Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 20:20

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 44  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon sij 10, 2022 12:44 

Crkva je Majka za sve svoje vjernike, i cijepljene i necijepljene. Svako vrijeđanje i agresivnost prema drugome nije ništa dobro i ne spada na ovaj forum, neka nas Bog oslobodi te napasti mržnje i podjela koju potiču mediji.
Kao vjernici trebamo se posebno kloniti svakog praznovjerja, to nam zaista nije potrebno baš zato što znamo što vjerujemo. Stoga možemo slobodno razmatrati znanstvene činjenice. Cjepivo nije idol koji će nas posve spasiti od bolesti. To je opasna zabluda koja dovodi do opuštanja, i time još većeg širenja virusa, kako je upozorio čelnik Svjetske zdravstvene organizacije.

Ova dostupna cijepiva nisu nikakvo "zlatno tele" koje će sve zaštititi od težih posljedica, koje će biti riješenje za sve probleme, treba iskreno reći da realno to nije tako. Trenutno oni koji su cijepljeni s dvije doze govori se o vrlo slaboj zaštiti od 0% (nula posto) do 30%. Možemo se moliti da znanstvenici nađu bolji lijek ili cijepivo, ne samo zbog učinkovitosti i sigurnosti, već da ujedno budu i moralno neokaljani, i da nas Bog što prije oslobodi od ove pošasti i podjela.

Evo priopćenje HZZo- a (referenca HALMED):
"Cjepiva protiv bolesti COVID-19 dokazano učinkovito i na neškodljiv način sprečavaju bolest COVID-19, naročito njezine teške oblike, potrebu bolničkog liječenja i smrtni ishod. Cjepiva također smanjuju učestalost razvoja post-COVID-a koji se može razviti i nakon blažeg do umjereno teškog oblika bolesti COVID-19.

Osim individualne zaštite cijepljenih osoba, cjepivom također štitimo populaciju jer visokom procijepljenošću smanjujemo razinu širenja virusa među ljudima kao i mogućnost stvaranja novih varijanti."

Ukoliko imaš saznanja viša od regularnih tijela, molim da navedeš reference, stručne i elaborirane.
Ili se stavljaš na stranu promotora necijepljenja pa nastavimo onda stavljati što kome nadođe sa you tuba i vežimo osobu Krista uz tu promociju.
I ponašajmo se kako nam se sviđa.
Tako u mojoj crkvi, koja ionako nema puno vjernika, pola njih ne nose maske a druga polovina ne dolazi zbog tih što ne nose maske.
Sad ih ima još manje zbog toga u crkvi.
Ni svećenik ne nosi masku, osim kod pričesti. Kad je gostovao poznati svećenik kod nas, nije mu bilo teško cijelo vrijeme nositi masku.
Kad ulaze u dućan, tad stave masku, no, u crkvi mogu kako hoće.
Na radio Mariji, u emisiji "Pitaj svećenika", fra Ivan Marija Lotar osvrnuo se na taj neposluh, rekavši da se zna od koga dolazi neposluh, naravno, od sotone.
Posebno me zanima ovo boldano, da točno navedeš istraživanja koja ovo pokazuju, jer navodiš ljude na necjepljenje i praviš lošu "uslugu" doktorima koji apeliraju da su respiratori prebukirani. Dr Meštrović, ravnatelj KBC Split, neki dan je gostovao na Radio Mariji i apelirao upravo na cijepljenje zbog teškog stanje u bolnici.

Vrh

PostPostano: Pon sij 10, 2022 15:28 
Administrator

Navodiš zastarjele podatke od prije godinu dana.
Zamjenik Alemke Markotić javno upozorava da cijepljeni jednom ili dvije doze nemaju dovoljnu zaštitu:
"Prema dostupnim podacima dvije doze cjepiva (odnosno jedna za J&J) ne pružaju zadovoljavajuću zaštitu protiv omikrona, od nula do 30 posto je zaštita."

Iz istog razloga najnovije upute HZJZ (od 5.1.2022) su da cijepljeni s dvije doze više nemaju izuzeće od samoizolacije godinu dana, već samo 120 dana od cijepljenja, upravo zato što nemaju dovoljnu zaštitu.

Koliko god to bilo neugodno čuti, ne trebamo se zavaravati da cijepivo rješava sve probleme i gledati sve kroz "ružičaste naočale", razumijem nervozu, mnogi se osjećaju i razočarano, ali nema potrebe za napadanjem neistomišljenika.

Vrh

PostPostano: Pon sij 10, 2022 21:10 

Jučer sam slušala na radiju emisiju, nazvao čovjek, nažalost profesor, iako tjelesnog i kaže da je pilotima koji su cijepljeni zabranjeno letjeti zbog cjepiva i tlaka u avionu. Srećom, voditeljica odmah demantirala, našla tu fake news. Laž, čista laž.

Da nije to ova priča možda?
https://www.logicno.com/politika/koja-j ... sad-u.html

Piloti iz SAD-a ne lete jer, po njihovim vlastitim pravilima, ne smiju uzimati lijekove koji su odobreni manje od godinu dana.
Još k tome, na nadmorskoj visini su češće nuspojave zgrušnjavanja, embolije i tromboze, pa njihov sindikat upozorava da su cijepljeni u nezanemarivoj opasnosti.

A mediji tvrde "zbog omikrona otkazani letovi"... :roll:

Vrh

PostPostano: Uto sij 11, 2022 11:56 

Navodiš zastarjele podatke od prije godinu dana.
Zamjenik Alemke Markotić javno upozorava da cijepljeni jednom ili dvije doze nemaju dovoljnu zaštitu:
"Prema dostupnim podacima dvije doze cjepiva (odnosno jedna za J&J) ne pružaju zadovoljavajuću zaštitu protiv omikrona, od nula do 30 posto je zaštita."

Iz istog razloga najnovije upute HZJZ (od 5.1.2022) su da cijepljeni s dvije doze više nemaju izuzeće od samoizolacije godinu dana, već samo 120 dana od cijepljenja, upravo zato što nemaju dovoljnu zaštitu.

Koliko god to bilo neugodno čuti, ne trebamo se zavaravati da cijepivo rješava sve probleme i gledati sve kroz "ružičaste naočale", razumijem nervozu, mnogi se osjećaju i razočarano, ali nema potrebe za napadanjem neistomišljenika.

Onda citiraj malo više:Objasnio je koja je najbolja zaštita protiv omikrona: “Najugroženiji su oni koji nisu cijepljeni. Prema dostupnim podacima dvije doze cjepiva (odnosno jedna za J&J) ne pružaju zadovoljavajuću zaštitu protiv omikrona, od nula do 30 posto je zaštita. Oni s boosterom imaju razinu zaštite i do 70 ili 80 posto. Ako gledamo preboljenje, to se ne smije zanemariti jer preboljenje plus dvije doze cjepiva daju jako dobru, skoro istu zaštitu kao booster.”

Na pitanje je li kasno cijepiti se s obzirom na širenje omikrona, ističe da nikad nije kasno: “Nikad nije kasno cijepiti se koliko god situacija bila loša. Činjenica je da oni koji su primili dvije ili jednu dozu, sad su u velikom riziku. Zbog velike infektivnosti se mogu zaraziti, a ovisno o komorbiditetima mogu dobiti težu kliničku sliku neovisno o literaturi i istraživanjima koji su provedeni.”

“Kraj pandemije vidim u onome što se stalno govori – postizanje kolektivnog imuniteta, a to se može jedino cijepljenjem što većeg dijela populacije
”, zaključio je Barušić za tv

Ne vaditi iz konteksta ono što nam odgovara.
Cjepivo rješava probleme.
Kako sam rekla, ne bih se cijepila da nisam morala, no nemam straha ni od korone ni od cjepiva.
Strah me od rulje, od mase kojom je lako manipulirati, od prosvjeda koji se mogu pretvarati u nerede, što odgovara onima koji žele smijeniti vlast na taj način, od nošenja Gospinih slika u prosvjedima me sram, kao i od nebuloza o cjepivu i ljudi koji "piju" svakojake priče teoretičara urota...

Zadnja izmjena: totus tuus; Uto sij 11, 2022 12:09; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Uto sij 11, 2022 12:07 

Piloti iz SAD-a ne lete jer, po njihovim vlastitim pravilima, ne smiju uzimati lijekove koji su odobreni manje od godinu dana.
Još k tome, na nadmorskoj visini su češće nuspojave zgrušnjavanja, embolije i tromboze, pa njihov sindikat upozorava da su cijepljeni u nezanemarivoj opasnosti.

Ha, ako čitaš "logično", sve mi je jasnije.
Nisam vidjela nešto žuće, luđe i gore...Od priče da se nesretna splitska sportašica, koja je nažalost patila od depresije, ubila zbog cjepiva, do toga da su kugu izmislili masoni...Pa eto, demokracija i internet imaju i loše strane. Žalosno da se takvo što smije pisati i da ljudi neki to "piju", postaju ogorčeni i agresivni...

Vrh

PostPostano: Uto sij 11, 2022 12:41 

Evo sinoć slušah na radio Vatikanu
PAPA FRANJO osudio je "neutemeljene ideološke dezinformacije" o cjepivima protiv koronavirusa, podržavši nacionalne kampanje cijepljenja. Papa je održao svoje godišnje obraćanje pred više od 200 diplomata akreditiranih u Vatikanu.

"Vidimo da su se na onim mjestima gdje se provela učinkovita kampanja cijepljenja smanjili rizici od teških posljedica bolesti", rekao je Papa.

"Stoga je važno nastaviti imunizaciju opće populacije što je više moguće", naglasio je Papa, koji je pandemiji posvetio pet od ukupno šest stranica dugog obraćanja.

"Često ljudi dopuštaju da na njih utječe ideologija trenutka"

Upozorio je na uplitanje ideologije u kampanju cijepljenja.

"Nažalost, vidimo da smo sve više u svijetu snažnih ideoloških podjela. Često ljudi dopuštaju da na njih utječe ideologija trenutka, pojačana neutemeljenim informacijama ili slabo potkrijepljenim činjenicama. Cjepiva nisu magično sredstvo liječenja, no svakako predstavljaju, uz ostale lijekove koji se trebaju razviti, najrazumniju opciju za zaustavljanje bolesti", dodao je Papa.

Poglavar Katoličke crkve u potpunosti je cijepljen, a u svom obraćanju pozvao je i na pravedniju distribuciju cjepiva siromašnijim nacijama, kao i na napuštanje monopolističkih pravila oko patenata na cjepivo radi većeg dobra.

Vrh

PostPostano: Uto sij 11, 2022 13:52 

A evo oni koji se ne cijepe :
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... i-15144019

Vrh

PostPostano: Uto sij 11, 2022 14:51 

Svi članovi foruma,koji dođete na šalter banke ili pošte da bi platili svoje režije,struju vodu grijanje....pa vas izbace vanka jer nemate covid potvrdu,a već ste u objektu i pred šalterom,slobodno mi na P.P. pošaljite podatke s uplatnica,rado ću vam podmiriti dugovanja,nije posudba nego poklon.....
B.B.

Vrh

PostPostano: Uto sij 11, 2022 17:54 

je evo tisuće mladih cijepljenih putnika umiru nakon izlaska iz aviona

Vrh

PostPostano: Uto sij 11, 2022 20:33 

je evo tisuće mladih cijepljenih putnika umiru nakon izlaska iz aviona

Jesu li i oni na ovom popisu, kao i ona sportašica koju je TT spomenula:
https://dokumentarac.hr/covid-19/popis- ... 21-godini/

"Iznenada preminuli"... U nedavnoj je prošlosti to bila rijetkost, a sada mi nije nimalo do šale:
https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/ ... inuli.html

"Iznenada preminuo" - Solin, muškarac, 40 god.:
https://hrvatska-danas.com/2022/01/10/u ... ka-glazba/

"Iznenada preminuo" - Zaprešić, muškarac, 22 god. (nogometaš):
https://hrvatska-danas.com/2022/01/10/i ... o-se-opet/

"Iznenada preminula" - Australija, žena, 34 god.:
https://hrvatska-danas.com/2022/01/11/i ... 34-godine/

:idea: :idea:

Vrh

PostPostano: Uto sij 11, 2022 20:41 

Evo sinoć slušah na radio Vatikanu
PAPA FRANJO osudio je "neutemeljene ideološke dezinformacije" o cjepivima protiv koronavirusa, podržavši nacionalne kampanje cijepljenja. Papa je održao svoje godišnje obraćanje pred više od 200 diplomata akreditiranih u Vatikanu.

"Vidimo da su se na onim mjestima gdje se provela učinkovita kampanja cijepljenja smanjili rizici od teških posljedica bolesti", rekao je Papa.

"Stoga je važno nastaviti imunizaciju opće populacije što je više moguće", naglasio je Papa, koji je pandemiji posvetio pet od ukupno šest stranica dugog obraćanja.

"Često ljudi dopuštaju da na njih utječe ideologija trenutka"

Upozorio je na uplitanje ideologije u kampanju cijepljenja.

"Nažalost, vidimo da smo sve više u svijetu snažnih ideoloških podjela. Često ljudi dopuštaju da na njih utječe ideologija trenutka, pojačana neutemeljenim informacijama ili slabo potkrijepljenim činjenicama. Cjepiva nisu magično sredstvo liječenja, no svakako predstavljaju, uz ostale lijekove koji se trebaju razviti, najrazumniju opciju za zaustavljanje bolesti", dodao je Papa.

Poglavar Katoličke crkve u potpunosti je cijepljen, a u svom obraćanju pozvao je i na pravedniju distribuciju cjepiva siromašnijim nacijama, kao i na napuštanje monopolističkih pravila oko patenata na cjepivo radi većeg dobra.

Ne vidim da je Papa igdje podržao obvezno cijepljenje i time se usprotivio Kongregaciji za nauk vjere koja je još pretprošle godine dala naputak (kao i Europska unija!) da cijepljenje bude dobrovoljno.
Kad liječnici tvrde da je kod mlađih dobnih skupina rizik od (teških) nuspojava cijepljenja veći od rizika covida, Papine "reklame" ne bismo trebali uzimati osobno:
https://hrvatska-danas.com/2021/12/27/l ... -dekanici/

Vrh

PostPostano: Uto sij 11, 2022 20:46 

Svi članovi foruma,koji dođete na šalter banke ili pošte da bi platili svoje režije,struju vodu grijanje....pa vas izbace vanka jer nemate covid potvrdu,a već ste u objektu i pred šalterom,slobodno mi na P.P. pošaljite podatke s uplatnica,rado ću vam podmiriti dugovanja,nije posudba nego poklon.....
B.B.

Hvala ti.. mislim da sam već napisala da smatram taj sustav covid-potvrda besmislenim, štetnim i diskriminirajućim (bez znanstvene osnove). Nadam se da će ubrzo tim ludostima doći kraj...

Ali, kako reče R. Kennedy: "Vlast nikad nije uzela određenu političku moć u svoje ruke, a da ju je zatim dobrovoljno predala."

Zadnja izmjena: adrijana; Uto sij 11, 2022 21:00; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Uto sij 11, 2022 20:56 

Molila sam devetnicu Gospi od Brze Pomoći. :)
Duuuuug je još put preda mnom, u vjeri sam još kao novorođenče. Moja vjera ili nevjera se još uvijek sastoji u "svađanjima" s Bogom... Iskreno ću ovo sad napisati, ne želim započeti raspravu oko toga niti tražim kritiku, ali u od svega što sam u ovim mojim prvim godinama obraćenja (ako je to obraćenje uopće) vidjela od Crkve ... Pronalazim se najviše u tradicionalistima. Osjećam da mi treba struktura i red. Previše sam maha i važnosti pridavala osjećajima i osjećajćićima... Ne mogu više dopustiti osjećajima da me vode. Nije tema, ali netko je napisao da napišem red dva o nečem vjerskom.

Hvala ti na ovom postu... želim da te Duh Božji vodi u svemu...
i svima da nam da više vjere, pouzdanja, strukture, reda, svoje milosti.

Bilo je baš hrabro od kardinala Roberta Saraha još u kolovozu 2020. poslati okružnicu svim biskupima svijeta: "Vratimo se s radošću euharistiji". Zajedništvo oko Božjeg stola mislim da jedino može pobijediti ove lockdown-nemire u duši i u Tijelu Kristovom...

Vrh

PostPostano: Uto sij 11, 2022 22:30 
Administrator

Ne vaditi iz konteksta ono što nam odgovara.
Cjepivo rješava probleme.

Naglasio sam da dvije doze cijepiva ne štite dobro, od nula posto do 30 posto, a to je jasno i iz mnogih drugih izjava, npr. još prošli mjesec dr Trobonjača: "Dvije doze cjepiva loše štite od zaraze omikronom, otprilike 30 posto, no buster podiže zaštitu na 70 posto što je dobra zaštita koja vjerojatno traje nekoliko mjeseci. Ipak, ne znamo koliko će trajati, vjerojatno kraće jer se mi cijepimo protiv vuhanskog soja, a omikron je bitno drugačiji. Imunost će se s vremenom gubiti". Od toga se ne može bježati i zabijati glavu u pijesak, pa se onda čuditi kako mnogi čak i s tri doze dobijaju covid i isto tako prenose drugima. Cjepivo nije "čarobno sredstvo" koje će riješiti sve probleme.

Za vjernike je važno odmaknuti se od svakog praznovjerja, i to s obje strane. S jedne strane to je vjera kako je cijepivo nekakav idol koji će sve spasiti od bolesti, nasuprot znanstvenim činjenicama da imunost brzo opada a jedna ili dvije doze (s kojima je cijepljena većina u HR) sada slabo ili gotovo ništa ne štite.

Vrh

PostPostano: Sri sij 12, 2022 11:32 

B.B.

Hoćeš li i meni, imam covid potvrdu? :lol:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 44  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata