Moj osvrt:
Ima tu meni više zanimljivosti:
Ima jedna cura koja stalno od mene traži zadaće, a inače govori mnoge ružne stvari o meni. Idu mi dobro strani jezici tako da kad god nešto dobijemo, moram joj slikati i slati. Ponekad joj moram prevoditi ogromne sastavke. Kad god se prijavim na Messenger, nešto traži od mene. Ona meni nije nikad ništa pomogla. Dok je trajala škola tražila je da joj rješavam testove i poslije je bila nezahvalna za to i napala me pred drugima zašto sam joj 2 zadatka krivo riješila, a i sama ih nisam znala. Nisam to više mogla izdržati pa sam na samo rekla profesorici i zamolila ju da me stavi daleko od nje na testu. Kad smo imali test iz matematike došla je k meni u zadnju klupu i pomagala nekima svojima koji su bili u klupi ispred, meni nije ništa pomogla. Dobila sam 1, ona 5, i to na prevaru, preko neke aplikacije koja izračunava. Inače joj smeta svaki moj uspjeh. Govorila je mnoge zlobne stvari o meni.
Sad ne znam što da napravim. Osjećam se jako loše kad pomažem takvoj osobi. S druge strane, Isus kaže da moramo pomagati svojim neprijateljima i ako nas netko udari po obrazu, dati mu drugi. Dali to znači da se moramo dati iskorištavati? Htjela bi postupiti ispravno, ali ne znam što je ispravno. Najradije bi joj napisala da mi je dosta njezinog iskorištavanja, ali nemam hrabrosti. Nju vole svi u razredu, a ja nemam nikog bliskog. Strah me je što bi mi mogla napraviti ako odbijem.
Trebamo li pomagati nekome tko je užasan prema nama? I dopustiti mu da nas iskorištava?
Hvala na odgovorima

Možeš biti zahvalna što netko od tebe nešto traži. Zamisli si situaciju da nitko od tebe ništa ne traži, da si npr. gubavac ili trenutno zaražen koronom...
Uvijek možemo biti zahvalni - sve je stvar naše odluke.
Odluke želimo li tu situaciju sagledati sa lijepe strane ili ocjenjivačke-kritičke...
Ako smatraš da joj možeš pomoći na način da nauči i sama bolje prevoditi - to je po meni odličan način da na obostrano zadovoljstvo riješite traženje-davanje
Ako tebi idu dobro strani jezici, pomogni da i tvojoj prijateljici idu dobro strani jezici.
Učeći drugog i sama učiš.
Dakle djeljenjem - svi dobivamo
Kad joj tako pomogneš - ja vjerujem da neće ružno niti pomisliti pričati o tebi.
Jesi li ti nju tražila da ti pomogne u učenju ili sl. što njoj ide dobro?
Zamisli si da imaš dijete koje treba stalnu pomoć. Što majka traži zauzvrat?
Kad dobije osmjeh - to je najveća plaća
Treba u malim stvarima vidjeti veličinu ljepote ovga svijeta.
Osjećaj koji sad imaš je nemir i ogorčenje zbog nepravde.
Nismo na ovome svijetu da si radimo nemir i očaj.
Kao vjernica možeš poslušati Isusa.
Moja praksa je molitva koja me mijenja.
Oče naš je odlična molitva koja me/nas mijenja.
Kod molitve dočaraj si osjećaj kako opraštaš prijateljici, a to je osjećaj u zahvalnosti i poniznosti kad daruješ od srca (npr. dočaraj osjećaj kad mami daruješ poklon za rođendan).
Blagoslivljaj je. Učini je u sebi dobrom i plemenitom. Zavoli je baš takvu kakva je grešna. Zamoli Boga da tebi oprosti svoju grešnost, da ti oprosti nemir i očaj koji si stekla nepravdom osuđujući sebe i druge.
Ako to od srca napraviš bez traženja da se ispuni, bez traženja razloga da to učiniš, bez opravdanja - Bog će napraviti promjenu u tebi preko Duha Svetoga.
Ja sam to više puta napravio i nije bilo niti jednom da me Bog nije čuo
Vjerujem da ti prijateljica tad ne će biti izvor nelagode, stresa i da će sve nepravde postati u tebi samo povjesna informacija tvog života, a osjećaj radosti življenja će ti biti glavna nit vodilja kroz život.
Bog je uvijek tu uz nas i strpljivo nas čeka da ga zamolimo u ljubavi pomoć.
Lijep je ovaj naš život kad imamo takvo velikog Otkupitelja!
Slava ti i hvala Bože!