Hvala na lijepoj dobrodošlici

Mogu primijetiti da imaš lijepe i vrijedne postove - mišljenja.
Nije da se sa svime slažem ili da sam isto zainteresiran, no to bi bilo onda loše...
Svi smo jedinstveni i u tome vidim bogatstvo življenja

Bogu hvala i slava!
Isus traži prijatelje u prvom redu.
Prijatelji su mu oni koji u prvom redu to žele biti.
Dakle i (dodao bih osobito baš) oni koji su zaglibili u životu.
Njima je Isus i najpotrebniji. Isus to zna.
Zna zato što je on naš/moj Spasitelj. Nije da je došao suditi (ljudi, pa i sam padnem u to nekad, si daju tu nepotrebnu zadaću), već je došao spasiti.
Došao je pomoći osobito onima koji su najmanji, koji su ranjeni, koji su u muci, problemima, najslabijima. Onima koji su se opteretili ovozemaljskim teretima koji im ne daju živjeti, već im uništavaju život.
Lijepo je biti prijatelj sa Isusom.
Ja sam prijatelj koji je u vezi sa Bogom molitvom.
Osjećam tu povezanost u molitvi.
No da sam mogao to postići - 1. je da sam želio to. Htio sam to.
Isus je strpljiv i nije nasilan. Poštuje našu slobodnu volju. Strpljivo nas čeka.
Nekoga/mnoge i životne prilike natjeraju da donese odluku. Svatko nekako...
No, iako sam prijatelj sa Isusom, ja sam ponizan i u službi.
Da budem iskren, to nije nikakav problem kad kreposti molitvom rastu...
Dakle ja se ne osjećam da sam "iznad" bilo koga, poštujem svakoga (ujedno i sebe).
Služim i dajem se (to na kraju ispadne sebično jer dajući se - najviše se dobiva).
Hoću reći da: biti prijatelj sa Isusom, ujedno znači biti ponizan služeći.
No najbitnije je to da se time živi sve više i više u Ljubavi i Miru.
Živi se u punini života, života dostojnog čovjeka.
Osjeća se radost, blaženstvo, spokoj - smirenost, sabranost.
Mač kojim Isus rastavlja nas od ovozemaljskih veza je njegova snaga i moć.
Treba mi/nam to biti jasno; trebam biti što svjesniji Radosne vijesti.
A ona je da je knez ovoga svijeta izgubio. Bog - Ljubav i Mir - je pobijedio.
Kad volimo nekoga ili nešto, sebe - bitno je činimo li to tako da nam je Bog na 1. mjestu!
Bog je ljubomoran i ne želi nikoga osim sebe na 1. mjestu. Ljubav i Mir mi trebaju biti na 1. mjestu!
Mogu griješiti, raditi i loše stvari - no bitno je kako si posložim prioritete.
Kad sam u Ljubavi i Miru sve loše stvari, nevolje, nedaće - sve se može okrenuti na dobro.
Veći je problem kad mi ide sve od ruke... Teško je tako ostati u Miru i Ljubavi -
teško je bogatašu...
Kad sam u Ljubavi i Miru - svako opterećenje, teret, breme je lako.
Isusovo prijateljstvo (
jaram) je slatko, drago, neprocjenjivo

Mač kojim Isus rastavlja tj. mačem miče moje poveznice sa ovim svijetom je proces koji traje (
prodaja svega i kupnja njive).
Čovjek često padne, prokliže i društvene vrijednosti ga opet privlače... Knez ovog svijeta se ne predaje samo tako. Navlači nas tj. mene grešnika na sve moguće načine.
Ja se sam ne mogu oduprijeti zlu, oduprijeti poveznicama ovog svijeta. To je meni nemoguće.
Ali znam da je Bogu moguće jer je Isus otkupio naše grijehe i spreman je pomoći. Spreman je samnom stati u jaram u prijateljstvo i povući samnom breme mog života.
Snaga i moć Boga - njegov mač je snažan i jak.
Slava Bogu!
Mk 9,1
Još im govoraše: "Zaista, kažem vam, neki od ovdje nazočnih neće okusiti smrti dok ne vide da je kraljevstvo Božje došlo u sili."Radosna vijest dolazi u sili.
Isus to lijepo navodi kako ide
prodaja svega i kupnja njive:
Mt 16, 24-28
24 Tada Isus reče svojim učenicima: "Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom.
25 Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga, a tko izgubi život svoj poradi mena, naći će ga.
26 Ta što će koristiti čovjeku ako sav svijet stekne, a životu svojemu naudi? Ili što će čovjek dati u zamjenu za život svoj?
27 Doći će, doista, Sin Čovječji u slavi Oca svoga s anđelima svojim i tada će naplatiti svakomu po djelima njegovim."
28 "Zaista, kažem vam, neki od ovdje nazočnih neće okusiti smrti dok ne vide Sina Čovječjega gdje dolazi sa svojim kraljevstvom."Prvo ide poziv hoćeš li za mnom, a potom uvjeti: odricanja, opraštanja, otpuštanja kako bi našli istinski život u kojem se ne uništavamo.
U takvom životu stvaramo - dajemo plodove (loza daje grožđe) koje hrđa ne izgriza i moljac ne izjeda.
Dajemo grožđe za vino kojim će se nazdraviti slaveći Boga

Isus navodi i da je bilo učenika koji su poslušali Isusa i razriješili poveznice ovozemaljske uz pomoć Božjeg mača - Božje pomoći prije svoje smrti.
Koji su ostvarili prodaju svega i kupnju njive prije svoje smrti.
Drugi će ovo tumačiti na svoj način, no ja osjećam to baš tako...
Svako dobro!