Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 28, 2026 18:17

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri tra 29, 2015 13:38 

Roza je napisao/la:
Meni isto nije jasna takva nasilna potreba da nam se Medugorske poruke podvale kao nešto neophodno! Imam neki osjećaj da su oni što ih guraju u nekakvom strahu od te navodne Gospe i ko da se boje za sebe ukoliko je ne poslusaju... Ne shvaćam čemu to?? Do kraja života mogu ne čut niti jednu Medugorsku poruku i zivit mirno i uredno s Isusom bez straha da nešto propustam iz tih poruka... Naprotiv,sigurnija sam ovako!

ma daj...kakvo podvaljivanje poruka
ne moraš ih čitati ako nećeš...ima milijuna drugih koji će ih čitati i koje će možda poruke Gospe privući u KC i na katoličku vjeru :))

ako si ti vjernik i ne trebaju ti , OK...nitko te ne sili...ali možda će nekome koristiti...nemaš ni ti pravo minorizirati vrijednost tih poruka
više puta je i od vas rečeno da u porukama nema nićega što je u herezi s naukom KC...
znači poruke nas samo uče dobrome , privlače Kristovoj vjeri itd
ako je to problem...onda ne znam šta nije?
problema oko poruka uopće nema...one su najkatoličkije da ne mogu biti više!

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2015 14:00 

hrki je napisao/la:

ne moraš ih čitati ako nećeš...ima milijuna drugih koji će ih čitati i koje će možda poruke Gospe privući u KC i na katoličku vjeru :))

ako si ti vjernik i ne trebaju ti , OK...nitko te ne sili...ali možda će nekome koristiti...nemaš ni ti pravo minorizirati vrijednost tih poruka
više puta je i od vas rečeno da u porukama nema nićega što je u herezi s naukom KC...

...moram reć da sam opet pročitala knjigu ogledalo pravde....i da me uzasno pogodila u srce jedna recenica biskupa Zanića tijekom mise na kojoj se dijelio sakrament krizme.... o Gospe moja, što to od tebe čine
Al sad stvarno, ako to nije Gospa zamisli koje svetogrđe se čini?????? I nije li crkva obavezna ( pod time mislim na nadležne biskupe) spriječiti svetogrđe u svojoj župi?

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2015 15:02 

Pronađena je napisao/la:

..evo hrki...ode se nije radilo o gostioničaru...nego o određenim osobama, a određene osobe su sve one koje izjave da M.poruke nisu od Boga....ako se ne varam to bi bili ja, Roza i Crni barun....
Na to mu je napisano kako ni biskupi (zanić i perić isto kazu da nisu od Boga jesu li i oni u sluzbi sotone), nismo dočekali veseli odgovor...
Oprosti meni ovo je uvreda i to uvjetovana uvreda, ako nećeš virovat onda si u službi sotone....
Srića da ja ne baniram... :P :P :P :P :P :P :P :P :P

ja nisam spominjao gostioničara, nego netko drugi

pa to je gledanje Jeremije koji duboko vjeruje da su poruke ok...i meni su skroz ok!
njemu je neshvatljivo da netko te poruke može gledati kao nešto negativno , Gospu nazivati Pojavom , šprdati se s porukama i onim koji u nju vjeruju itd
ja njega potpuno shvačam jer sam se takvih napada na vidioce i franjevce da oni lažu i izmišljaju Gospu nagledao kod svih koji stoje da biskup ne griješi( jer ako nije demon u pitanju, onda samo ostaje to da svi ovi drugi lažu)
čovjeku je puka film i to je rekao

ali to u krajnjoj liniji ne mora biti netočno
ako se Gospa zbilja ukazuje ( što ima velikih šansi!) , onda se postavlja pitanje kako je biskup Perić mogao toliko pogriješiti oko toga...jer , biskup ne tvrdi da se ukazuje demon a ne gospa?
Time se lako da isčitati da biskup smatra vidioce , fra jozu zovku, dr.dugandžića , dr. lj. rupčića i sve ostale koji su propagirali Međugorje i zastupali da djeca ne lažu , da ih smatra da su izmislili Gospu i da su lažovi!

to nitko ne naglašava :!: ...svi se samo krijete iza mišljena lokalnog biskupa , kao da on ne može pogriješiti?
ja da te pitam može li on pogriješiti , ako si realna : odgovoriti ćeš može

ako biskup griješi oko Gospe onda se može reći to što je KRIVO tvrdio u vezi vidioca i Gospe ( a vidioce nije nikada ispitao!?...postavlja se pitanje- zašto nije ??) da je na neki način u službi sotone
znam da grubo zvuči i da će možda mnogi pismoznanci i farizeji skočiti na noge u obranu kao nepogrešivosti biskupa
ali , ako je griješio, a to će se ubrzo saznati, onda se postavlja pitanje u čijoj je službi biskup bio: da li Božjoj ili sotoninoj , konkretno samo oko pitanja Gospe iz Međugorja
jer ako se dokaže da Gospa bijaše dolje, onda je jasno da su protivnici bili skroz u krivu
i onda pitanje : bili su u službi Boga ili...sotone?

zato Jeremija nije odgovorio na vaše trik, zamka pitanje : da li je biskup pod utjecajem sotone ako...vaše pitanje je bilo čista sofistička zamka
da preduhitrim samo bijes racionalista i tobožnjih branitelja biskupa ( kao da on ne može u ničemu pogriješiti?), pa ću još jednom naglasiti ovo, tko je pametan shvatiti će:
biskup može pogriješiti oko neke stvari...pogotovo oko prosudbe da li je neka privatna objava autentična ili ne! ( toga je bilo više primjera u povijesti KC...lokalni biskupi su znali biti protiv ukazanja , da bi se poslije utvrdilo da je ukazanja ipak bilo....a bilo je i obrnutih slučajeva)
znači , biskup može obavljati svoju funkciju ok, i administrativno vlast na teritoriju, i oko podjele sakramenata svetog reda, krizme itd...i oko imenovanja svećenika itd...reći ćemo tada : on je u službi Boga
ali isto tako , biskup može griješiti oko nekoga pitanja, konkretno oko pitanja autentičnosti neke posebne objave...ako se utvrdi da je griješio, i da je sve to krivo vodio , onda samo za taj konkretan slučaj ( samo oko toga pitanja) možemo reći da biskup nije bio u službi Boga , nego službi sotone

u tom smislu je Jeremija tvrdio za one koji ne vjeruju u to što on duboko vjeruje da će se dokazati da vidioci i franjevci ne lažu i ne izmišljaju Gospu!
molim samo dobro pročitajte šta sam napisao , prije nego što počmete sa event. bjesomučnom paljbom!

Zadnja izmjena: hrki; Sri tra 29, 2015 15:25; ukupno mijenjano 3 put/a.

Vrh

PostPostano: Sri tra 29, 2015 19:26 

hrki je napisao/la:

pa to je gledanje Jeremije koji duboko vjeruje da su poruke ok...i meni su skroz ok!
njemu je neshvatljivo da netko te poruke može gledati kao nešto negativno , Gospu nazivati Pojavom , šprdati se s porukama i onim koji u nju vjeruju itd
ja njega potpuno shvačam jer sam se takvih napada na vidioce i franjevce da oni lažu i izmišljaju Gospu nagledao kod svih koji stoje da biskup ne griješi( jer ako nije demon u pitanju, onda samo ostaje to da svi ovi drugi lažu)

ako se Gospa zbilja ukazuje ( što ima velikih šansi!) , onda se postavlja pitanje kako je biskup Perić mogao toliko pogriješiti oko toga...jer , biskup ne tvrdi da se ukazuje demon a ne gospa?
Time se lako da isčitati da biskup smatra vidioce , fra jozu zovku, dr.dugandžića , dr. lj. rupčića i sve ostale koji su propagirali Međugorje i zastupali da djeca ne lažu , da ih smatra da su izmislili Gospu i da su lažovi!

to nitko ne naglašava :!: ...svi se samo krijete iza mišljena lokalnog biskupa , kao da on ne može pogriješiti?

ako biskup griješi oko Gospe onda se može reći to što je KRIVO tvrdio u vezi vidioca i Gospe ( a vidioce nije nikada ispitao!?...postavlja se pitanje- zašto nije ??) da je na neki način u službi sotone
znam da grubo zvuči i da će možda mnogi pismoznanci i farizeji skočiti na noge u obranu kao nepogrešivosti biskupa
ali , ako je griješio, a to će se ubrzo saznati, onda se postavlja pitanje u čijoj je službi biskup bio: da li Božjoj ili sotoninoj , konkretno samo oko pitanja Gospe iz Međugorja
jer ako se dokaže da Gospa bijaše dolje, onda je jasno da su protivnici bili skroz u krivu

zato Jeremija nije odgovorio na vaše trik, zamka pitanje : da li je biskup pod utjecajem sotone ako...vaše pitanje je bilo čista sofistička zamka
da preduhitrim samo bijes racionalista i tobožnjih branitelja biskupa ( kao da on ne može u ničemu pogriješiti?), pa ću još jednom naglasiti ovo, tko je pametan shvatiti će:
biskup može pogriješiti oko neke stvari...pogotovo oko prosudbe da li je neka privatna objava autentična ili ne! ( toga je bilo više primjera u povijesti KC...lokalni biskupi su znali biti protiv ukazanja , da bi se poslije utvrdilo da je ukazanja ipak bilo....a bilo je i obrnutih slučajeva)
znači , biskup može obavljati svoju funkciju ok, i administrativno vlast na teritoriju, i oko podjele sakramenata svetog reda, krizme itd...i oko imenovanja svećenika itd...reći ćemo tada : on je u službi Boga
ali isto tako , biskup može griješiti oko nekoga pitanja, konkretno oko pitanja autentičnosti neke posebne objave...ako se utvrdi da je griješio, i da je sve to krivo vodio , onda samo za taj konkretan slučaj ( samo oko toga pitanja) možemo reći da biskup nije bio u službi Boga , nego službi sotone

u tom smislu je Jeremija tvrdio za one koji ne vjeruju u to što on duboko vjeruje da će se dokazati da vidioci i franjevci ne lažu i ne izmišljaju Gospu!
molim samo dobro pročitajte šta sam napisao , prije nego što počmete sa event. bjesomučnom paljbom!

Ne znači ako neka osoba pogriješi da je u službi sotone. Bitna je namjera, a namjera biskupa je, barem tako vjerujem da brani predaju KC. U toj obrani naravno ne smije se služiti obmanama i lažnim informacijama. Što nama znači i ako je biskup pogriješio? Poznato je kako je sotona lukav, pa je u takvim slučajevima po meni čak i bolje proglasiti ukazanja neautentičnim pa makar se i prevarili. Na kraju krajeva nitko ne može vjernicima zabraniti odlazak i molitvu Gospi na bilo kojem mjestu na svijetu bez obzira na odluku biskupa da li su ukazanja autentična ili nisu, odnosno dali su od Boga ili nekog drugog izvora. Ja osobno vjerujem da su od Boga kao što sam i prije rekao zbog obilja duhovnih plodova koje mnoge osobe svjedoče. Ali isto tako ne mislim da su osobe koje su skeptične ili ne vjeruju u ukazanja u službi sotone. Pa pogledaj samo koliko je prošlo godina od prvog ukazanja a još nisu priznata kao autentična ukazanja, a sve jedno hodočasnici pristižu iz svih krajeva i svjedoci smo obilnih duhovnih plodova.

Vrh

PostPostano: Čet tra 30, 2015 09:48 

hrki je napisao/la:

Nisam mislila na doslovno podvaljivanje, vec na Jeremijinu izjavu koja nas sve koji ne vjerujemo i ne živimo po Medugorskim porukama naziva sotoninim slugama. za mene je to neprihvatljivo... sam si reka da ce ovo možda pročitat neko ko je u nedoumici- pa ja baš iz tog razloga pišem, jer sam i sama bila uvućena u priču slicnu Jeremijinoj... Kad sam se "obratila" nisam imala pojma da se Isus može nekom ukazat, da se to ikad ikome dogodilo, tako sam kad su mi pokazali sliku MIlosrdnog Isusa i kad sam pročitala sv.Faustinu ostala u šoku... al kako sam povjerovala u to, budući da nisam imala pojma šta crkva naučava, tako sam povjerovala i ostala ukaznja koja nemaju veze sa zdravom pameti...mislila sam da je to sve divno i krasno, nađe se neki svećenik koji svašta potvrdi..onda ti raznorazne vidjelice podvaljuju svoje izmišljotine pod Isusove poruke,razmišljaš na način da ti se eto Isus obraća, da ga ne smiš ignorirat, u stalnoj si napetosti šta će sad reć, sta je reka "Gospi" u Međugorju, šta je reka Mariji Valtorti, šta je reka nekoj tamo babi koja tvrdi da joj se ukaza....U tom smislu svi koji guraju nepotvrđene i sumnjive poruke jaako negativno utječu na ostale, govorim iz iskustva! a Međugorske poruke spadaju u tu grupu nepotvrđenih i po tom nebitnih u KC i stvari se moraju tako jasno reć, onakve kakve jesu.. to što bi hrki,ante,mate i ostali volili da je to Gospa i bilo bi divno da je...sa žaljenjem moram opet naglasit da KC nikad, ni u kom smislu nije potvrdila da se radi o Majci Božijoj, stoviše-nije potvrdila da se uopće radi o nadnaravnoj objavi i u skladu s tim bi se trebalo ponašat!!

a ti baš voliš stavljat ljudima riči u usta, pa bi te molila da mi pokažeš bar jedan post ( a tvrdiš da ih je bilo više) di smo ja (il neko od nas koji smo proglašeni sotoninim slugama :shock: ) napisali da mislimo da su poruke u skladu s KC??? koliko se sićam, Pronađena i ja smo tvrdili baš suprotno!! a evo sa str Mostarske nadbiskupije, Kriteriji za prosuđivanje ukazanja o međugorskim pojavama, šta oni tvrde o tom:
- 31. svibnja 1985. četvrto Priopćenje spomenute Komisije. Na zasjedanju su
saslušani izvještaji pojedinih stručnjaka: "usporedba pojma obraćenja u Evanđelju i
međugorskim pojavama, disciplinske poteškoće u vezi s dvojicom bivših mostarskih
kapelana koji se pozivaju na međugorske poruke, teološka problematičnost nekih
neđugorskih poruka, nedostatna dokumentacija o navodnim čudesnim
ozdravljenjima".35
znači postojala je teološka problematičnost, osim ako "Gospa" nije minjala poruke, postoji i danas!!!
i samo još da dodam, da sve da biskup i je u krivu, bilo tko tko ga sluša, nije i ne može bit u službi sotone!! pazi malo šta pišeš!!!

Vrh

PostPostano: Čet tra 30, 2015 12:49 

hrki je napisao/la:

....uh...amo ispocetka.... Ne smatram da biskup ne moze bit u krivu...niti da crkva ne moze biti u krivu,dapace puno puta je bila u krivu-iz opreza ...i ti po desetke godina ( primjer P.Pia)....to joj ne uzimam za zlo jer realno gledajuci...svim objavama,ukazanjima i porukama ne moze i nece se promjeniti ono sto bi jedan istinski krscanin trebao cinit....stoga,nusu nam bitne ta spasenje.
Imamo Sv.Misu,ispovijed,pricest,post,EVanđelje...krunicu...deset Bozijih zap,7 smrtnih grijeha,2 zapovijedi ljubavi...2 zap.naravi,10 blazenstava,9 prvih petaka,5 prvih subota, poboznost milosrđu Bozijem i tako u nedogled.... Kad bi samo postovali ovo sve sto sam ovdje navela di bi nam bio kraj?!
...znaci ima i ovo je puno za jednog covjeka za spasenje...sto nam uopce vise triba???
Zar onda nije ligicno ( barem meni) da bi svaka osoba s oprezom trebala postupat prema privatnim objavama,pogotovo onima koje nisu potvrđene...ako ne nicega zbog jednog divnog dara D.Svetoga koji se zove strah Boziji....strah od cinjenja svetogrđa....bilo da oni lazu tj umisljaju da nesto vide a jos gire ako vide sotonu...jer onda se orebacuje loptica na drugu stranu a to je....da ste vi svi onda sluges sotoni....
Ja prvenstveno polazim pretpostavkom da nusam upucena,i da mogu dopustit tim biskupima da ne upute... A onim sto moja zdrava pamet meni nalaze je to da bilo koji od njihovih duh.vođa ( zovko,Vlašić,Barbarić,Vego) NIJE bio poslusan svojim nadređenima prvo buskupu,pa sv.Stolici....
:(( kakav je to plod?! Neposlusnost do krajnjih granica,tvrdokornost. Vise bi oni ucinili za M.'GOspu' svojom poslusnoscu nego sva cudesa zajedno..... A najgore od svega je to sto su im u svom nepisluhu vidioci i njihove poruke davali podrsku!
:| za moj mali mozak sve sta se gradi na mulju u taj mulj prije ili kasnije upadne.
...Biskup Perić je vise puta osobno bio s vudjelicama,mislhenje je naknadno prominija...ti si nekoc napisa da je bio ucijenjen :( pa reci mi sad molim te jedno.
ako je ta 'Gospa' rekla da svojom molitvom mizemo zaustavit rat....kako tolike godine molitava,pista o kruhu i vodi dva puta tjedno...nisu urodili nikakvim plodom promjene mislhenha Perića,već je do samog kraja tvrdio,gdje neposluh vlada sotona caruje!

Vrh

PostPostano: Čet tra 30, 2015 12:52 

Sorry na faljivanju slova,pisem na mobitelu.. :oops:
I p.s nisam mislila na Perića nego Žanića

Vrh

PostPostano: Čet tra 30, 2015 13:48 

Roza je napisao/la:

Nisam mislila na doslovno podvaljivanje, vec na Jeremijinu izjavu koja nas sve koji ne vjerujemo i ne živimo po Medugorskim porukama naziva sotoninim slugama. za mene je to neprihvatljivo... sam si reka da ce ovo možda pročitat neko ko je u nedoumici- pa ja baš iz tog razloga pišem, jer sam i sama bila uvućena u priču slicnu Jeremijinoj... Kad sam se "obratila" nisam imala pojma da se Isus može nekom ukazat, da se to ikad ikome dogodilo, tako sam kad su mi pokazali sliku MIlosrdnog Isusa i kad sam pročitala sv.Faustinu ostala u šoku... al kako sam povjerovala u to, budući da nisam imala pojma šta crkva naučava, tako sam povjerovala i ostala ukaznja koja nemaju veze sa zdravom pameti...mislila sam da je to sve divno i krasno, nađe se neki svećenik koji svašta potvrdi..onda ti raznorazne vidjelice podvaljuju svoje izmišljotine pod Isusove poruke,razmišljaš na način da ti se eto Isus obraća, da ga ne smiš ignorirat, u stalnoj si napetosti šta će sad reć, sta je reka "Gospi" u Međugorju, šta je reka Mariji Valtorti, šta je reka nekoj tamo babi koja tvrdi da joj se ukaza....U tom smislu svi koji guraju nepotvrđene i sumnjive poruke jaako negativno utječu na ostale, govorim iz iskustva! a Međugorske poruke spadaju u tu grupu nepotvrđenih i po tom nebitnih u KC i stvari se moraju tako jasno reć, onakve kakve jesu.. to što bi hrki,ante,mate i ostali volili da je to Gospa i bilo bi divno da je...sa žaljenjem moram opet naglasit da KC nikad, ni u kom smislu nije potvrdila da se radi o Majci Božijoj, stoviše-nije potvrdila da se uopće radi o nadnaravnoj objavi i u skladu s tim bi se trebalo ponašat!!

a ti baš voliš stavljat ljudima riči u usta, pa bi te molila da mi pokažeš bar jedan post ( a tvrdiš da ih je bilo više) di smo ja (il neko od nas koji smo proglašeni sotoninim slugama :shock: ) napisali da mislimo da su poruke u skladu s KC??? koliko se sićam, Pronađena i ja smo tvrdili baš suprotno!! a evo sa str Mostarske nadbiskupije, Kriteriji za prosuđivanje ukazanja o međugorskim pojavama, šta oni tvrde o tom:
saslušani izvještaji pojedinih stručnjaka: "usporedba pojma obraćenja u Evanđelju i
međugorskim pojavama, disciplinske poteškoće u vezi s dvojicom bivših mostarskih
ozdravljenjima".35
znači postojala je teološka problematičnost, osim ako "Gospa" nije minjala poruke, postoji i danas!!!
i samo još da dodam, da sve da biskup i je u krivu, bilo tko tko ga sluša, nije i ne može bit u službi sotone!! pazi malo šta pišeš!!!

Šta ti znači "obratila" ...? spominješ i Faustinu ...postala si katolik poslije čitanja Dnevnika sestre faustine ili prije?
jesi li ti iz splita... forumašica Jana ...mislim tamo 2005.-6. pisala na KNI ( katolici na interentu) , ili na Katolinku, ne sjećam se više?

Vrh

PostPostano: Čet tra 30, 2015 13:55 

Nisam nikad ni na kojem forumu pisala ništa,osim ovdje... A "obratila" znači da masu stvari u tom mom razmišljanju nije bilo ispravno.... Nisam postala katolik nakon čitanja Faustine,kako si uopće doša do tog zaključka?? Samo sam htjela istaknit da kad si neupucen da ti ljudi mogu svašta podvalit pod katolicko!!!! I da iz te pozicije pišem i ovdje, za one koji će doć neupuceni.. A da nacrtam??

Vrh

PostPostano: Čet tra 30, 2015 14:04 

Roza je napisao/la:

ozdravljenjima".35

napetosti kažeš??? :shock: :oo ...ja nisam u nikakvoj napetosti...i neznam nijednog katolika koji vjeruje u GM da je u napetosti???
ti si možda takva osoba koja isčekuje neka čuda isl. iz Međugorja pa su u stalnoj napetosti?...ja sam što se tiče GM potpuno cool...nimalo napet

više ljudi je pisalo da su poruke u skladu s naukom KC , ali su nalazili druge stvari...nevezano za nas amatere, doktori teologije ( dr. rupčić, Dugandžić, biskup frane franić , kardinal kuharić, sve pape od ukazanja do danas nisu našle da su poruke heretične!)...ako ti nije jasno kako , zašto ," nacrtati ću ti"
da su bile heretične i u nesuglasju s naukom KC već bi odavno bile prekrižene od Crkve, vatikana , najviših instanci i bilo bi prihvaćeno mišljenje lokalnog biskupa!
to što nije prihvaćen tvrdi i kategoričan stav biskupa perića, samo ti indirektno dokazuje da stvari nisu tako mutne i sumnjive kako ih prezentira bulat, zovkić i ostali iz mostara

osim toga , ako bi biskup perić bio nesporno u pravu , onda bi valjda dosada mnogi teolozi i svećenici bili prisiljeni da povuku svoja pozitivna stajališta oko Međugorja , počevći od najvećih teologa koje sam više puta spominjao ( rupćić, Dugandžić, rebić itd)...ako bi i dalje ustrajali, a evidentno je dasu ustrajali preko 20-30 godina, i do smrti, onda bi vjerojatno , bilo bi logično da takve ekskomuniciraju iz Crkve jer šire kako ti kažeš nepotvrđene i sumnjive poruke koje su nebitne u KC!

osim toga da je GM izmišljenja od franjevaca i da su vidioci izmanipulirani odtpočetka , onda bi se to dosada sigurno i nedvosmisleno dokazalo, ašto nije nitko , a po svemu sudeći niti će!

kako onda objašnjavaš da su strane medicnske komisije dokazale da su vidioci stvarno u transu!?? :idea:
kad bi oni izmislili Gospu onda nebi mogli prevariti najsuvremenije strojeve u medicini i psihijatriji!...bili bi odavno otkriveni kao varalice

ali naravno, tebi to ništa ne znači...da još 5 komisija dokaže da vidioci stvarno imaju ukazanja ti nebi vjerovala, jer zovkić i bulat tako kažu :shock:
ti imaš apriori stav koji se temelji samo na tome da lokalni biskup ne vjeruje

Vrh

PostPostano: Čet tra 30, 2015 14:19 

Pronađena je napisao/la:
....uh...amo ispocetka.... Ne smatram da biskup ne moze bit u krivu...niti da crkva ne moze biti u krivu,dapace puno puta je bila u krivu-iz opreza ...i ti po desetke godina ( primjer P.Pia)....to joj ne uzimam za zlo jer realno gledajuci...svim objavama,ukazanjima i porukama ne moze i nece se promjeniti ono sto bi jedan istinski krscanin trebao cinit....stoga,nusu nam bitne ta spasenje.
Imamo Sv.Misu,ispovijed,pricest,post,EVanđelje...krunicu...deset Bozijih zap,7 smrtnih grijeha,2 zapovijedi ljubavi...2 zap.naravi,10 blazenstava,9 prvih petaka,5 prvih subota, poboznost milosrđu Bozijem i tako u nedogled.... Kad bi samo postovali ovo sve sto sam ovdje navela di bi nam bio kraj?!
...znaci ima i ovo je puno za jednog covjeka za spasenje...sto nam uopce vise triba???
Zar onda nije ligicno ( barem meni) da bi svaka osoba s oprezom trebala postupat prema privatnim objavama,pogotovo onima koje nisu potvrđene...ako ne nicega zbog jednog divnog dara D.Svetoga koji se zove strah Boziji....strah od cinjenja svetogrđa....bilo da oni lazu tj umisljaju da nesto vide a jos gire ako vide sotonu...jer onda se orebacuje loptica na drugu stranu a to je....da ste vi svi onda sluges sotoni....
Ja prvenstveno polazim pretpostavkom da nusam upucena,i da mogu dopustit tim biskupima da ne upute... A onim sto moja zdrava pamet meni nalaze je to da bilo koji od njihovih duh.vođa ( zovko,Vlašić,Barbarić,Vego) NIJE bio poslusan svojim nadređenima prvo buskupu,pa sv.Stolici....
:(( kakav je to plod?! Neposlusnost do krajnjih granica,tvrdokornost. Vise bi oni ucinili za M.'GOspu' svojom poslusnoscu nego sva cudesa zajedno..... A najgore od svega je to sto su im u svom nepisluhu vidioci i njihove poruke davali podrsku!
:| za moj mali mozak sve sta se gradi na mulju u taj mulj prije ili kasnije upadne.
...Biskup Perić je vise puta osobno bio s vudjelicama,mislhenje je naknadno prominija...ti si nekoc napisa da je bio ucijenjen :( pa reci mi sad molim te jedno.
ako je ta 'Gospa' rekla da svojom molitvom mizemo zaustavit rat....kako tolike godine molitava,pista o kruhu i vodi dva puta tjedno...nisu urodili nikakvim plodom promjene mislhenha Perića,već je do samog kraja tvrdio,gdje neposluh vlada sotona caruje!

gledaj Crkva treba biti oprezna...slažem se u potpunosti
zato još i ne priznaje vjerojatna ukazanja , osim toga još ukazanja traju, i to je najveći razlog što ne priznaje ( nema primjera gdje su ukazanja priznata dok su još trajala)
da su stvari tako jasne kako ih prikazuje zovkić i ostali iz mostarske biskupije, onda bi BKBih ili sam Vatican davno donjeli konačan pravorijek da je dokazano da su ukazanja neautentična! ( to jest da ih nema, da su izmišljena!)
znači, nije dokazano da su vidioci lažovi i da su franjevci manipulirali njima kako to zlonamjerno neke institucije dolje sugeriraju i proturaju teze
kad bi to bilo istina, onda bi sve te franjevce trebalo dobro kazniti jer cijelo vrijeme podržavaju laži i izmišljotine

postoji nauk KC, KKC , razne pobožnosti ...ali koliko nas hrvata to poštuje i vjeruje u to?...koliko je stvarnih praktičnih katolika, akoliko samo nominalnih
da ne kažem otpadnika od vjere...koliko % hrvata poslije krizme ide redovito u crkvu i prima sakramente???...o zapadnoj evropi da i ne pričamo...oni su od nas gori 10 puta!
tako da to očito nije dovoljno
Bog to sve vidi i zna....zato šalje BDMariju ...pogotovo zadnjih 100-200 godina ...od francuske i antikatoličke revolucije 1789
svijetom se širi nevjera i skepsa...tu su bili komunizam, razni filozofski pokreti, prosvjetiteljstvo, racionalizam, liberalizam, modernizam... pa neke istočnjačke tehnike i sumnjive misticizmeimamo sada... konzumerizam i hedonizam,,,,new age -doba vodenjaka itd

pogledaj znakove vremena, pogledaj analitički i sinteški šta se odvija u svijetu zadnjih 100 godina!...bit će ti jasno koje duhovne strahote i pustoši se događaju
to naravno Bog vidi i dobro zna i šalje nam svoju Majku , Gospu da i preko njenih ukazanja i poruka privuče nevjernike ka katoličkoj vjeri
ili da otpale od katol. vjer eopet vrati na put praktičnog katoliciteta i življenja svoje vjere
ta ukazanja su samo inicijalni momenat...dalje na obraćeniku je daprihvati nauk KC i da živi sakramentalni i praktični život katolika u svojim župama
ne osnivaju vidioci i Gospa neku novu vjeru...neki ih posprdno zovu sekta međugorana? :?: :oops:

Vrh

PostPostano: Čet tra 30, 2015 15:38 

hrki je napisao/la:

gledaj Crkva treba biti oprezna...slažem se u potpunosti
zato još i ne priznaje vjerojatna ukazanja , osim toga još ukazanja traju, i to je najveći razlog što ne priznaje ( nema primjera gdje su ukazanja priznata dok su još trajala)
da su stvari tako jasne kako ih prikazuje zovkić i ostali iz mostarske biskupije, onda bi BKBih ili sam Vatican davno donjeli konačan pravorijek da je dokazano da su ukazanja neautentična! ( to jest da ih nema, da su izmišljena!)
znači, nije dokazano da su vidioci lažovi i da su franjevci manipulirali njima kako to zlonamjerno neke institucije dolje sugeriraju i proturaju teze
kad bi to bilo istina, onda bi sve te franjevce trebalo dobro kazniti jer cijelo vrijeme podržavaju laži i izmišljotine

postoji nauk KC, KKC , razne pobožnosti ...ali koliko nas hrvata to poštuje i vjeruje u to?...koliko je stvarnih praktičnih katolika, akoliko samo nominalnih
da ne kažem otpadnika od vjere...koliko % hrvata poslije krizme ide redovito u crkvu i prima sakramente???...o zapadnoj evropi da i ne pričamo...oni su od nas gori 10 puta!
tako da to očito nije dovoljno
Bog to sve vidi i zna....zato šalje BDMariju ...pogotovo zadnjih 100-200 godina ...od francuske i antikatoličke revolucije 1789
svijetom se širi nevjera i skepsa...tu su bili komunizam, razni filozofski pokreti, prosvjetiteljstvo, racionalizam, liberalizam, modernizam... pa neke istočnjačke tehnike i sumnjive misticizmeimamo sada... konzumerizam i hedonizam,,,,new age -doba vodenjaka itd

pogledaj znakove vremena, pogledaj analitički i sinteški šta se odvija u svijetu zadnjih 100 godina!...bit će ti jasno koje duhovne strahote i pustoši se događaju
to naravno Bog vidi i dobro zna i šalje nam svoju Majku , Gospu da i preko njenih ukazanja i poruka privuče nevjernike ka katoličkoj vjeri
ili da otpale od katol. vjer eopet vrati na put praktičnog katoliciteta i življenja svoje vjere
ta ukazanja su samo inicijalni momenat...dalje na obraćeniku je daprihvati nauk KC i da živi sakramentalni i praktični život katolika u svojim župama
ne osnivaju vidioci i Gospa neku novu vjeru...neki ih posprdno zovu sekta međugorana? :?: :oops:

eeeee, ti stupa na snagu djelomičan problem, a to je da ta instant obraćenja koja nastanu na senzacionalizmu ne mogu se hranit običnom, dosadnom (ništa se ne događa) vjerom...potreban je stalan update vjere, nešto novo što pokreće, još poruka...još ukazanja...darova i tako u krug.
Mislim da ti ne tribam govorit o velikom znaku, o tome što i kako će se pojaviti, i po vidjelicama kako je rečeno-neću citirat, nego napisat svojim ričima...za mnoge će bit kasno da se obrate. Što znači to bit će kasno? :? To da se nebo zatvara, to da slijede posljednja vremena...to da možda nam se bliže progoni...drugi Isusov dolazak?
Po tome svemu imamo još malo vremena (jao koliko generacija čeka taj kraj vremena i misle da su posljednja generacija, i to po znakovima na nebu i zemlji)...to sve vodi milenarizmu, šta nije?
A nije li crkva ta koja uporno ponavalja da se klonimo toga. :(

Meni je stvarno jasno da Bog šalje BDM, a ko će nas navest da dođemo k sebi nego Majka. Ali za mene nema nikakvog dokaza da ona je BDM. U prošlom postu si branio Jeremiju. Tu nisi u pravu, za mene uvijek postoji opcija da isti ti teolozi koji tvrde da nema ničeg nadnaravnog, da sutra promjenu priču, da ću ja rado prihvatit da sam izmanipulirana od strane medija i ispričat se svima kojima sam govorila da u to ne vjerujem.
Za njega takva opcija ne postoji, ne zagovara istu priču ko i ti, sorry taj čovijek priča o pokretanju nove vjere, Gospu predstvalja kao ženu vječnosti, prilagođava sam sebi Oče Naš, a za posljednju večeru tvrdi da je uspostavljen post o kruhu i vodi :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Tako da njegov komentar nije na način da mu je pukao film, nego on to stvarno misli. Ne znam koliko si pratio postove otprije, al tog čovjeka ne interesira sud Crkve, ni krajnji ishod svega on za sebe istinu ima i kako je sam rekao tko god da je da će joj molit i služit do vječnosti :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
i naravno da me takve stvari vrijeđaju, jer ja to njemu nikada nisam rekla niti pomislila, a realno imala sam zašto nakon ovakvih izjava....

Ja tebi uporno govorim o neposluhu svećenika.... i to ne mogu progutat, taj cili herc.slučaj i nekako, al ove duhovne vođe ne mogu....pusti teologe, ove i one...pa i biskupe....sad mi reci da tebi stvarno nije čudan taj neposuh od sve četvorice... :? :? :? :? :? a pogotovo mol.zajednica Vlašića koja ide svim putevima, čak je vidjelica Marija opovrgavala njegove tvrdnje da ona nema veze s tom zajednicom....Barbarić koji se nogama i rukama nije da iz M. Vego koji je sam napustio red nakon oduzimanja prava na ispovjedanje zbog neposluha, i kako kazu vanbracnog djeteta s casnom....Zovko, koji se isto tako nogama i rukama čupao da ostane oko M odbijao odlazak....i da NIKAD NIKAD ta Gospa, njima nije rekla slusajte svoje nadređene...a oni kao svećenici koji vjeruju u njenu prisutnost poslušali je... :(( :(( :(( :(( :(( :(( aj molin te to mi prokomentiraj...

Vrh

PostPostano: Pet svi 01, 2015 10:59 

Roza je napisao/la:

Nisam mislila na doslovno podvaljivanje, vec na Jeremijinu izjavu koja nas sve koji ne vjerujemo i ne živimo po Medugorskim porukama naziva sotoninim slugama.!

Sve sam pažljivo pročitao i nigdje nisam našaa da je to Jeremija izjavio!!
Nije lijepo iskrivljivati nečije riječi, posebno ne onih koje ste "spalili"!

Vrh

PostPostano: Pet svi 01, 2015 11:53 

Jeremija je napisao/la:
Onaj tko vjeruje da vidioci nešto vide, taj je razmišljao o porukama, a ako misli da poruke nisu od Boga, -onda je taj u službi sotone i sa njim ne treba raspravljati!!

Ajde molim te, evo ako smo ga mi svi krivo shvatili, ti mi objasni šta bi ovo tribalo značit i kako bi se trebalo pravilno protumačit ovo što je napisa? A nismo mi nikoga spalili, već je sam moderator ocjenija da ova izjava vrijeđa sve one koji misle suprotno od njega.

Vrh

PostPostano: Pet svi 01, 2015 12:56 

Roza je napisao/la:
Ajde molim te, evo ako smo ga mi svi krivo shvatili, ti mi objasni šta bi ovo tribalo značit i kako bi se trebalo pravilno protumačit ovo što je napisa? A nismo mi nikoga spalili, već je sam moderator ocjenija da ova izjava vrijeđa sve one koji misle suprotno od njega.

Citat:
Jeremija je napisao/la:
Onaj tko vjeruje da vidioci nešto vide, taj je razmišljao o porukama, a ako misli da poruke nisu od Boga, -onda je taj u službi sotone i sa njim ne treba raspravljati!!

Onaj tko se već uvjerio da vidioci stvarno nešto vide, nadalje kaže kako je taj sigurno razmišljao o smislu poruka. Još nadalje; ako taj isti zaključuje da poruke nemaju veze sa Bogom, on takvog svrstava na stranu sotone!
Prema tome, oni koji vjeruju u istinitost ukazanja o njima je donio svoj sud, jer su oni zauzeli svoj stav.
A ne, kako ti kažeš: "..vec na Jeremijinu izjavu koja nas sve koji ne vjerujemo i ne živimo po Medugorskim porukama naziva sotoninim slugama.!"

Dobro poznajem "Jeremiju", dobro znam da poštuje sve one koji ne vjeruju, jer poštuje svačiju slobodnu volju.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata