Pa naravno, ovaj forum odise istim duhom neprihvacanja drugacijih stavova kao i cijelo nase malogradjansko drustvo. Unutar naseg drustva, nazalost upravo je RKC ideolosko zariste tog iskljucivog konzervativizma koji se namece cijelom drustvu... i o cemu govori onaj teolog Milas u kontekstu Medjugorja, Mostara i opcenito Crkve kod nas. Crkva se doslovno pretvorila u ono sto je nekada bio Partijski komitet. Stoga ne cudi da forum odise tim duhom.
Medjutim, za razliku od ovog foruma, u realnom zivotu poznam gomilu katolika koji su vrlo liberalnog i naprednog uvjerenja. Njih bi isto valjda na ovakvim forumima banirali i brisali im postove.
Ja osobno na ovaj forum dolazim zbog razonoda i zabave

Na temi o Jehovnim svjedocima sam napisao kako me zabavlja pricati s takvim sugovornicima. Konacno, ako si dovoljno otvoren, uvijek mozes nesto i nauciti... osim sto se i zabavis. Nazalost, Jehovi svjedoci nemaju svoj forum, njima valjda to vjera zabranjuje. Sta ces piskarati po forumu, ako je sutra popodne smak svijeta... Dakle, u toj kategorji ovaj forum potpuno zadovoljava moje zabavne potrebe
Pa ipak, kao prilog temi, mogu preporuciti odlican clanak Borisa Dezulovica o neugodnostima koje su imali neki vjernici koji su prijavljeni policiji jer su se molili u Medjugorju

Naravno, prica nije iz 1982. godine i pravi je primjer nase plemenske malogradjanstine i primitivizma:
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolu ... rju-355718