Ignisardent je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Ovdje je vidljivo kako onima koji napadaju Papu nije uopće bitno s koje pozicije polaze (pa Šola može biti u pravu, a i ne mora, Afrika je budućnost Crkve, a i ne mora biti) jer im je osnovni cilj napasti Papu. Kad sam Križaru postavio pitanje koje logično ruši njegove teze i pokazuje neistinu on ne odgovara, a onda mu Ignisardent pokušava pomoći relativizirajući istinu. Međutim, istina je posve jasna. Kasper nije imenovan na nikakvu sinodalnu funkciju. Eventualno je bio potaknut na slobodnu raspravu kao i svi drugi međutim neki žele napumpati njegov utjecaj. Isto tako Papa je imenovao "vatrenog afrikanca" za prefekta Kongregacije za bogoštovlje pa se nitko objektivan neće tvrditi kako je na nekom "puno manje važnom mjestu". Budimo otvoreni takvima nije uopće bitno što će Papa napraviti, jedino izmišljaju argumente za svoje prije donesene sudove o lošem Papi.
Relativizirajući tvoju "istinu", Barnaba. Koje ti argumente imaš da Kasper nema nikakav veći utjecaj od ostalih, da je samo obični umirovljeni kurijalni kardinal? Jel ga Papa nazvao dobrim i pametnim teologom, i njegovu teologiju teologijom na koljenima, jel ga nije sam Papa imenovao članom sinode o obitelji, jer on nema više nikakvu funkciju u kuriji? Kakvo pumpanje utjecaja, Barnaba; jesam ja napisao Izvještaj nakon rasprave, ili je to ipak bio neko kog je sam Papa ovlastio? Čitava sinoda je bila u duhu Kaspera, odnosno bila bi da se biskupi nisu pobunili protiv njega i njegove perverzne teologije.
Naravno kako je za tebe istina zapravo nekakva nečija "istina" jer nije podlačka, zlonamjerna i zato što polazi od činjenica te je u duhu gledanja blaženog Mertza. Pa otuda i traženje argumenta za očito. Kasper je umirovljeni kurijalni kardinal. Na Sinodu je bio pozvan kao što su pozvani i oni koji nisu kardinali jer je Papina želja bila da se slobodno raspravlja i čuju svi stavovi unutar Crkve. Papa se na Sinodi nije izjašnjavao. To su gole činjenice i objektivno gledano, očito je Križar2 napisao laž. Mislim kako je i on to uvidio te se povukao. Kako konstrukcija ne bi propala dolaziš ti sa svojim spin interpretacijama. Kod svakog objašnjavanja i slaganja činjenica dolazi do izražaja početna pozicija. Pa ako je ona anti-papinska takvi će se i zaključci izvlačiti, a ukoliko je početna pozicija afirmativna i katolička onda se neće podmetati papi Franji. Dobro je biti toga svjestan jer čak su i svetci bili ljudi nezrelog uma ispunjenog nečistim mislima. Pa ako se zbog napasti ne može biti afirmativan onda se bar treba držati istinitih činjenica.
Kao ilustraciju bih naveo sljedeće: Papa Franjo će svetog Grgura iz Nareka uskoro uvrstiti među naučitelje Crkve, On je 36-ti nositelj tog naslova nakon sv. Ivana Avilskog i sv. Hildegarde iz Bingena, koje je naučiteljima proglasio papa Benedikt XVI. 2012. godine. To su činjenice, a iako je meni odluka o proglašenju naučiteljem sv. Grgura jasnija od proglašenja sv. Hildegarde iz Bingena, ne pada mi na pamet iznalaziti argumente i optuživati papu Benedikta XVI za npr. podilaženje ezoteriji ili što već. Dakle mislim kako ničim ne treba dati mjesta zlu.