Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 24, 2026 01:20

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 160 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Poruka
PostPostano: Pet svi 15, 2015 13:34 

sara je napisao/la:
Tko o čemu, a ti reklamiraš Međugorje. Ja sigurno nikoga neću tamo slati niti govoreći o njemu kao svetištu, niti o nekakvom ukazanju.

Hrkijev doprinos trolanju tema s Međugorjem je nemjerljiv.

Vrh

PostPostano: Pet svi 15, 2015 16:09 

Jeremija je napisao/la:

Teško je bilo što mjenjati nekakvim novim programima, ali kad bi većina roditelja znala da vjeroučiteljica njihove dijece negira međugorska ukazanja, - nitko joj više nebi povjerio svoju djecu!!
Opet, na drugoj strani teško se stavit u položaj neke vjeroučiteljice kojoj djeca svakodnevno spominju Međugorje, te razne priče svojih bližnjih koji su tamo nešto iskusili, - a toj se vjeroučiteljici cijelo vrijeme podiže kosa na glavi, najrađe bi ih pljusnila.

Kako možeš nabrajat tolike gluposti bez ikakve odgovornosti za ono što pišeš?

Vrh

PostPostano: Pet svi 15, 2015 17:06 

UporanBudi je napisao/la:
.. U ovom vremenu znanosti i informacija, inzistiranje na nepotvrđenim i teološki upitnim ukazanjima, za koja mnogi i u Crkvi i van nje misle da su smiješna i banalna, je u najmanju ruku nepromišljeno..

Ako ljudi ne mogu povjerovati u stvarnost međugorskog fenomena, koji nam se izravno, pred očima, nudi više od 33 godine, - kako će povjerovati Evanđeljima koja su stoljećima prepričavana s koljena na koljeno?
Najstariji pisani rukopisi nekog Evanđelja nisu stariji od 700 godina!

Vrh

PostPostano: Pet svi 15, 2015 17:25 

sara je napisao/la:
Kako možeš nabrajat tolike gluposti bez ikakve odgovornosti za ono što pišeš?

Samo ti reci, znaju li roditelji te dijece kojoj predaješ vjeronauk da su za tebe međugorska ukazanja bezvezna??

Vrh

PostPostano: Pet svi 15, 2015 18:28 

... Bubanje napamet ili jeftina duhovnost nisu rješenje.

Još je jeftinije rješenje, niti o čemu razmišljati već samo čekati stav crkve, ma kakv bio stav takvi ga nikada neće shvatiti. Mogu ga prihvatiti ali ne i povjerovati, povjerovati je jednako; shvatiti, osjetiti i iskusiti!

Vrh

PostPostano: Pet svi 15, 2015 19:48 

...
Ja znam da mnogo toga ne znam, ali priznajem Crkvu kao onu koja će me poučiti i dati mi smjernice,

Kako me može Crkva poučavati o nečemu što negira, gotovo ismijava, više od 30 godina, dok ja sve te godine sa tim živim i upijam svaku sitnicu cijelim svojim bićem?
Što je najvažnije, otkrio sam novi put kroz život, koji me ispunjava u potpunosti i vodi prema Bogu!!

Vrh

PostPostano: Sub svi 16, 2015 07:02 

sara je napisao/la:
Roditelji su upisali djecu na katolički vjeronauk. To znači da prihvaćaju katolički nauk. Tamo ta navodna ukazanja ne spadaju. To što je tebi Crkva sa svojim Učiteljstvom bezvezna ne znači da se i drugi tako ponašaju. Ali da ti srce bude na mjestu, nitko se za tu temu nije nikada zanimao, a ne zanima niti djecu. Pitaju more drugih stvari.

Sad je meni jasno što si ti išla u Međugorje; - nisi mogla izbjeć jer su roditelji i djeca imali taj plan.
Dugo me čudilo kako si uspjela tamo otići i postati skroz suprotna, sigurno si se digla iznad oblaka i rekla; "Gospe ako želiš upućivat poruke evo mene ja predajem vjeronauk, pa ću ih ja malo popravit da budu pismenije!!"

Vrh

PostPostano: Sub svi 16, 2015 07:23 

Jeremija je napisao/la:

Sad je meni jasno što si ti išla u Međugorje; - nisi mogla izbjeć jer su roditelji i djeca imali taj plan.
Dugo me čudilo kako si uspjela tamo otići i postati skroz suprotna, sigurno si se digla iznad oblaka i rekla; "Gospe ako želiš upućivat poruke evo mene ja predajem vjeronauk, pa ću ih ja malo popravit da budu pismenije!!"

Uistinu, s tobom nema smisla razgovarat, gomila besmislica koju su proizveo u ovom postu o tome svjedoči. Misli, piši što hoćeš, nemam namjeru više s tobom komunicirat

Vrh

PostPostano: Sub svi 16, 2015 08:05 

sara je napisao/la:
.. nemam namjeru više s tobom komunicirat

Sjećaš li se koliko si puta ovo isto ponovila, što si tako labilna, što ne držiš do svojih riječi!??
Još mi nešto pade na pamet: što radiš od onih blagoslovljenih predmeta (krunica, kipića, medaljica, svijeća.....) koje ti poklanjaju roditelji djece nakon povratka iz Međugorja?

Vrh

PostPostano: Sub svi 16, 2015 10:02 
Administrator

Pošto ne mislim stalno prebacivati trolerske postove, Jeremija je baniran, a hrkiju je ovo zadnje upozorenje, o Međugorju se može raspravljati na temi "Međugorje", a ne na svim drugim temama.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 160 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Vrijeme na UTC + 01:00 sata