Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 22:14

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 179 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned ožu 29, 2015 15:59 

Kresimir Fly je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
.

Krešimire,o čemu onda Petar piše?

Apostol Petar:"Oni smatraju uživanjem prolazno veselje. Prljava i nakazna stvorenja! Uživaju u svojim nasladama kad se goste s vama. Njihove su oči pune požude za preljubnicom i ne odustaju od grijeha. Oni zavode nepostojane duše; imaju srce ogrezlo u lakomstvu. Prokleta stvorenja! Ostavili su pravi put i zastranili. Pošli su putem Bosorova sina Balaama, koji je volio plaću (koja se daje) za nepravednost. Ali primi ukor za svoju zloću: jedna nijema magarica progovori ljudskim glasom i spriječi prorokovo ludilo.
Oni su izvori bez vode, magle koje tjera vihor. Za njih se čuva tamni mrak. Oni govore bahate i prazne riječi te mame tjelesnim požudama i razuzdanošću one koji su tek izbjegli od onih što žive u zabludi. Obećavaju im slobodu, a sami robuju propasti, jer pobijeđeni robuje pobjedniku. Ako se, naime, oni koji su pravom spoznajom Gospodina, Spasitelja Isusa Krista, izbjegli pokvarenosti svijeta, opet upletu u nju i ako ih ona nadvlada, tim njihovo posljednje stanje biva gore od prijašnjega. Njima bi, uistinu, bolje bilo da uopće nisu priznali puta pravednosti, nego da, pošto su ga priznali, okrenu leđa svetoj zapovijedi koja im je predana. Na njima se događa što kaže istinita poslovica: "Pas se vraća na svoju bljuvotinu" i "Okupana se svinja vraća da se valja u kaljuži."

Za ovo je nebitno ovo pisanje, bitno je da nismo mi ti koji trebamo suditi.
Ni ja tebe ne sudim, makar mislim da je odijeljenost protestanata grešna, a ti si protestant.
To ne znači da sudim tebe, nego mislim da to nije u redu![/quote]
Grijeh je odvojiti se od Boga.Ja živim možda kršćanskije od tebe,i što bi Bog sad trebao,tebe spasiti a mene ne jer eto,nisam Katolik?

Vrh

PostPostano: Ned ožu 29, 2015 21:22 

ne zato jer nisi katolik nego zato jer ne ispovijedaš grijehe i ne primaš pričest a dosta ti je jedan jedini smrtni grijeh da ne budeš spašen,a on možda živi grešnije od tebe ali ako se pokaje i ispovijedi njegovi grijesi su oprošteni dok tvoji nisu tako da ti đaba to kršćanskije življenje

Vrh

PostPostano: Pon ožu 30, 2015 20:31 

teo je napisao/la:
ne zato jer nisi katolik nego zato jer ne ispovijedaš grijehe i ne primaš pričest a dosta ti je jedan jedini smrtni grijeh da ne budeš spašen,a on možda živi grešnije od tebe ali ako se pokaje i ispovijedi njegovi grijesi su oprošteni dok tvoji nisu tako da ti đaba to kršćanskije življenje

Ovako vjeruju nepismeni,teološki nepismeni!
Dakle,ako ja molim Boga da mi On osobno oprosti,ja grijeha nemam.A ako uzimam kruh i vino kao pričest,a da,u čemu je problem?

Vrh

PostPostano: Pon ožu 30, 2015 23:05 

patriot_1 je napisao/la:
teo je napisao/la:

Dakle,ako ja molim Boga da mi On osobno oprosti,ja grijeha nemam.A ako uzimam kruh i vino kao pričest,a da,u čemu je problem?

Ovako vjeruju nepismeni,teološki nepismeni:
Dakle,ako ja molim Boga da mi On osobno oprosti,ja grijeha nemam.A ako uzimam kruh i vino kao pričest,a da,u čemu je problem?mislim da je ovako bolje

Vrh

PostPostano: Uto ožu 31, 2015 06:49 

patriot_1 je napisao/la:
teo je napisao/la:

Zabluda je kako opraštanje i spasenje dolazi od direktnog obraćanja Bogu jer je pisano "Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima." (Matej 7:21). Volja Božja je bila osnovati Crkvu te spasenje dolazi tim putem.

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2015 08:25 

Barnaba je napisao/la:

?

Zabluda je kako opraštanje i spasenje dolazi od direktnog obraćanja Bogu jer je pisano "Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima." (Matej 7:21). Volja Božja je bila osnovati Crkvu te spasenje dolazi tim putem.[/quote]
Crkvu koju?Katoličku isključivo?
Pravoslavnu?
Protestantsku?
ILI SVE TRI?
I što je ,bolje rečeno TKO je Crkva?
Zgrade?Institucija?Ili ljudi?Tko može osporiti Pracoslavcima da crkva nisu?Ili Protestantima?Ako su ljudi crkva(Isusova definicija je jasna:"Gdje su dva ili tri sabrani u moje ime,ja sam među njima!"
Ja sam u crkvi.Kristovoj.Kao i svaki Katolik,Pravoslavac i Protestant koji je nanovorođen,tj. koji je primio Duha Svetoga!I mogu biti bolji kršćanin od mnogih katolika!I jesam!Gledam oko sebe.

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2015 08:34 

patriot_1 je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:

?

Zabluda je kako opraštanje i spasenje dolazi od direktnog obraćanja Bogu jer je pisano "Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima." (Matej 7:21). Volja Božja je bila osnovati Crkvu te spasenje dolazi tim putem.

Pravoslavnu?
Protestantsku?
ILI SVE TRI?
Zgrade?Institucija?Ili ljudi?Tko može osporiti Pracoslavcima da crkva nisu?Ili Protestantima?Ako su ljudi crkva(Isusova definicija je jasna:"Gdje su dva ili tri sabrani u moje ime,ja sam među njima!"
Ja sam u crkvi.Kristovoj.Kao i svaki Katolik,Pravoslavac i Protestant koji je nanovorođen,tj. koji je primio Duha Svetoga!I mogu biti bolji kršćanin od mnogih katolika!I jesam!Gledam oko sebe.[/quote]
Zašto ovo podsjeća na onu zgodu o farizeju i cariniku koju je Isus ispričao?

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2015 12:27 

patriot_1 je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:

Da, prva zajednica onih koji su povjerovali u Krista i koju je On osnovao, spomenuta u Apostolskom vjerovanju koju Bog i danas okuplja u cijelom svijetu. Ona zivi od Riječi i od Tijela Kristova, postajući tako i sama Tijelom Kristovim.
patriot_1 je napisao/la:
Pravoslavnu?

Ne. Zar se ona spominje u Apostolskom vjerovanju?
patriot_1 je napisao/la:
Protestantsku?

:oo Zar postoji takva ili postoje tisuće denominacija?

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2015 17:07 

Protestanti nisu Crkva nego crkvene zajednice, ili bolje rečeno zajednice koje donekle nalikuju na crkvu. S naglaskom na pluralu. "Protestanti" je pojam koji se koristi da se skrati nabrajanje: kalvinisti, luterani, anglikanci, metodisti, arminijanci, baptisti, pentekostalci, adventisti, moravijanci, valdeni, Kalvarijske kapele, vinogradarske crkve, nema kraja nabrajanju. Što bi rekli "celebrating diversity".

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2015 20:33 

Patriot:

Pravoslavnu?
Protestantsku?
ILI SVE TRI?
Ja sam u crkvi.Kristovoj.Kao i svaki Katolik,Pravoslavac i Protestant koji je nanovorođen,tj. koji je primio Duha Svetoga!I mogu biti bolji kršćanin od mnogih katolika!I jesam!Gledam oko sebe.[/quote]
Sara:

Zašto ovo podsjeća na onu zgodu o farizeju i cariniku koju je Isus ispričao?[/quote]

Patriot:

Ne!Ti vjerovatno gledaš oko sebe samo na Misi.A pogledaj ljude oko sebe van crkve,koliko mole,koliko dobra djela čine,ljube ji Gospodina i ljude?Ja govorim o nominalnim Katolicima , ne o svima!I ne govorim niš novo!
Kad sam sa prijateljem svećenikom razgovarao o tome da se ne slažem da smo mi Hrvati tako u postotku veliki Katolici ili Kršćani,kako hoćeš,(do 90) on odmahne rukom I kaže:"Ma da je bar 50%."
Od 100 mojih susjeda koje dobro znam,ma niti pola nisu neki vjernici!
A neki su bolji od mene.

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2015 20:45 

Ignisardent je napisao/la:
Protestanti nisu Crkva nego crkvene zajednice, ili bolje rečeno zajednice koje donekle nalikuju na crkvu. S naglaskom na pluralu. "Protestanti" je pojam koji se koristi da se skrati nabrajanje: kalvinisti, luterani, anglikanci, metodisti, arminijanci, baptisti, pentekostalci, adventisti, moravijanci, valdeni, Kalvarijske kapele, vinogradarske crkve, nema kraja nabrajanju. Što bi rekli "celebrating diversity".

Ančele • Augustinski heremiti • Barnabiti • Bazilijanke • Benediktinci • Bijeli Oci • Bosonoge karmelićanke • Bratstvo Jeruzalema • Cisterciti • Dehonijanci • Dominikanci • Dominikanke • Družba misionara Krvi Kristove • Franjevci • Franjevci trećoredci glagoljaši • Ivanovci • Isusova mala braća • Isusovci • Kamaldolijanci • Kapucini • Karmelićani • Kartuzijanci • Kćeri Božje Ljubavi • Kćeri Srca Isusova • Klanjateljice Krvi Kristove • Klarise • Konventualci • Lazaristi • Marijine sestre • Milosrdne sestre sv. Križa • Misionari Presvetoga Srca Isusova • Misionarke ljubavi • Montfortanci • Oblati Bezgrješne • Oratorijanci • Palotinci • Pavlini • Pasionisti • Redemptoristi • Salezijanci • Sestre Kraljice svijeta • Sestre milosrdnice • Sestre Milosrdnog Isusa • Sestre Naše Gospe • Sestre pohoda Marijina • Sestre Presvetog Srca Isusova • Sestre Služavke Maloga Isusa • Školske sestre franjevke Krista Kralja • Spiritanci • Templari • Teutonski viteški red • Trapisti • Uršulinke • Usmiljenke • Vasilijanke • Verbiti • Viteški Red Svetoga Groba u Jeruzalemu • Zajednica svetog Ivana.

Dakle,zašto se na to nebi gledalo ovako,među nekim redovima u katoličkoj crkvi postoje veće razlike nego između npr Baptista i Metodista!

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2015 20:54 

Barnaba

U Apostolskom vjerovanju je naglašeno SVEOPĆU , to je značenje riječi katoličku!
Pa I uvas ima dosta različitih "denominacija"!
Ančele • Augustinski heremiti • Barnabiti • Bazilijanke • Benediktinci • Bijeli Oci • Bosonoge karmelićanke • Bratstvo Jeruzalema • Cisterciti • Dehonijanci • Dominikanci • Dominikanke • Družba misionara Krvi Kristove • Franjevci • Franjevci trećoredci glagoljaši • Ivanovci • Isusova mala braća • Isusovci • Kamaldolijanci • Kapucini • Karmelićani • Kartuzijanci • Kćeri Božje Ljubavi • Kćeri Srca Isusova • Klanjateljice Krvi Kristove • Klarise • Konventualci • Lazaristi • Marijine sestre • Milosrdne sestre sv. Križa • Misionari Presvetoga Srca Isusova • Misionarke ljubavi • Montfortanci • Oblati Bezgrješne • Oratorijanci • Palotinci • Pavlini • Pasionisti • Redemptoristi • Salezijanci • Sestre Kraljice svijeta • Sestre milosrdnice • Sestre Milosrdnog Isusa • Sestre Naše Gospe • Sestre pohoda Marijina • Sestre Presvetog Srca Isusova • Sestre Služavke Maloga Isusa • Školske sestre franjevke Krista Kralja • Spiritanci • Templari • Teutonski viteški red • Trapisti • Uršulinke • Usmiljenke • Vasilijanke • Verbiti • Viteški Red Svetoga Groba u Jeruzalemu • Zajednica svetog Ivana

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2015 21:46 

patriot_1 je napisao/la:
Ignisardent je napisao/la:

Ančele • Augustinski heremiti • Barnabiti • Bazilijanke • Benediktinci • Bijeli Oci • Bosonoge karmelićanke • Bratstvo Jeruzalema • Cisterciti • Dehonijanci • Dominikanci • Dominikanke • Družba misionara Krvi Kristove • Franjevci • Franjevci trećoredci glagoljaši • Ivanovci • Isusova mala braća • Isusovci • Kamaldolijanci • Kapucini • Karmelićani • Kartuzijanci • Kćeri Božje Ljubavi • Kćeri Srca Isusova • Klanjateljice Krvi Kristove • Klarise • Konventualci • Lazaristi • Marijine sestre • Milosrdne sestre sv. Križa • Misionari Presvetoga Srca Isusova • Misionarke ljubavi • Montfortanci • Oblati Bezgrješne • Oratorijanci • Palotinci • Pavlini • Pasionisti • Redemptoristi • Salezijanci • Sestre Kraljice svijeta • Sestre milosrdnice • Sestre Milosrdnog Isusa • Sestre Naše Gospe • Sestre pohoda Marijina • Sestre Presvetog Srca Isusova • Sestre Služavke Maloga Isusa • Školske sestre franjevke Krista Kralja • Spiritanci • Templari • Teutonski viteški red • Trapisti • Uršulinke • Usmiljenke • Vasilijanke • Verbiti • Viteški Red Svetoga Groba u Jeruzalemu • Zajednica svetog Ivana.

Dakle,zašto se na to nebi gledalo ovako,među nekim redovima u katoličkoj crkvi postoje veće razlike nego između npr Baptista i Metodista!

razlika u temeljnim istinama nema nikakvih i svi imaju jednog poglavara na zemlji a ovi tvoji od sekte do sekte se razlikuje nauk kako se kome sprdne tako se i nauk mijenja

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2015 22:12 

patriot_1 je napisao/la:
Ne!Ti vjerovatno gledaš oko sebe samo na Misi.A pogledaj ljude oko sebe van crkve,koliko mole,koliko dobra djela čine,ljube ji Gospodina i ljude?Ja govorim o nominalnim Katolicima , ne o svima!I ne govorim niš novo!
Kad sam sa prijateljem svećenikom razgovarao o tome da se ne slažem da smo mi Hrvati tako u postotku veliki Katolici ili Kršćani,kako hoćeš,(do 90) on odmahne rukom I kaže:"Ma da je bar 50%."
Od 100 mojih susjeda koje dobro znam,ma niti pola nisu neki vjernici!
A neki su bolji od mene.

Da li si ti ikad pročitao sv. Pismo? Kurve (bludnice), oženjenu ženu zatečenu u preljubu, carinike koje su židovi prezirali jer su gulili svoje sugrađane i ubirali porez za mrske okupatore itd. radi njih je Krist došao. Što će tebi Isus kad si savršen i kad znaš tko je dobar, a tko ne? Zar nije On sam rekao da je došao potražiti izgubljenu ovcu. Da nije došao osuditi nego spasiti. Svi ti koji su gori od tebe su u puno boljem položaju od tebe (ako su svjesni svoje bijede). Ti si u svojoj dobroti i pravednosti i time što se odbijaš vratiti u KC na dobrom putu prema paklu.

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2015 22:40 

Iako je katolički forum, ipak bih postavio pitanje - zašto protestanti odbacuju ispovijed? Jasno mi je da je to bilo u 16. stoljeću protest zbog prodaje oprosta, ali zbog čega se ta praksa neispovijedanja zadržala i dalje nakon ukidanja prodaje oprosta?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 179 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata