Citat:
Ja se prije primanja sv. Pričesti nastojim dostojno pripremiti i ispovjedim svoje hrijehe. Primim Tijelo Kristovo na način kako to odredi djelitelj i nikada ne pravim problem oko toga.
Šta koga briga kako se ti pripremaš i kakve hrijehe imaš!?
Stvar je ovdje vrlo jednostavna, raspravljamo o načinu (stavu) i ti to znaš i zato se ne pravi englez. Nakon što sam te izdominirao sa slikama i you tubeom, ti sada ideš meni objašnjavati neke nutarnje stavove i da se treba ispovijedati i te spike, ukratko, izmišljaš toplu vodu! Jer to nitko ne dovodi u pitanje!!
Stvar je ovdje, o izvanjskom načinu koji itekako pokazuje nutarnji (reko Benedikt XVI, ne ja), što se lako vidi u svakodnevnom životu!
Tako da ne izmišljaš neke spinove o stojanju i spremnosti na nešto!! Pa sad ispada da nije potrebno kleknuti niti kod pretvorbe i klanjanja, da to rade samo neki koji se prikazuju pobožniji od drugih koji stoje, jer oni imaju nutarnji stav koji slučajno ne znaju pokazati vanjskim! Pa eto kao na primjer, kao što je Barnaba sam sebe poklopio slikom, jer se vidi točno na one dvije slike gore tko kako shvaća Pričest i tko kako ju doživljava. Kao i time što Benedikt XVI preporučuje, ali to je vama fuj, jer to kaže Alan Ford! Izgleda, samo zato, jel!!
Nikako mi nije jasno što ti bi da staviš onu sliku!! Iako bi od tebe bilo korektnije da si stavio you tube s tim događajem, da se vidi kako su svi kleknuli na klecalo koje je tamo i predviđeno dok papa pričešćuje osim te engleskinje, jer ona ima taj famozni nutarnji stav, kao neki ovdje!! A vjerovatno bi i ti stoječki na ruke, pa bi još usput i papi objasnio neke stvari o nutarnjem stavu da si se Ispovijedao i da si stoječki spreman jurišat!!
Inače u životu nisam vidio da djelitelj odlučuje kako se dijeli pričest, osim gdje da se stoji ili da se prilazi, ustvari može samo uskratiti taj vaš Indult, na jezik ne može!! eto ti sad hehehehe
Citat:
Međutim, nije mi jasno kako se neki sudionici ove rasprave uopće smiju pričestiti poslije ovakvih posve neosnovanih napada, vrijeđanja i progona drugih na forumu? Tek kada vidim, kako neki način primanja čini čovjeka boljim vjernikom i mirotvorcem, povjerovati ću kako je taj način uistinu vredniji.
Što sam to kenkretno i kako napao?? Ne preuveličavaj i ne glumataj!
Maćuhice moja, kakvi su to napadi, ponašaš se kao Savo Štrbac!!
Vrijeđanje i PROGON!! hahahahaha sad dolazim po vas, lomača je spremna buuuuuu
Ajd se uozbilji, i nemoj s tim profinjenim glupostima se prosipati, ispadaš smiješan!!
A način primanja vidi gore na slici, onaj je blaženik a vjerovatno uskoro i svetac, i ona koja ignorira naputke kao i vi, pa shvati koji je vredniji, kad te već zanima, vrlo je jednostavno zaključiti, tako da sam ja tu nebitan, nitko i ništa!!
Benedikt XVJ je preporučio, ne ja, HALOOOOO, koliko još puta da to ponovim, nije bino šta ja kažem!! Ja sam ovdje samo vaš kamenčić u cipeli, koji vas žulja, Barbija pogotovo. Pa me banirajte ili brišite komentare kad nemate odgovora, a nekakav napad i vrijeđanje je uvijek AS u rukavu kao izgovor!
Barbi ne može preboljeti psihoanalizu njega, na kojoj su mi mnogi PP čestitali!! E od tada imam čast da se osvrćeš na svaki moj komentar, ali teško je neke stvari oprostiti, razumijem, prebolit češ s vremenom!!
Citat:
Zar zaboravljaš da sve izlazi iz nutra? TAko su Isusa napadali zbog pranja ruku, čaša... nije teško vidjeti sličnost
Sari neću odgovarati, jer je ona jedna fina gospođa kojoj bi sve oprostio!!
Ali eto ona si može po Barbije nešto priuštiti ovim gore komentarom (poistovječivanje), šta ja ne mogu, a niti sam htio niti želim:
"jer ispravnost se tumači kroz poistovjećivanjem sa samim Bogom koji vitla bičem u hramu."- made in Barbi!!
I zato za Saru jedan you tube!!
https://www.youtube.com/watch?v=4BFXcmTIghU