the L je napisao/la:
Ne čitam Masone! Sori.
Dokaz ne treba za opće prihvaćenu činjenicu. Ako ne uspiješ naći googlanjem javi se! Sori i ja sam lijen kao i ti!
Google nikada ne može nadomjestiti nedostatak elementarnog obrazovanja.
I nikada ne će biti zamjena za čitanje književnih klasika i nobelovaca.
Prema tvom linku (srpski Blic) Andrić je u loži bio godinu i pol (1925.-26.) nakon čega je izbačen zbog ljubavne afere i jer nije plaćao članarinu. Odlično.
Ono što na takvim portalima nikad nećeš pročitati jest da je bilo masona koji nikad nisu pisali niti bili protiv Katoličke crkve, kao što i ima vjernika koji šire masonske ideje i često napadaju Crkvu, dok se diče da joj i sami pripadaju.
Jedne tipove ljudi masoni često vole svojatati i time manipuliraju nečitalačkom publikom - ista stvar je i sa zagrebačkim biskupom Maksimilijanom Vrhovcem. On je bio u loži u svojim mlađim danima, ali ne i kad je postao biskup. Kao biskup vodio je brigu za unapređenje vjere i duhovnu obnovu naroda. A i njegova bivša loža u to vrijeme nije bila anti-crkvenog karaktera kakve su one danas, a to je bitno.
Isto je i s đakovačkim biskupom Strossmayerom, za kojeg ne vjerujem da je uopće ikad bio u loži, samo znam da je bio njihov veliki protivnik.
Masoni su u vrijeme između 2 svjetska rata u Jugoslaviji vodili izrazito antiklerikalnu politiku: bili su za ukidanje konkordata sa Svetom Stolicom (kao što su i danas neki za ukidanje ugovora s Vatikanom), bili su za ukidanje vjeronauka u školama, a kasnije su bili među sucima koji su osudili Stepinca i progonili svećenike. Dakle, što je od toga radio Andrić? Koja je njegova masonska pogreška, tj. zasluga?
Zašto Hrvatsko amatersko kazalište u Travniku još uvijek radi Andrićeva djela i drži "Andrićeve dane"? Zašto se na Katoličkom radiju ne ustručavaju citirati Andrićeva rana djela koja su nadahnuta vjerom i kršćanstvom? Zašto oni ne znaju tu "opće prihvaćenu činjenicu" da je bio mason?
Zašto misliš da srpski Blic nije ustvari masonski portal? (ovaj citirani članak je ustvari pro-masonerijski)
Zašto misliš da Google ne bi mogao biti u vlasništvu masona?