Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 20:24

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 169 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet vel 14, 2014 19:56 

sara je napisao/la:
ruta je napisao/la:
sara je napisao/la:
Dva, pravovaljana braka a da čovjek nije bio udovac?!

Hvala Bogu obje su supruge žive i zdrave. Od prve je dobio crkveno poništenje braka i lani se vjenčao u crkvi s drugom, nakon puno godina civilnog braka. To mu je Crkva mogla napraviti. Pričestiti ga ne smije.
Pregazilo me vrijeme... :(( :((

On je dakle u jednom pravovaljanom Crkvenom braku i zašto ne bi smio na pričest?
A tebe nije pregazilo vrijeme, nego, očito, ne prihvaćaš disciplinu Crkve. A proglašenja ništetnosti braka je bilo i u vrlo davna vremena. Papa je odbio Henrika VIII. jer neplodnost nije valjan razlog za poništenje braka. Bilo je to u 16. stoljeću.

Pričešćivati se ne bi smio jer je mason. I to od onih koji ne taje članstvo. U jednom od gornjih postova stavila sam link gdje je potpisan na dokumentu Velike lože Hrvatske izražava sućut radi potresa u Italiji. I na stranicama irske masonerije pozdravljaju ga, imenom i prezimenom kao predstavnika VLH. Što sam krivo shvatila? Zar nije i dalje službeni stav Crkve da masoni ne pristupaju pričesti??? Kako se uopće mogao vjenčati u Crkvi?

Vrh

PostPostano: Pet vel 14, 2014 20:39 

1991. su komunisti, neki od njih preobraćeni u HDZ-ovce, zauzimali prve redove u crkvi pod misom. Neki od svećenika su ih posebno pozdravljali i bivali počašćeni što su dužnosnici na Misi. Kad su vidjeli da im članstvo u Crkvi ne nosi društvene dobrobiti kao članstvo u partiji, počeli su, najprije sebi u bradu, a poslije i javno režati na našu Crkvu. I ponovno se obratili u najveće neprijatelje Crkvi. Jer u njihovom sustavu vrijednosti, od Crkve nema nikakve koristi. Kao i moja Mrežnica - najprije se izlila i sve preplavila a onda se povukla a na obali ostavila svo smeće.
Isto će tako naša Crkva proći i s masonima koje za početak potajice a onda će i javno prigrliti. Kad shvate da tu nemaju ničega što bi povećalo njihov ugled, čast, moć i bogatstvo još će se jače obrušiti na Crkvu. Čini mi se da jedino Opus Dei shvaća problem s njima.

Vrh

PostPostano: Pet vel 14, 2014 22:14 

ruta je napisao/la:
Pričešćivati se ne bi smio jer je mason. I to od onih koji ne taje članstvo. U jednom od gornjih postova stavila sam link gdje je potpisan na dokumentu Velike lože Hrvatske izražava sućut radi potresa u Italiji. I na stranicama irske masonerije pozdravljaju ga, imenom i prezimenom kao predstavnika VLH. Što sam krivo shvatila? Zar nije i dalje službeni stav Crkve da masoni ne pristupaju pričesti??? Kako se uopće mogao vjenčati u Crkvi?

Mislim da si u pravu... Masoni povlače za sobom ekskomunikaciju zbog samog članstva u toj okultnoj skupini i njima pričest nije dozvoljena.

Možda se vjenčao prije nego što je otišo u masone.

Vrh

PostPostano: Sub vel 15, 2014 09:30 

adrijana je napisao/la:
Mislim da si u pravu... Masoni povlače za sobom ekskomunikaciju zbog samog članstva u toj okultnoj skupini i njima pričest nije dozvoljena.

Možda se vjenčao prije nego što je otišo u masone.

DA, ako Crkva u posljednjih 6 godina nije izmijenila svoj stav, onda masoni i katoličanstvo ne mogu zajedno, bar ne teoretski:
http://www.glas-koncila.hr/index.php?op ... s_ID=13637
Praksa je nešto drugo.
I nije se pjevač vjenčao prije nego je otišao u masone. Vjenčan je prošlo ljeto uz puno medijske pompe. Potres u Italiji povodom kojeg je ovaj službeni dokument bio je 2012. godine kad je Berlusconi - isto mason - bio premijer. Sjećaš se njegove legendarne rečenice upućene ljudima koji su ostali bez svojih domova da im je baš dobro na ovom kampiranju.

Vrh

PostPostano: Sub vel 15, 2014 15:36 

Sjećam se.
Što reći, iz života znam da ima stvarno dosta ljudi koji pokušavaju pridobiti crkvene sakramente kroz ušicu igle; npr. kad nemaju uvjete, ali oni bi ipak krstili dijete; ili protestanti su, pak bi željeli ići na sv. pričest (i idu, nađu svećenika koji ih "nema srca" odbiti), pa recimo, sad papa Franjo puno govori o tom milosrđu koje bi trebalo pokazivati i kroz pristupe sakramentima...
Žao mi je što Crkva nije u svakom slučaju dosljedna samoj sebi.
Ipak to popuštanje kočnica, možda u ime nekog milosrđa (bilo od strane samo jednog svećenika, bilo od strane pape) može značiti neku nevjerodostojnost Crkve i time još štetiti, znam da postoje i druge ozbiljnije stvari, a tiču se prilagođavanja vjerničkog mentaliteta čisto sekularnom shvaćanju.

Recimo, nedavno sam tražila na internetu neku ozbiljnu kritiku filma za djecu "Monsters University" (Čudovišta iz ormara) jer mi se čini da film vrvi iluminatskim simbolima i da je štetan za djecu, a ono na par engleskih "katoličkih" stranica nađoh samo hvale o njemu. To me ipak razočaralo. :roll:

Vrh

PostPostano: Pon vel 17, 2014 14:45 

Crni Barun je napisao/la:
...a situacija s masonima je "prosta ko pasulj" :roll:

Nema što biti nejasno oko njih. Ne može se biti istodobno mason i katolik, kao što se ne može istodobno biti katolik i musliman. Svaki kompromis oko toga je čisto petokolonašenje. Kruška ne može biti jabuka niti jabuka kruška, a još manje može trabant biti Mercedes. Mason može biti ono što se kaže dobar čovjek, ali dobrih ljudi ima u svim religijama. Nije to u pitanju, nego sustav kojemu netko pripada.
Normalno je da je moguća stanovita suradnja u slučaju pojava opasnih za sve ljude i opće dobro (teške prirodne nepogode, ugroženost zemlje ratom, i sl.), ali su razlike prevelike. V. "Masonstvo bez maske" (verbum) ili Masonstvo u Hrvata (Mužić).

Vrh

PostPostano: Pon vel 17, 2014 18:47 

Lucijan Antun je napisao/la:
Nema što biti nejasno oko njih.

ako je nešto tajno onda je jedino jasno da je tajno :;

Citat:
Ne može se biti istodobno mason i katolik, kao što se ne može istodobno biti katolik i musliman.

vjerujem da je tako

Citat:
Mason može biti ono što se kaže dobar čovjek, ali dobrih ljudi ima u svim religijama.

nije vrag da su i civili bili zli kod križarskih ratova...pojednostavljenje se na kraju osveti :;

Citat:
V. "Masonstvo bez maske" (verbum) ili Masonstvo u Hrvata (Mužić).

opet, postavlja se pitanje tajnog društva. Ono je tajno, mi ne znamo ništa o njemu pouzdano. Ako nam znanje nije pouzdano, onda se na njega ne možemo ni osloniti.
btw. ne provjerena informacija, pročitana s nekog foruma (usput naletio): Mužiću je navodno sin u masonima. Opet, ne provjerena informacija, je li istina ili ne...svakako da se možemo zapitati onda odakle njemu poznavanje tajni ukoliko govori istinu? :wink:
Evo jednog primjera: što ako je masonerija židovska?
http://www.scribd.com/doc/28001549/Mosk ... masonerija
A opet...odakle sve te informacije o tajnom društvu? Pa ponekad i kontradiktorne: malo židovi, malo sotonisti, malo monoteisti malo politeisti,... Zadnje što sam saznao da postoje i frakcije masona: kao neka zla frakcija i dobra frakcija. Potom po nekima masoni vladaju svijetom, pa onda po drugima ne vladaju, nego jačaju svoj utjecaj na vlade (vlasti) i treba ih u tome spriječiti...previše teorija a nema načina da provjerimo. Dakle, jalov posao.

Ako se ne varam, masonstvo je osuđeno od KC-a. I tu sva priča staje. Nikakve doktorske disertacije, eseji, diplomski radovi,...Ako je osuđeno, onda je osuđeno. Rasprave nema i mislim da se tu mahom svi slažemo. Čim se počne raspravljati, onda se vrlo lako potegne 101 pitanje koje se može obiti o glavu.

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Uto vel 18, 2014 11:47 
Administrator

ruta je napisao/la:
Zar nije i dalje službeni stav Crkve da masoni ne pristupaju pričesti??? Kako se uopće mogao vjenčati u Crkvi?

Ne može se sve znati i dokazati, i ljude se zaista može prevariti, ali Boga ne može, tko na prevaru prima sakramente sam sebe osuđuje.
Mason se ne može pričešćivati. Mislim da se ne može ni vjenčati u crkvi (makar druga strana bila katolik), jer ne može prihvatiti da će odgajati djecu u katoličkom duhu itd.
Stoga ako imaš saznanja i dokaze da je netko mason, konkretno što se može učiniti je obavijestiti o tome biskupa.

Crkva je jasna i dosljedna u odnosu prema masonima, nažalost ne otkrije se odmah nečija pripadnost, tako je prošle godine u Francuskoj razotkriven i suspendiran svećenik koji se nije htio odreći masonstva.

Vrh

PostPostano: Čet sij 08, 2015 09:44 

nažalost čini se da je većina uvjeta ispunjena po svim točkama: http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/141 ... tocke.html

Vrh

PostPostano: Sub sij 10, 2015 19:01 

KRIŽAR2 je napisao/la:
nažalost čini se da je većina uvjeta ispunjena po svim točkama: http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/141 ... tocke.html

Ako je to "masonski plan", čudno što Crkva nije već propala... Ako si vjernik, nije li i tebi to čudno? Jesi li siguran da - baš te stvari - narušavaju ugled i čast Crkve?

Vrh

PostPostano: Ned sij 11, 2015 12:31 

Nije stvar u tome da te stvari štete časti i ugledu crkve nego je stvar u tóme što štete vjeri vjerničkog puka koji postaje sve puteniji i nemarniji u obdržavanju kršćanskog zakona. Ako nam je slaba vjera u stvarnu i doslovnu Kristovu prisutnost u svetoj hostiji i vinu onda nam je pričest vrlo malo korisna u borbi protiv grijeha a koji put i svetogrdna. To je masonski plan tj. đavolski plan.

Vrh

PostPostano: Ned sij 11, 2015 22:56 

adrijana je napisao/la:
KRIŽAR2 je napisao/la:

Ako je to "masonski plan", čudno što Crkva nije već propala... Ako si vjernik, nije li i tebi to čudno? Jesi li siguran da - baš te stvari - narušavaju ugled i čast Crkve?

O pokušajima masona da se infiltriraju u Crkvu priča se već dugo. Bojim se da je Križar2 dijelom u pravu, kad u nekim pojavama u Crkvi danas vidi tragove masonskog "dima". Mislim da je baš na to djelovanje mislio i bl. Pavao VI. u svojoj poznatoj izjavi da je "Sotonin dim ušao u svetište". Masonima je KC glavni neprijatelj, i žele je uništiti, ali ne tako da je jednostavno ukinu, nego da je preoblikuju prema svojim zamislima, tako da se mogu poslužiti njenim "resursima" za vlastite svrhe.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Čet ožu 26, 2015 22:29 

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/N ... onske-loze

Vrh

PostPostano: Pet ožu 27, 2015 16:19 

Sve je o masonima tajna.
Jedino se zna da je onaj beogradski glumac Miodrag Miki Manojlović mason.
Kod nas pričaju da je odvjetnik Hanžeković, no sve je na razinama špekulacije.
Kod masona je baš sve tajna...

Kod nas katolika postoje otajstva, stvarnost koja je djelomično razumljiva, a koju opet mi ljudi ne možemo u potpunosti spoznati.Naša Crkva i mi u njoj smo otajstvo; nemamo tajni, imamo vjeru u Isusov nauk, imamo ljudski život - Otajstvo u kojem je vječni dokaz Božje ljubavi.
I mi ne skrivamo ništa, samo otkrivamo veličinu Božje ljubavi, no naše je znanje maleno, a srce skučeno da spoznamo sva otajstva Gospodina Boga našega!

Vrh

PostPostano: Sub tra 04, 2015 09:52 

teo je napisao/la:
http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Nose-bijele-rukavice-i-komuniciraju-tajnim-znakovima-U-Rijeci-danas-djeluju-tri-masonske-loze

Meni se čini da su masoni samo dimna zavjesa.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 169 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata