|
Dragi Giovi! Mislim da dobro razmišljate supruga i ti i da ste dobro odlučili. Muž i ja smo nezaposleni i hvala Bogu imamo vremena za svoje dijete cijeli dan i zaista mu dajemo sebe,i jedan i drugi,do kraja. On ide samo 2 sata u vrtić po prilagođenom programu. Kako je jedinac dali smo ga u vrtić zbog toga da bar malo bude s drugom djecom. To što je jedinac jako nam je teško,voljeli bi imati puno djece,ali smo zdravstveno nesposobni. A prilagodba moj Giovi,naše molitve su urodile velikim plodom,zaista kad žarko moliš i sa vjerom da će zaista biti onako kako moliš,sve nas je iznenadio,tako se brzo uklopio,malo plače kad ga ostavimo,a kad dođemo po njega osmjeh od uha do uha,ima prekrasnu dječicu i predivne tete,da nije tako,ispisali bi ga,al evo Bog nam je darovao za njega najbolje.
On je jadničak obilježen sindromom "Klaićeva",čim se rodio odmah su ga poslali tamo zbog bolesti probavnog sustava,to smo izlječili do 2.godine,ali od tada smo stalno Klaićeva-Suvag,a on je dijete koje je samo kasnije propuzao,prohodao,progovorio i sve usvaja mic po mic,ali usvaja,jedna moja prijateljica stručnjakinja kaže lijepo da se dijete ne razvija po knjigama i da je svako dijete individua i s tim se slažem. On je u vrtiću super kad se navikne,prilagodba je teška u početku al evo ovaj put je i to s pomoću Božjom pregrmljeno.
I sad ti nama reci što da mi radimo,to se sami pitamo,jer nedaj Bože da dijete dovodimo u zaostatak,a lijepo vidimo da u vrtiću normalno veselo funkcionira,a stručnjaci mu nalaze sve i svašta jer nije u razvoju bilo sve u vrijeme u kojem bi po "šabloni"moralo biti.I svaki odlazak u te zdravstvene institucije mu je stres jer se upoznaje s novim tetama koje ga vode,zar onda nije bolje da vrijeme provede u vrtiću,pa makar dva sata nego da pola tjedna provodi po tim terapijama.
Teško nam je jer kažem-nedaj Bože da pogriješimo i dijete dovedemo u zaostatak. I baš bi otvorila ovu temu da čujem ako ima i drugih iskustava i što je za našu djecu najbolje.
Hvala ti Giovi što sam ovo podijelila s tobom...
|