zdrave je napisao/la:
U postovima spomenute sitne ČESTICE (oko hostije), bile one i mikroskopske, svaka zasebno predstavlja jednu cjelinu kao i svaka zasebna hostija u ciboriju - Tijelo Kristovo. Na DLANU!
Kako biti "pažljiv" prema čestici koja se ne vidi?
.
Vanaleto, jesi li ustanovio, koliko se osoba RAZBOLJELO primajući pričest na usta - koja si slučajno doticao?
.
Inače, mislim da postoji daleko veći problem od izbora "na ruke - na jezik".
Pratio sam nekoliko osoba, svakodnevno su na sv. Misi i obavezno na Pričesti…no unatoč mjesecima koji protekoše - ni jednu od tih "svetih" osoba nisam opazio da prilazi ispovjedaonici.
Znamo da baš NITKO nije dostojan da primi Gospodina, pa ako i najveći pravednik pada po nekoliko puta na dan, ako se blagopokojni Papa Ivan Pavao II ispovijedao i više puta tjedno - oni, od mene "praćeni sveci" sigurno ne razbijaju glavu postupaju li ispravno kad primaju pričest - na ruke, dakako!
Što je s njihovim srcima?
"Ne ubij"!
No, ubiti čovjeka se može lajavim jezikom kad se ubija čovjekov ugled, čast. To, za "živuće svece" ne postoji. Naime, povod mome "praćenju" bijaše mini-skup pred crkvom nakon mise, kad sam uspio "uhvatiti" tko je na tapeti. Ogovaranje je, tim "svetim" osobama, najsporednija(i normalna?) stvar, kao drugima pozdrav "dobar dan"!
Zaključak: ruke i usta - upravo da su mrljali čokoladu, zasigurno su im čistiji od srdaca - no slijede poziv "Blago onima koji su pozvani…"!
Mislim da se premalo pažnje poklanja osobnoj izjavi: "Gospodine, nisam dostojan…"!
A što ti činiš? Pretvaraš se u suca bratu svome! Pa svatko tko nedostojno jede i pije osudu SEBI jede i pije.
A razbijanje glave o mikroskopskim česticama je jednostavno ili smiješno ili bolesno.