Lucijan Antun je napisao/la:
Nema što biti nejasno oko njih.
ako je nešto
tajno onda je jedino jasno da je tajno
Citat:
Ne može se biti istodobno mason i katolik, kao što se ne može istodobno biti katolik i musliman.
vjerujem da je tako
Citat:
Mason može biti ono što se kaže dobar čovjek, ali dobrih ljudi ima u svim religijama.
nije vrag da su i civili bili zli kod križarskih ratova...pojednostavljenje se na kraju osveti
Citat:
V. "Masonstvo bez maske" (verbum) ili Masonstvo u Hrvata (Mužić).
opet, postavlja se pitanje tajnog društva. Ono je tajno, mi ne znamo ništa o njemu pouzdano. Ako nam znanje nije pouzdano, onda se na njega ne možemo ni osloniti.
btw. ne provjerena informacija, pročitana s nekog foruma (usput naletio): Mužiću je navodno sin u masonima. Opet, ne provjerena informacija, je li istina ili ne...svakako da se možemo zapitati onda odakle njemu poznavanje tajni ukoliko govori istinu?
Evo jednog primjera: što ako je masonerija židovska?
http://www.scribd.com/doc/28001549/Mosk ... masonerijaA opet...odakle sve te informacije o
tajnom društvu? Pa ponekad i kontradiktorne: malo židovi, malo sotonisti, malo monoteisti malo politeisti,... Zadnje što sam saznao da postoje i frakcije masona: kao neka zla frakcija i dobra frakcija. Potom po nekima masoni vladaju svijetom, pa onda po drugima ne vladaju, nego jačaju svoj utjecaj na vlade (vlasti) i treba ih u tome spriječiti...previše teorija a nema načina da provjerimo. Dakle, jalov posao.
Ako se ne varam, masonstvo je osuđeno od KC-a. I tu sva priča staje. Nikakve doktorske disertacije, eseji, diplomski radovi,...Ako je osuđeno, onda je osuđeno. Rasprave nema i mislim da se tu mahom svi slažemo. Čim se počne raspravljati, onda se vrlo lako potegne 101 pitanje koje se može obiti o glavu.