teo je napisao/la:
Za ove spotove je jasno, to više nije prikriveni već otvoreni okultizam, a bijedno je i što ljudi koji toliko ne reagiraju na simbole šute o vrsti glazbe koja je čisti kič i grozota, nego se djeci, pogotovo preko medija nonstop serviraju poruke da ono što je trenutno popularno da je ono kao kvalitetno... I tako se pomoću "hitova" koji danas jesu a sutra se zaboravljaju kod mladih stvara samo glazbeni neukus i oni ne tragaju za ničim višim, za nečime što bi mogla biti hrana za dušu...
Kod ovih crtanih filmova koje si naveo trebalo bi okrenuti stvari: njihova simbolika nije mi uopće upitna (moglo bi se čak raditi o slučajnosti ili o nečijoj neslanoj šali). Važnije su za djecu poruke koje ona iščitavaju (ili mogu iščitati) iz Disneyevih filmova: vizualne (reakcije likova, grimase, brzina...) ili sadržajne (grubost, nasilje, besmisleni razgovori, plošnost likova, "junaci" koji ustvari to nisu...) Kad se te "vidljive" poruke analiziraju vidi se da puno današnjih komercijalnih crtića nije prikladan za djecu. Možda samo za zabavu i razbijanje dosade, ali za razvijanje mašte ili obogaćivanje duha baš i ne. Roditeljima bi s te strane trebalo objasniti ulogu crtića u odgoju djece.
teo je napisao/la:
nije stvar u ljudima koji vjeruju u Boga stvar je u tome što oni imaju utjecaj na djecu koja još nisu toga svjesna.Jel si ikada gledao heavy metal koncert ili ovo
http://www.youtube.com/watch?v=shtww1AI4WU i primjetio možda kakvu sličnost sa ovim
http://www.google.hr/imgres?q=spiderman ... 29,r:1,s:0 mislim obrati pozornost na ruke,a djeci je to fora jer tako i spiderman pokazuje,ali to je samo sitnica u crtanim filmovima ima puno toga
Vidim da znaš za dosta materijala što se tiče okultnog. Samo mala napomena: neke američke sekte toliko uvećavaju moć okultnoga da bi njihove "dokaze" trebalo propustiti kroz sito i rešeto. Ovaj drugi link koji si dao jedna je od antikatoličkih stranica, od tko zna koje sekte koja vraga doslovno vidi u svemu, pa i u KC. Trebamo li se mi time služiti i takvima vjerovati??