einmal je napisao/la:
Da li netko moze preporuciti svecenika za zivotnu ispovijed u Splitu? Treba dobar razgovor, za nekoga ko 15 godina nije bio u crkvu i sada se zeli vratiti. Znam da je svaki svecenik dobar za to, ali ako znate nekoga ko trenutno ima vremena i strpljenja...
Pozdrav.

Evo, ja ti predlažem njih nekoliko.
- fra Mate Puđa - Gospa od Zdravlja (Split)
- fra Petar Galić - prije je bio u Splitu, a sada je u sv. Dominika u Trogiru (a Trogir nije na kraju svijeta)
- p. Ramos - on dolazi jednom mjesečno u Split i dva dana ispovijeda, drži duhovnu obnovu i misu u Ančela i/ili sv. Duha. Ja odlazim k njemu, napravila sam i životnu ispovijed i kad mi je bilo najteže - preko njega me doslovno Isus dotakao. Još se nisam ispovijedala kod njega, a da nakon toga ne bih suza i suza isplakala. Svaki puta me pročitao i jednostavno rekao/znao - "ok, to su grijesi, ali reci ti meni onako ljudski što tebe muči jer vidim da te muči".
Također, možda i sugestija moderatoru - kada se ja pripremala za životnu ispovijed, nisam pronašla ovdje nijednu temu o tome, a mislim da bi bila vrijedna.
Einmal, odlučiti se na životnu ispovijest je super, ali isto tako je dobro da osoba uzme neki ispit savjesti i uz devetnicu / vodstvo Duha Svetoga neko vrijeme promišlja o svom životu i propustima/grijesima koje je počinila.
Ja sam se pripremala (po preporuci prijatelja svećenika) prema ovoj
https://mladosunce.com/ispit-savjesti/Sretno.