Ne bih nikoga da zamaram al' dizem ovu temu iz mrtvih,volio bih da se nekako vratim nekom smislu.
Puno sam razmisljao a ne samo razmisljao vec i citao,procitao sam Bibliju skoro do kraja,ostali su mi samo evandjelja njih sam ostaivio namjerno za kraj,da potpuno cak i vise puta to procitam.
Ne treba mi puno za moralnost evandjelje jer znam po prirodi da je lose uvrijediti covjeka ili ga ubiti,to mi evandjelje ne treba govoriti jer i sam znam da je tako,a i mislim da nema takvu poruku za nas.
Uglavnom trazim neki univerzani odgovor,nemojte se zamisljati procitao sam ja evandjelja skoro pa sva al zapravo da se ne lazemo iz svakoga po malo,al nije ni na odmet i vise puta,cak sam i citao neka apokrifna evandjelja po Tomi,i po Filipu,i neke jos apokrife koje smatram vjerodostojnim jer ocito da nije izmisljeno od strane autora,cini mi se previse nemastovit da bi izmislio onako nesto,mislim stvarno da je to Isus govorio al' nije mi jasno zasto je izbaceno iz biblije,citao vise puta,trazio neki smisao i dublju poruku,citao prek neta objasnjenja za neke stavke,al nista',jednostani ne osjecam da se ista dogadja,citao o svecima i njihovim zivotima,opet razmisljao,nista al nisam citao samo da citam vec s dubokom koncentracijom i razmisljanjem.
Izlazio sam vanka i gledao svu tu prirodu i ljepotu,kad pogledate planet je toliko velik al' kazu da smo samo sicusna tocka u svemiru,pa se pitam dali ima jos negdje neki oblik zivota inteligentniji mozda neki drugi ljudi,mozda besmrtni ljudi.
Bilo kako bilo proucavanjem prirode dodjes do fansciniranih stvari da svemir tako funkcionira ugladjeno,i zivot sam po sebi je cudo mislim koja je opce definicija zivota.
Zagledam se u svog mačka i promatram ga pola sata sat dva nebitno (mislit ce netko da sam lud al netko sa pitanjima velikim nece) sta je tako jedinstveno u tom mačku,preljepe boje?-Da al' ne bih rekao bas da je to jedistveno ima i drugih ljepih zivotinja, tipa cincile zečevi itd, pitam se mozda njegove šape kandže? da ali opet kad pogledas vecina zivotinja ima neku ljepu stranu na sebi,promatram tako jako dugo buljec u njega sta je jedinstveno na tome ,jedinstveno i orginalno na njemu je jako jednostavno----ŽIVOT,to sam dokucio iako mi je bilo pred nosom dug niz godina al nisi skuzio jer je jednostano.
Mislim divis se ljepoti šara i kako prede i ostalo,isto se divis konju kako trci prostranstvima,kako se vuk odmara u svojoj jazbini,kako orao fantasticno leti i kako je velicanstven,al zapitat se sta je to u njemu,jednostavno život.
Kako opce živi, mislim jako glupo zvuci zar ne i mislit cete nakon prvog citanja posta ,al jako intrigantno,sto je zivot,koja je definiciaj zivota,sta je to u njemu mislim u bilo kojem bicu uzmi primjer sisavca et macke kad sam je promatrao,kako je opce moguce da je ziv,mislim svak kuzi da je se zaceo i rodio i sada obitava tu negdje,al cudno i misticno u jednu ruku kad stvarno promislis o zivotu.
Tako sam dosao do ideje promatrati i ostale svjetonazore,istrazivati druge religije,iako se nazivam jos krscaninom,i budimo realni ne prodje ni dan sada u zadnje vrijeme da ne pomislim na Isusa,al sam jos uvijek skeptik.
Moja vjera je kao rasklimana kola,bojim se citati filozofiju jer kazu gura te u ateizam tako jako,cak i znanost i onda sam poceo citati o budizmu,jer je jedina nazovi "religija" bez vjerovanja u Boga,al vjeruju u neki tip zagrobnog zivota,i kaze Buda da je zivot ljudski patnja,a patnja dolazi od zelje, i tako sam citao dosta toga oko Bude al opet nisam nasao neki smisao,Buda je odbiao govoriti o Bogu al nisam skuzio jeli vjerovao u njega il' ne ,na forumima kazu da vecina budista ne vjeruje u Boga jer je ovo buda rekao citiram " Savladani strahom ljudi idu u svete planine,
svete gajeve i šumarke, sveta drveća i hramove. (Dp. 188)" .
Nemojte misliti da prelazim u budiste,

ne nisam al trazim nekako povratak vjere opcenito u Boga,mislim cvrsto vjerovanje sad je to sve na klimavim nogama,kazu da je Majka Terezija jedno vrijeme sumnjala u postojanje Boga,u svojim pismima je otkrila da je se borila sa skepticizmom i vjerskiim uvjerenjima vecinu svog zivota,al je nastavila pomagati drugima,kako pisma nalazu a i sam sam zakljucio da je patnja ljudskih bica bacila u kako kazu " tamnu noc duse" ili borbu sa vjerom u Boga,kazu da je cak jedno vrijeme prestala moliti i vjerovati opce (ako ko hoce moze upisati Majka Tereze i sumnja u Boga ili tako nesto ima dosta clanaka a i na Wiki su isto tako stavili a i mislim da je vjerodostjono jer je pisma objavio svecenik koji je vodio njezinu beatifikaciju sorry ako sam krivo napisao al mislim da se nekoga proglasi svecem i tako).
Neznam kao i Sv.Majku Terezu muce me stvari po pitanju patnje,koliko sve izgledalo lijepo i bajno i sva ta priroda i ljepote,mislim lako vjerovati u Boga kada sve ide od ruke i kda vidis zaljubljen par u bespucima morskih zalazaka sunca i ostalo,al kad vidiis patnju nije ti jasno zasto Bog dopusta to ako opce i postoji,toe ono sto me plasi i zbog cega nemogu vjerovat 100% pa sto kazu amerikacni neka mi Bog oprosti i dusi mojoj.
Jako me muci to.
Sto mislite o mom postu,vratio sam se nakon nekog vremena zelim sudjelovati u par rasprava,ne znam gdje ima jos neki forum gdje bi mogao ovako pricati sa drugim vjernicima, (samo ne forum . hr ili index pls

iako neam nis protiv tih foruma)
Sorry na malo nepregledom postu pisao sam ga vjerute pola sata ,zelim vam ugodnu noc i ako se kome neda citati nema veze naucio sam i na dosta drugih stvari u zivotu. pozz vam veliki ostajte mi dobro,ako koga zanima slobodno neka se nadoveze.