Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon ožu 16, 2026 20:54

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 93 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Pobačaj
PostPostano: Pet srp 17, 2020 22:52 

:wink: Pa da, protiv pravila foruma, to je sigurno "govor mržnje" prema majci koja ne želi biti majka, a sama ta njihova podjela djece na "željenu" i "neželjenu djecu" - to nije nikakva diskriminacija?!?

Ne znam ni što se događa među nama katolicima... Recimo samo ovogodišnji riječki Hod za život. Zašto organizatoricu, gospođu Brezac Benigar nisu podržali iz središnjice Hoda za život kad je bila, sasvim očekivano, verbalno napadnuta od lokalnih šerifa..
Zašto neki svojataju Hod za život kao da bi to bila čisto privatna inicijativa?

hm zašto je nisu podržali.... očito neki "katolici" žele biti politički korektni ili ti ga j..... se da im ne uđe.

Vrh

PostPostano: Ned srp 19, 2020 20:33 

Sad su dva antihoda za život,jedan od leftardski i jedan od hoda za život koji se usprotivio hodu za život Rijeka.Očito da je ne loša vibra nego preloša.

Očito je da čitav svijet loše 'vibrira' ne samo po pitanju vjere nego i uopće ljudskih i moralnih vrednota.
Nije da to priželjkujem, ali čini mi se da je od ovog stanja kad su vjernici izvrgavani sve većem ne samo ruganju nego i odbacivanju od strane glasnijih od sebe (da li su glasniji ipak većina iako su i oni većinom kršteni, teško je reći, no sigurno je da hedonizam i prava povezana s njim uzimaju svoj danak pa je tako danas nemoguće poštenom političaru da se 100% zauzme za zabranu pobačaja jer je sigurno da neće 'prijeći prag'izbora) i samo je pitanje trenutka kad će i vjera i Crkva postati zabranjeni u cijelom 'civiliziranom' društvu a to je opet siguran znak da se ovaj svijet opasno primakao svome kraju i da pomalo stiže dan kad će Bog sam reći: sad je dosta bilo po vašem i završiti ovu priču...
A glede naše pobjede nad neprijateljima kršćanstva koji su toliko licemjerni da istovremeno 'slave' Božić i hodaju protiv života, to je dobar i jak izazov ali nažalost sa malim izgledima za uspjeh.
Slično kao što smo imali u ovim izborima bitku između suverenističkih i globalističkih uvjerenja pa su pobijedili globalisti jer iza njih stoji Soroš i kompanija novčanih magnata, tako je i ovdje kad je u pitanju izbor između pokvarenih uživanja i moralnih žrtvovanja, logičan izbor onaj prvi mada bi u oba slučaja ljudi kad bi malo mućnuli glavom vidjeli da je i suverenost države i natalitet naroda perspektivnije i dugoročnije rješenje, dakle trebali bi se odlučiiti za ovo drugo.

Vrh

PostPostano: Pon srp 20, 2020 10:29 

Očito je da čitav svijet loše 'vibrira' ne samo po pitanju vjere nego i uopće ljudskih i moralnih vrednota.
Nije da to priželjkujem, ali čini mi se da je od ovog stanja kad su vjernici izvrgavani sve većem ne samo ruganju nego i odbacivanju od strane glasnijih od sebe (da li su glasniji ipak većina iako su i oni većinom kršteni, teško je reći, no sigurno je da hedonizam i prava povezana s njim uzimaju svoj danak pa je tako danas nemoguće poštenom političaru da se 100% zauzme za zabranu pobačaja jer je sigurno da neće 'prijeći prag'izbora) i samo je pitanje trenutka kad će i vjera i Crkva postati zabranjeni u cijelom 'civiliziranom' društvu a to je opet siguran znak da se ovaj svijet opasno primakao svome kraju i da pomalo stiže dan kad će Bog sam reći: sad je dosta bilo po vašem i završiti ovu priču...
A glede naše pobjede nad neprijateljima kršćanstva koji su toliko licemjerni da istovremeno 'slave' Božić i hodaju protiv života, to je dobar i jak izazov ali nažalost sa malim izgledima za uspjeh.
Slično kao što smo imali u ovim izborima bitku između suverenističkih i globalističkih uvjerenja pa su pobijedili globalisti jer iza njih stoji Soroš i kompanija novčanih magnata, tako je i ovdje kad je u pitanju izbor između pokvarenih uživanja i moralnih žrtvovanja, logičan izbor onaj prvi mada bi u oba slučaja ljudi kad bi malo mućnuli glavom vidjeli da je i suverenost države i natalitet naroda perspektivnije i dugoročnije rješenje, dakle trebali bi se odlučiiti za ovo drugo.

Nikako ne vjerujem da će se ovo dogoditi. I ne vjerujem da se ljevičari izjašnjavaju kao vjernici. Jedino me naljutilo što se Plenković gura u prve redove u crkvi i prima pričest, a pokazao je tko je njegov Bog kad je inzistirao na ratificiranju IK unatoč suprotnoj preporuci naših biskupa.
Uza sve što se sa Crkvom dešava u Njemačkoj, ona se "kompenzira" na drugim teritorijima i nema šanse da se zabrani nekome biti vjernik.

Vrh

PostPostano: Pon srp 20, 2020 17:04 

Sad su dva antihoda za život,jedan od leftardski i jedan od hoda za život koji se usprotivio hodu za život Rijeka.Očito da je ne loša vibra nego preloša.

Mislim da sam i prije na nekoj temi napisala da je Hod za život jedna od metoda demonstracije, političkog protesta, s jasnim političkim ciljevima.
Sasvim legitimno.
U toj areni postoje legitimno i oni koji misle drugačije i imaju drugačije ciljeve, a često se prijetvorno "osjećaju zgroženima", smišljaju razne etikete i spačke i krivnju za svoju "uvrijeđenost" prebacuju na svog političkog oponenta.

Drugim riječima, upustiti se u tu borbu znači upustiti se u boj, zasukati rukave i jasno odrediti tko su ti prijatelji, a tko neprijatelji, tek toliko da uvijek budeš ispred protivnika.
Stvarati neprijatelje od svojih prijatelja i neprestano se ispričavati svojim napadačima da si "miroljubiv", "da nemaš nikakve zle namjere", "da nisi protiv nikoga i ničega, da si samo ZA" može biti pomalo kontraproduktivno, nekad i naivno.

Za očekivati je, naprotiv, da ako tvoj neprijatelj ne poštuje 5. Božju zapovijed (tj. zalaže se za abortus), da ova bitka neće biti poštena, jer taj neprijatelj će griješiti i protiv drugih zapovijedi (ne ukradi - ukrali su zastave tko ne zna; ne reci lažna svjedočanstva - zatrpavaju društvene mreže i profile raznim smećem i spamom, trolanjem...), dok ćemo se mi samo truditi da naš govor bude "politički korektan" i da zadržimo nadzor i monopol nad svojim zaštićenim imenom... Pitam se, pitam.

Vrh

PostPostano: Uto srp 21, 2020 11:12 

Mene jako živcira što je tzv. politička korektnost zapravo nametnuta od Lgbt i ostalih neprirodnih usmjerenja. To je umorstvo demokracije jer mogu te kazniti zbog nazivanja stvari svojim imenom. Kao što se "vani" već događa. Najcrnija zabrana govora. Kod nas još nije uzelo maha ali sa ovom vladom, ne sumnjam...

Vrh

PostPostano: Čet srp 23, 2020 10:19 

Nikako ne vjerujem da će se ovo dogoditi. I ne vjerujem da se ljevičari izjašnjavaju kao vjernici. Jedino me naljutilo što se Plenković gura u prve redove u crkvi i prima pričest, a pokazao je tko je njegov Bog kad je inzistirao na ratificiranju IK unatoč suprotnoj preporuci naših biskupa.
Uza sve što se sa Crkvom dešava u Njemačkoj, ona se "kompenzira" na drugim teritorijima i nema šanse da se zabrani nekome biti vjernik.

INZ kažeš da ne vjeruješ da se ljevičari izjašnjavaju vjernicima a njihov dosadašnji predsjednik Bernardić je više puta naglašavao da je katolik.
Čitav taj politički sistem, dakle i ljevičari i lažno umjereni desničari kao HDZ a onda i čitavo društvo koje se ravna prema njima ( jer su pod utjecajem medija stekli dojam da je ono što svi rade -ok) su glumci, ulizice, vucibatine ili pak ljenčine i hedonisti kojima je lakše grabiti, krasti rasprodavati 'obiteljsko srebro' kao i sve ono čega se mogu dokopati nego se žrtvovati, živjeti pošteno i odricati se u korist višeg cilja.
Zna se da je većina Hrvata katolička ili bar kršćanska a znamo da ipak na izborima (koji, doduše jesu dobrim dijelom pokradeni) dobivaju itekakvu ogromnu potporu i kud ćeš veći dokaz da ljevičara i to onih svjetonazorskih - dakle, i koji se zovuljevičarima i onih koji se samo drugačije nazivaju - ima i da jako dobro žive i kotiraju.
U stvari ako idemo malo dublje u političku srž društva, vidjet ćemo da sve što čini Plenković, uključujući i to što se glumački i prijetvornički pred kamerama 'gura u prve redove' u crkvi nije ni malo svjetonazorski drugačije od ljevičarenja pa prema tome i svi oni koji ga slijede - provode i žive iste principe a jednako i birači koji ih biraju su opet većina i nije da ne vide, bar veći dio njih bi trebali vidjeti za koga glasaju a to čine i opet iz istih pokvarenih, trulih pobuda: koristoljubivosti i želje za uživanjem života. Tako npr. imamo vrhunac njihova licemjerja da sebe nazivaju vjernicima a ne prežu ni od ubijanja nerođenih i odricanja od nemoćnih staraca koji su im dali život.
Sve u svemu, jedino što mi katolici možemo činiti po tom pitanju je moliti Boga da prosvijetli ovaj narod jer u protivnom, crno nam se piše i ne samo nama nego i cijelom svijetu.

Vrh

PostPostano: Čet srp 23, 2020 10:42 

Prva koju čujem o Bernardićevom katoličanstvu. Ne bih u snu to pomislila. Ne pratim što govori. No ako je tako neka se zauzme protiv abortusa. Ti koji se izjašnjavaju tako, znaju li uopće što to znači? Veliki postotak katolika, a dobijemo ovakav sabor. Većina ih je mislim tradicionalno i pojma nemaju o svojoj "vjeri". A ako se ukaže na protivnosti vjeri, tada te proglase katotalibanom. Pa ne možeš biti neki polovični vjernik, ići velikim blagdanima u crkvu, jednom godišnje se pričestiti i ispovijediti i to je to. Posipam se pepelom jer i ja sam bila takva. Ali fali jača zastupljenost pravih vjernika u politici. Fanatika ima i na vjerničkoj strani, mislim ipak malo. Ne bih znala da nisam naletjela na neke na drugom katoličkom forumu.

Vrh

PostPostano: Ned srp 26, 2020 21:33 

Znala sam i prije da je Bernardić vjernik (zato sam i mislila da ga općenito u sdp-u ne vole), a vjernik je i Posavec (HNS) koji je daleko najviše glasova dobio u 3. izbornoj jedinici. On piše vrlo lijepe uskrsne i božićne poslanice građanima (gotovo kao koji svećenik), a svake godine bar jednom hodočasti u Međugorje (kako je sam rekao kod Stankovića).. Ta mlađa garda SDP-a i HNS-a - koji su doživjeli slom komunizma dok su bili još djeca (u osnovnoj školi) skloniji su priznati se vjernicima i poštivati vjerske osjećaje drugih, mislim da treba to imati na umu - a u odnosu na pro-life tematiku nema između njih i hdz-ove mladeži bitne razlike.. Svi se oni nazivaju vjernicima (zato sam prije i rekla da još nije dobivena bitka niti u katoličkim redovima), od mlađih političara jedino je Karlo Ressler koliko znam Pro-life...

Vrh

PostPostano: Pon srp 27, 2020 14:51 

Dobro je znati :))

Vrh

PostPostano: Sri kol 26, 2020 07:51 

protiv pobačaja je samo Katolička crkva ( u potpunosti bez iznimki) i većim dijelom Pravoslavne crkve
I tu se vidi tko je najveća "moralna" i vrijednosna snaga u svijetu- KC...tko je istinska Božja crkva!
Svi drugi jako liberalno dopuštaju pobačaj i život djeteta (embrija) im ama baš ništa ne znači!

Vrh

PostPostano: Pon svi 09, 2022 18:11 

Ljudi! Gledali ste večerašnji dnevnik(ja na TRL-u, možda bude i na HTV-u)?
Trudnica insistira na abortusu, ako se dobro sjećam, a ona već u 25 tjednu trudnoće!
Pa to je već FORMIRANO dijete - ČOVJEK( što je od trenutka začeća, naravno, ali ovo je meni neshvatljivo...)!
Kakav je to užasan tumor u djetetovoj glavi da je uočen tako kasno? Lijepo reče šef (valjda jeste šev) bolnice, da ne može prihvatiti odgovornost da kad se dijete rodi (joj, AKO!)m da se ustanovi kako se tumor može odstraniti operativnim putem. Neka im se Bog smiluje...
MOLIMO za tu ženu i njezino dijete...!

Vrh

PostPostano: Čet svi 12, 2022 13:34 

Odvjetnici Mirele Čavajda - očito okorjeloj feministkinji - pojmov kaoi život-smrt, začeće-eutanazija-feticid, nejasni pojmovi
Agronom će pšenično sjeme, korjen, dio stavljike i klas uvijek proglasiti pšenicom, što nije slučaj po mišljenju "savjesne odvjetnice" kad je u pitanju ljudsko biće.
Ne shvaćam da nitko ne spominje Vinogradsku i njenog robota.
ROBOT DIRIGIRAO OPERACIJOM U VINOGRADSKOJ, U SVEGA NEKOLIKO MINUTA DOŠAO DO TUMORA NA MOZGU:
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/r ... u-20201126

Ustav RH OSOBNE I POLITIČKE SLOBODE I PRAVA Članak 21.
Svako ljudsko biće ima pravo na život...(Ali...KADA on počinje? KAko se kome svidi, tako ispada!)
Pogledajmo članak Članak 64.
Roditelji su dužni odgajati, uzdržavati i školovati djecu te imaju pravo i slobodu da samostalno odlučuju o odgoju djece.
Roditelji su odgovorni osigurati pravo djetetu na potpun i skladan razvoj njegove osobnosti.
Tjelesno i duševno oštećeno i socijalno zapušteno dijete ima pravo na osobitu njegu, obrazovanje i skrb. (Ja opet: Ali...KADA on počinje? )
..
Povežimo rpbota iz Vinogradske bolnice i ovaj slučaj kirurškog zahvata "pješke" izvedenog:
Samuelu Arnasu, bebi od 21. tjedna, je dijagnosticirana razdvojenost kičme, tj. jedna malforacija, koja ne daje nadu u preživljavanje, čak ni uz neku unutarmateričnu intervenenciju. Poslije brojnih pretraga u Vanderbilt Sveucelisnom medicinskom centru u Nashville, Tenessee, dr. Bruner je izjavio da je trebalo izvršiti takvu intervenciju na bebi još dok se nalazila u maternici.

Za vrijeme intervencije kirurg je napravio normalan carski rez, izvukao je maternicu i načinio jedan rez kroz kojega je operirao malenoga Samuela. Dr. Bruner je završavao intervenciju, koja se odvijala dobro, kad Samuel, još kroz otvoreni rez maternice pruzi ručicu i uhvati prst zapanjenog doktora.
Cjenjeni kirurg je izjavio da je tada proživio najemocionalniji trenutak svoga života: kad je Samuelova ručica uzela njegov prst kao da mu je htjela zahvaliti za dar života kojeg joj je dao.
On je ostao skamenjen nekoliko sekundi, za vrijeme kojih je Samuel nastavio držati mu prst,
dajući tako mogučnost ekipi da to fotografira.
Slike (koje još čuvam) pokazuju Samuela nekoliko mjeseci kasnije. Samuel živi normalan zivot 100%

Nigdje u zakonu se ne spominje da se nekoga smije ubiti ako je teško bolestan, kazali su ranije u KBC-u. Ginekolozi s prizivom savjesti objašnjavali su da nije riječ o pobačaju, već o prenatalnoj ciljanoj eutanaziji, odnosno fetocidu.

Vrh

PostPostano: Čet svi 12, 2022 13:49 

Marija Selak Raspudić je izjavila: "Što bismo sada rekli osobama s invaliditetom?
...Stvari nisu jednostavne - članak 22. zakona govori o prekidu trudnoće; u javnosti se dogodilo prejudiciranje da prekid znači smrt ploda, ali u ovoj situaciji imamo prekid trudnoće koji je de facto prijevremeni porod i gdje plod može preživjeti".
Rekla je da, kada je prekid trudnoće izvršen kao čin prijevremenog poroda, fetus u slučaju preživljavanja podliježe svim zakonima kojima podliježu živa bića u pravnom sustavu RH.
(moja opaska: a pošto je ovo feticid, dakle SVJESNO UBOJSTVO, tko to izvrši mora odgovarati za smrt ljudskog bića).
'Dakle, treba učiniti sve da ga se pokuša spasiti', dodala je.

'Kada bismo raspravljali o tome samo da se zbog teške malformacije plod usmrćuje nakon poroda, kakvu poruku bismo de facto poslali - da postoje životi koji nisu vrijedni življenja? Što bismo sada rekli osobama s invaliditetom u ovoj situaciji?' - upitala se Selak Raspudić.

Vrh

PostPostano: Čet svi 12, 2022 16:47 

Konkretno, ovo je teška tema odnosno situacija u kojoj se žena nalazi..

Problem je što se pobačaj agresivno gura i promovira, industrija smrti, jel..
Skupljali su se novci za što točno? Da žena može ići u drugu državu obaviti prekid života nerođenog bića, strašno..

Generalno gledajući, ispada da tu nema više mogućnosti nego da se samo pobačaj nameće kao jedino rješenje, rješenje za koga to točno..

Ma kuda ide ovaj svijet, kuda!
Da li su ljudi uopće svjesni što znači zazivanje pobačaja, pogotovo komentatora koji zdušno to pozdravljaju i brane, jel, Hrvatsku se naziva katolibanskom državom a doktore koji se pozivaju na priziv savjesti da vjeruju nepostojećom djedici i sl.

To je taj progresivni liberalizam zamotan u celofan ljubavi, dobrote, pravo na izbor, oh da, ovo potonje čovjek masno koristi, "imam pravo na sve", "mogu sve", današnji čovjek se ne libi ubiti drugog čovjeka, eto, od Kajina i Abela do danas, to smo fino usavršili, odnosno, Bogom dani život, mi smo odlučili isti uskratit nekom, pa čak i sebi oduzeti, jel eto, nema izlaza..

Bio je nedavno dokumentarac na htvu, možda je netko gledao od vas, uglavnom, žena se brine u nepokretnom sinu, ima 17god. žena nema ni trunke odmora, brine se o sinu 0/24/7/365.. Na kraju, i sama veli da ne bi mjenjala taj život, pošto je Bog uz nju, e to je žena, e toj ženi svaka čast, njoj naklon do poda (rekao bih da se tu vidi nošenje križa, umiranje sebi, žrtvovanje).

Pokušavam shvatit, zašto ljudi pozdravljaju pobačaj. Da li netko od vas ima odgovor na to pitanje?

Jasno mi je da nitko nejde na pobačaj sa osmijehom i zato što joj se ide, očaj čovjeka ne pita; pitanje je, gdje je tu svijest, da li se zna što točno pobačaj predstavlja, da li bi se više nerođene djece spasilo da smo uređenija država.
Što nam budućnost nosi, ukoliko se nastavi ovaj trend agresivno gurat, pa da na kraju to bude pod normalno, gdje je ljudska granica galopirajuće samovolje koja srlja u propast, što iz neznanja što iz sebičnosti tj oholosti..

Molimo za ženu i nerođeno dijete..

Vrh

PostPostano: Čet svi 12, 2022 20:17 

Pokušavam shvatit, zašto ljudi pozdravljaju pobačaj. Da li netko od vas ima odgovor na to pitanje?

to pitaš, Zujko, ali sam si dao odgovor:
Bio je nedavno dokumentarac na htvu, možda je netko gledao od vas, uglavnom, žena se brine u nepokretnom sinu, ima 17god. žena nema ni trunke odmora, brine se o sinu 0/24/7/365.. Na kraju, i sama veli da ne bi mjenjala taj život, pošto je Bog uz nju, e to je žena, e toj ženi svaka čast, njoj naklon do poda (rekao bih da se tu vidi nošenje križa, umiranje sebi, žrtvovanje).

KOLIKO je (budućih) majki spremno na ovakvu žrtvu?
Jadne majke...Sirote žene koje učine abortus...
Ono Svjedočanstvo (link ispod) trebao bi pročiztati svaki ginekolog "majstor" koji čini taj zločin; svaki političar u saboru!
Sjetimo se! Jesmo li skupljali novac za onu djevojčicu da može u SAD gdje će joj stručnjaci spasiti život? Skupljeno je i više ot potrebne svote, ako se ne varam. I sada bi - za operativni zahvat uz rez maternice i uz lasersko uklanjanje tumora. Zar su samo Japanci stručnjaci za takav zahvat? Možda, ne znam.
Zujko, je li u pozadini svega još nešto, a ne samo tumor? Ne znam! Ali svakako da su mediji (prednjači RTRL kao TV kuća) našli priliku napasti/kriviti "sumnjive male grupe moćnih" kao i RKT Crkvu...
Rasulo vjernika katoličke vjeroispovijesti je očito. Dakako, samo možemo moliti. I molimo!! Jer sumnjam da Mirela Čavajda shvaća što je abortus, pogotovo u 25. tjednu...
Stoga stavljam link SVJEDOČANSTVO G. JESSEN - za one buduće majke koje bi POMISLILE učiniti abortus.
http://www.tebe-trazim.com/forum/viewto ... =43&t=6853
Treba ga svakako pročitati.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 93 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata