Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 02:43

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: smrtna kazna
PostPostano: Pon lis 12, 2020 11:08 

Gledajuć neke papine izjave što ih Adrijana stavila, zapela mi za oko smrtna kazna.
Je li grijeh da ja kao katolik mislim da je opravdana u nekim izuzetnim slučajevima, psihopatskih serijskih ubojica, mučitelja i ubojica djece, npr.?

Vrh

PostPostano: Uto lis 13, 2020 20:17 

Gledajuć neke papine izjave što ih Adrijana stavila, zapela mi za oko smrtna kazna.
Je li grijeh da ja kao katolik mislim da je opravdana u nekim izuzetnim slučajevima, psihopatskih serijskih ubojica, mučitelja i ubojica djece, npr.?

Nije grijeh, ali bolje da ne misliš tako... :;

Nekad je i Crkva smatrala da je to u nekim slučajevima opravdano, pa ti vjerojatno neće uzeti za grijeh, osim nekog svećenika koji je striktno u skladu s papom Franjom...

Vrh

PostPostano: Sri lis 14, 2020 10:38 

Takve ljude zatvor neće promijeniti a uvijek postoji opasnost da izađu i naude ponovo. To je još jedno pitanje bez odgovora, zašto je Bog stvorio psihopate? Naime, oni su takvi od rođenja, već u ranom djetinjstvu većina muči životinje i ubija ih, kasnije se prebaci na ljude. To rade iz užitka i radoznalosti i nemaju uopće savjesti, zašto im je Bog nije dao, kažu da je ona jedan od dokaza da Bog postoji i djeluje?

Vrh

PostPostano: Sri lis 14, 2020 20:35 

Takve ljude zatvor neće promijeniti a uvijek postoji opasnost da izađu i naude ponovo. To je još jedno pitanje bez odgovora, zašto je Bog stvorio psihopate? Naime, oni su takvi od rođenja, već u ranom djetinjstvu većina muči životinje i ubija ih, kasnije se prebaci na ljude. To rade iz užitka i radoznalosti i nemaju uopće savjesti, zašto im je Bog nije dao, kažu da je ona jedan od dokaza da Bog postoji i djeluje?

U prošlosti je bilo već toliko pogrešnih i nepravednih smrtnih osuda i prijekih sudova, da je pravo olakšanje što je Crkva tu promijenila mišljenje i sad čvrsto stoji protiv.
Sam karakter ubojice, psihopata, nije po meni razlog za odobravanje smrtne kazne jer i tu može biti velikih pogreški sudova, a na kraju sav sud ipak treba predati Bogu koji je jedini istinski Gospodar života i smrti. Osobno mislim da nema tako loše osobe koju ne može bar malo nečija ljubav i milosrđe promijeniti nabolje.

Vrh

PostPostano: Čet lis 15, 2020 11:12 

Mislim da to kod psihopata ne funkcionira :(

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata