebali sakrivati u mišje rupe od srama.

To ne znači da je sve što kaže papa Franjo pogrešno, to ne znači da ga ne treba slušati, ali...

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2015 13:49 

adrijana je napisao/la:
Svjetovni mediji smišljeno prikazuju Papu kao idola, ne baš sa ciljem da bi mase priveli k vjeri, prije bih rekla suprotno...

"Franjina Crkva", "Papa Franjo mijenja lice Crkve", "Papa govorio protiv grješnih struktura Rimske kurije", "Papa uputio kritiku svećenicima koji ne žele krstiti djecu...", "Kontroverzni vatikanski proces protiv LCWR priveden kraju, Papa časne sestre velikodušno ugostio i pružio im ruku..."

Kao da prije niti jedan papa nije valjao, kao da su svi prije bili "zatvoreni" prema svijetu, kao da bi se ostali svećenici trebali sakrivati u mišje rupe od srama.

To ne znači da je sve što kaže papa Franjo pogrešno, to ne znači da ga ne treba slušati, ali...

Zanima me taj ali...

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2015 13:57 

adrijana je napisao/la:

Jako nekorektan post pun spinova kojima se želi samo ispasti pametniji. Prvo si napisala kako je Papa idol nevjernika, a sada tvrdiš kako ga mediji smišljeno prikazuju kao idola (usput ja sam napisao kako se njime koriste za svoje prizemne ciljeve što je ista bit). Uz to ovaj "ali" pa stvarno što ti je to sve potrebno?

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2015 19:03 

Očito se ne slažemo u mišljenjima, možda ćemo se na kojoj drugoj temi više složiti... :(

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2015 19:06 

adrijana je napisao/la:
Očito se ne slažemo u mišljenjima, možda ćemo se na kojoj drugoj temi više složiti... :(

A da ipak meni odgovoriš što znači taj ali?

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2015 20:16 

sara je napisao/la:
A da ipak meni odgovoriš što znači taj ali?

Nekom drugom prilikom... :?

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2015 21:22 

adrijana je napisao/la:
Nekom drugom prilikom... :?

Dobro, kako hoćeš :(

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2015 21:43 

adrijana je napisao/la:

Da, možda bi audijencija kod msgr. Inoslava Beškera ili msgr. Silvija Tomaševića bila bolja.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2015 21:52 

adrijana je napisao/la:

Kao što su nas učili u socijalizmu, najgori neprijatelj je unutrašnji neprijatelj. Možda mu treba dati vremena da se othrva tom neprijatelju.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2015 23:05 
Administrator

Molim da se pišu smisleniji postovi, da ne gubimo dragocjeno vrijeme.
Medijska manipulacija zasigurno utječe na stavove o papi, Bitno.net je prilikom lažnih citata pape koje je na facebook stavio Ivo Josipović rezimirao:
"liberalni mediji neprestano stvaraju pogrešnu sliku o papi Franji, vade njegove citate iz konteksta, tendenciozno ih interpretiraju, a potom ih takve koriste za svoje političke agende."
No ovdje, na katoličkom forumu, bi bilo korisnije raspraviti s pozitivne strane što nam papa stvarno želi reći kao vjernicima.

Vrh

PostPostano: Čet tra 30, 2015 13:10 

Giovi je napisao/la:

Bitno.net je stranica koju bi preporučio svakome tko se želi objektivno informirati. Tebi se ne sviđa ono što papa poručuje, ali to nije stvar Bitno.net-a koji papine poruke vrlo dobro prenosi na hrvatskom jeziku. U više navrata su pojašnjene dezinformacije ne samo iz svjetovnih medija, već i onih koji imaju "pik" na papu pa izokrenu što je papa poručio.

Inače, onaj test je dobra zabava, meni je ispalo 12/13 :DD, ali očito se usput htjelo naglasiti koliko su raširene krive interpretacije o papi.

Slažem se kako je glavna intencija kviza naglašavanje krive interpretacije papinih izjava, a Ignisardent je to iskoristio za neosnovan napad na bitno.net

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 75  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata