Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 24, 2026 00:04

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Egzorcizam
PostPostano: Pet tra 09, 2010 06:27 

enna, nisi li rekla da ćeš otići svećeniku na razgovor? Ne možeš za tako bitne stvari tražiti pomoć preko interneta. Odi Liniću na seminar ili traži osobni razgovor s njim. Imaš u Zagrebu i hagioterapiju. Ovo čitanje o egzorcizmu, potiče ti još veća razmišljanja i otvaranje zlome. Daj se okani toga. Prije spavanja čitaj bibliju ili koje duhovno štivo, a svako jutro izmoli molitvu predanja Bogu.

Vrh

PostPostano: Pet tra 09, 2010 09:36 

Niste me shvatili negledam ja egzocizam prije spavanja nego gladam propvijedti Zlatka Suca.Daj me uputi kako doc do Linića.

Vrh

PostPostano: Pet tra 09, 2010 20:06 

Evo ti adrese i kontakt telefoni, web stranica, imaš i rasporede seminara, pa se raspitaj.
Sretno!

Kuća susreta TABOR
10430 SAMOBOR - Langova 18

tel. 01/3369-781,
faks 01/3361-844;
mob. 091 5986972

E-mail: info@tabor.com.hr
web stranice: http://www.tabor.com.hr

Vrh

PostPostano: Pet tra 09, 2010 21:10 

Puno Ti hvala...a jel ima netko kontakt i od Zlatka Suca možda???

Vrh

PostPostano: Pet tra 09, 2010 21:30 

Do njega ti je puno teže doći...i u tvom slučaju mislim da bi ti puno bolje odgovarao Linić

Vrh

PostPostano: Pet tra 09, 2010 22:00 

EnnA, najbolje da otiđeš na razgovor najbližem svećeniku, u tvom slučaju možeš to učiniti u Čakovcu,
možda uspiješ pri kakvoj večernici zaustaviti kojeg fratra i da ti posveti pola sata vremena samo za tebe, nebi trebao biti problem.
Ja vidim kod tebe je problem suočiti se svećenikom oči u oči, pa tražiš kontakte preko interneta kako bi to izbjegla.

Vrh

PostPostano: Pet tra 09, 2010 22:28 

da tako je..sramim se svojih grijeha i bojim se svoje kazne :oops: :oops: :oops:

Vrh

PostPostano: Sub tra 10, 2010 20:07 

Traži blagoslov Duha Svetog.
"Strah Božji"

Slika

Vrh

PostPostano: Sub tra 10, 2010 20:47 

EnnA je napisao/la:
Do njega ti je puno teže doći...i u tvom slučaju mislim da bi ti puno bolje odgovarao Linić

slusala sam malo Linica na netu i neznam opce mi se nesviđa njegov govor nekako...nemogu to slusati...nemogu povjerovat u to sto on tamo prica..a dok slusam Zlatka kao da mi Isus prića...neznam zašto je to tako... :cry:

Vrh

PostPostano: Ned tra 11, 2010 07:30 

Razumijem to, ali kad već ne možeš kod njega, Zagreb ti nije daleko, pa u župi Sv križa u Sigetu traži patera Smiljana Kožula.
Ja osobno bih otišla k njemu da imam nekih sličnih problema.

Evo ti link njehove stranice http://www.zupa-svkriz.hr.

Mislim da bi tebi kao prvo trebala jedna dobra ispovijed, pa i kod tvog župnika, od kojeg tako zazireš. Kad čovjek očisti dušu od grijeha, onda mu je u molitvi Bog blizu i čuje njegove riječi iskrene prošnje.
Ako te je sram ispovijedati grijehe pred poznatim svećenikom, izmoli prije ispovijedi zazive Duhu Svetomu, da bude prisutan u ispovijedi, ili jednom otiđi u Zagreb P.Smiljanu, ispovijedi se tamo, a onda nastavi u svojoj župi s redovitom ispovijedi, jer tada ćeš biti u neprestanoj Božjoj prisutnosti i nikakvo zlo ti neće nauditi.

Vrh

PostPostano: Ned tra 11, 2010 21:34 

Hvala :)

Vrh

PostPostano: Pon tra 26, 2010 10:26 

Na Papinskome veleučilištu 'Regina Apostolorum' održava se tečaj o egzorcizmu i molitvi oslobađanja, a u središtu pozornosti su egzorcizam, satanizam i sekte. Više na linku http://www.radiovaticana.org/cro/Articolo.asp?c=374996

Vrh

PostPostano: Pon tra 26, 2010 11:49 

da, istinito i tragicno.
nadam se da ce biti sto vise takvih tecajeva o egzorcizmu, sektama i sl. jer smatram da je danas stanje alarmantno, u Evropi i kod nas.

Vrh

PostPostano: Čet tra 29, 2010 21:14 

Hvala puno :)

Vrh

PostPostano: Čet lip 03, 2010 14:28 

Pomalo mi počinje biti čudan način kako se olako govori o egzorcizmu u posljednje vrijeme, kao npr. Dražen Bušić na svom blogu, ili recimo forumaši na „Tebe tražim“ –forumu. Mislim na izjave kako je vršenje egzorcizma „temeljno poslanje Crkve“ i kako bi ono trebalo postati „redovito i svakodnevno“ (citiram Bušića).

Nedavno je kod nas održavana višednevna duhovna obnova, pa sam pričala usput s kolegicama o tome. Najstarija od njih, koja inače redovito ide na sv. misu, prva se suprotstavila mom pozivu da dođe. Rekla je, zadnji put kad je bila na duhovnoj obnovi ostala je šokirana, izvan sebe, u višednevnom stresu – jer nije očekivala da će na jednoj obnovi u crkvi prepunoj ljudi (!) doživjeti i prisustvovati obredima egzorcizma. Ono što se događalo pred očima potpuno nepripremljenog mnoštva vjerojatno je bilo prvi i zadnji put u našem kraju, i to u crkvenom posvećenom prostoru. Što su vidjeli – zaista nije za prepričavati po forumima, prije bi spadalo u neke filmove strave jer se radilo o grozomornom izazivanju i očitovanju nadnaravnih sila. Ono što želim reći je: kako je moguće da se egzorcisti nisu ustručavali pred tolikim ljudima koji nisu ni pojmili što ih čeka?? Koliko ljudi je ostalo potreseno, do dna duše uznemireno viđenim – i koliko takvih neće više pristupiti ičemu što nosi naziv „duhovna obnova“ jer je to iskustvo bilo gorko traumatično? Uzalud sam pokušavala objasniti kolegici da se u ovom slučaju radi samo o sv. misi s malo duljom propovijedi, a ona nije htjela ni čuti…
Sama se sjećam kad je na ovom forumu Crusader spomenuo onu priču o Emily Rose, a ja, kad me počelo zanimati, potražila ju na internetu i pročitala. Čista strava i mučnina!... Mislim da se ne radi o tome da sam osobno presenzibilna, niti mislim da je moja kolegica „krhke duše“, nego me čudi kako ljudi mogu biti toliko otupjeli, bezosjećajni i neodgovorni… Znam da je sad po nekim pravilima zabranjeno s egzorcizmima (s imenima i opisima) izlaziti u javnost, a i mislim da je dobro i za čovjeka nad kojim se vrši i za ljude u njegovoj okolini da sve ostane u privatnoj sferi koliko je god moguće.

Tim više što se egzorcizmima ne može riješiti društvena nepravda u svijetu, niti poplava crnih vijesti koja nas svakodnevno zapljuskuje iz svih medija, a koja tako otupljuje čovjeka i čini doslovno apatičnim.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata