Katolički odgovori
http://katolicki.info/forum/

Homofob godine
http://katolicki.info/forum/viewtopic.php?f=3&t=1737
Strana 1 od 1

Autor:  adrijana [ Čet ožu 06, 2014 14:25 ]
Naslov:  Homofob godine

Za dva dana, povodom Dana žena, u Splitu će nastupiti srpski "homofob godine 2013.", etiketiran tako od strane LGBT portala "GayEcho" prošli mjesec.
Željko Joksimović (41) naime uvrijedio je jednog transseksualca u studenom prošle godine, natjecatelja u X-faktoru, (Filipa koji je zatražio da mu se obraćaju kao ženskoj osobi, umjetničko ime mu je Fifi) - jer mu se kao članu žirija nije svidio njegov nastup.
'Ne znam što da vam kažem. Filipe Fifi, molim te, otpjevaj mi još nešto. Ja sam malo šokiran. Nisam previše konzervativan. Uvjeri me da si to što jesi', rekao mu je Željko. I nakon druge pjesme Joksimović je ponovio da mu se to ne sviđa.
Oko mjesec dana kasnije postao je meta neslanih šala i komentara na televiziji i po društvenim mrežama gay-aktivista, koji ga, čini se, već duže vrijeme opsjedaju.

Sjećam se, kad je prije 2 godine nastupao u Hrvatskoj gotovo svi naši i srpski mediji složno su objavili "vijest" kako je Joksimović "uhvaćen u homoseksualnoj vezi" s nekim u Beču. Mada je ovaj ljutito izbjegavao novinare, objavio je demanti. Ako nekome nije jasno što je bilo posrijedi, radilo se, kao i u brojnim drugim slučajevima, samo o gay-reklami, vezivanju gay-ponašanja uz neku poznatu popularnu osobu s kojom bi se mladi mogli identificirati.
Pošto Joksimović nije želio sudjelovati u takvoj raboti (i postati recimo estradni aktivist kao Severina ili Franka Batelić) uzeli su ga na pik.
Pišem ovo kao primjer govora mržnje koji bi se želio zamaskirati u "općeprihvatljivo javno mišljenje".

Strana 1 od 1 Vrijeme na UTC + 01:00 sata
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/