Ali kako znati što je Božja volja? Kako?
Ja bih rekla nikako (mene sve to i dijelom frustrira ako ćemo najiskrenije) jer da znamo što je Njegova Volja puno krivoga bi izbjegli, zar ne?
Sinoć je forumašica adrijana u temi viewtopic.php?f=8&t=694&p=39008#p39008 postavila objavu vidjelice i tamo isto kaže... "Moli da se Božja volja ispunja u tebi" i da, to tako jednostavno zvuči - kao ono čas posla, no mislim da bi mi katolici trebali priznati da je često sve i nalik na Dolinu suza i borbu te put i hod u prazno - i da je to tek vjera (ona prava, istinska), a ja osobno priznajem da uistinu imam problema s tim pouzdanjem.
Ne brini, i mi drugi imamo "problema s pouzdanjem" i prije ili kasnije dođemo pred Boga s iskrenim priznanjem: kako sam se malo, Bože, uzdala u Tebe i Tvoju pomoć... Sve bi bilo drukčije, da sam vjerovala više i pouzdavala se da ne idem sama, nego uvijek uz Tvoju pomoć...
A Božju volju nije tako teško spoznati, u jednostavnoj molitvi srca iznesi mu problem i upitaj za savjet - dat će ti Bog neki znak, utjehu, neku riječ iz Svetog Pisma, neki savjet od autoriteta jer Bog voli poslušnost. A Božja volja je uvijek činiti dobro, služiti jedni drugima, biti zainteresirani jedni za druge i živjeti sadašnji trenutak u jednostavnosti i sa stalnim osluškivanjem Boga u nutarnjosti.