Slavomir je napisao/la:
jer katolik koji ne može dati nikakvo iskustvo i riječ o svojoj vjeri u biti ni nije katolik.
Ne želim dodatno u off topic, ali po meni je ovo zaključak cijele rasprave. Istina, sara kaže da je to gnjavljenje ljudi, i većinom zbilja je, ali bez takvog načina naviještanja nemožemo ni mi sami rasti u vjeri, a i malo "gubljenja obraza " uvijek dobro dođe
Takvo naviještanje itekako ima smisla, prvo zbog nas samih, jer se nakon toga u srcu osjeća takav mir i radost, a onda jer se nekome može spasiti život i to doslovno ako se nalazi u teškoj egzistencijalnoj krizi. Ja neznam koliko ljudi danas doista živi svoju vjeru da je on upitnik svima oko njega, veoma malo, tako malo da ih ja ne vidim ili se krećem u krivim krugovima.
Tu mislim na svoju rodbinu, susjede, prijatelje, kolege na poslu,(svi su tobože katolici i idu više-manje redovno u Crkvu) itd... dakle krećem se u krivim krugovima
Iznimka su jedino braća iz zajednica i još neki drugi iz različitih pokreta koje poznajem, ali je to tužno da je tako malo takvih od svih silnih "katolika". Zato je potrebno ponovno naviještati po trgovima, ulicama, školama, svuda, nova evangelizacija!