A jesi li sklona vjerovati u brojna obraćenja ljudi koji posjete Međugorje?
Vidim da opet okrećeš temu, pa ću iskreno napisati... Ne, takva obraćenja su vrlo, vrlo rijetka... Ljudi koji dolaze i interesiraju se za Međugorje su već vjernici ili tek početnici, jer malo ljudi može ozbiljno zanimati ova apokaliptička vizija o 10 tajni koje će se polako kao redom otkrivati, kao da će danas-sutra smak svijeta.
Ljudi koji se danas obraćaju s agnosticizma ili ateizma na vjeru su ljudi koji su ili doživjeli neki neobičan, čudnovat preokret u životu gdje su iskusili Božju pomoć (npr. ozdravljenje, teške životne prilike, potres i sl.) ili oni koji su unutar sebe pronašli dosad sakrivenu duhovnost koju su tražili na pogrešnim mjestima... U zadnjim desetljećima najviše ljudi se obratilo ranih '90-tih padom komunizma i slomom razočaranja u društveni poredak, a ova korona-kriza također može biti mnogima prilika za novi početak.
Kad govorimo o temi, laž nikada uza svu razvikanost i popularnost ne postaje istina, kao ni laž koja se tisuću puta ponovi... Ili možda ipak postaje?

Neka svatko sam prosudi...
Kao treće, koji čovjek za sebe može reći da je obraćen?... To je zadatak koji nosimo do kraja našega života. Kad pomislimo za sebe: mi smo već obraćeni - nama drugo ne treba, mi zapravo počinjemo tonuti... Uzeti obraćenje kao svakodnevni zadatak bolji je i ponizniji izbor.