the L je napisao/la:
Kritike s kojima se ja najviše srećem su :pedofilija, lijenost i neznanje svećenika.
Dosta ljudi napada Crkvu zbor par bolesnih svećenika. No opet toga ima i kod Budističkih redovnika i sl.
Problem je realan i Crkva se treba suočiti s tim problemom no osuđivati vjeru zbog par sotona je jednostavno generaliziranje.
Čujem dosta da Crkva nikom ne pomaže materijalno nego čak i uzima kroz sporazume između Vatikana i RH.
Često čujem kako neki svećenik nije znao odgovoriti i protumačiti pasus iz Biblije.
Npr. Kako to da imamo Sveta tri kralja a Biblija nigdje ne kaže da su bila 3 ili 5 ili 10 kraljeva?
Osobno nikad nisam sreo svećenika koji mi je znao odgovoriti na moja pitanja a još manje objasniti.
(Jedan od razloga zašto sam se priključio na ovaj forum)
Možda je znao odgovoriti ali to tebi nije sjelo,to nije bio odgovor koji si očekivao jer si imao svoj odgovor!
Tako sam se bar ja često postavio!Uostalom,teško je i znati odgovor na sva pitanja!Ima dosta toga u Bibliji na što odgovor nitko nezna!
Zato kršćanskih crkava i ima toliko,zbog različitih tumačenja istih tekstova!Npr.nas protestanata ima na tisuće,različitih denominacija!
A djelimo se,mi kršćani, općenito na Katolike,Pravoslavce i Protestante.Do toga je i dovela teškoća razumjevanja Svetog Pisma!
No,dobro je ako smo u važnome jedinstveni,u nevažnom sloboda !
Npr,Apostolsko vjerovanje kao temelj ,svi prihvaćamo!