Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 11:39

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 115 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet ožu 19, 2015 22:49 

Kresimir Fly je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
I siguran si da je to ,,,to.
Tvoj odgovor =istina?

Da, moj je odgovor istinit, po mojoj vjeri i po mome srcu.

Iako nema veze sa mozgom i Duhom Svetim!

Vrh

PostPostano: Pet ožu 20, 2015 08:52 
Administrator

patriot_1 je napisao/la:

Patriot1, upozoravam te da raspravljaš razumno i bez vrijeđanja. Nazivanje Kristovih riječi "Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im." "seljačkom duhovnošću" ili da ta Kristova želja "nema veze sa mozgom i Duhom Svetim" se neće tolerirati. Nije to nečija filozofija ili mišljenje nego direktna Kristova odredba.
Isus je odredio potrebu Crkve kojoj je preko Petra i apostola dao vlast odriješivanja i vezanja:
"Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima; a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima." (Mt 16,19.)
Bez Crkve svatko pada u opasnost birati što mu paše kao na švedskom stolu, to je problem protestantizma i zato ima toliko odijeljivanja. Ako te zanima o tome preporučam pročitati svjedočanstvo obraćenja jednog baptista na katoličanstvo:
http://www.whyimcatholic.com/index.php/ ... -steve-ray

Vrh

PostPostano: Pet ožu 20, 2015 12:47 

patriot_1 je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
Tvoj odgovor =istina?

Možda mozga nemam, ali znam da me Duh Sveti nikad ne napušta!
Bog s tobom!

Vrh

PostPostano: Pet ožu 20, 2015 14:13 

patriot_1 je napisao/la:

Bog s tobom!

Ispravno si reagirao. Nažalost, Patrijot_1 će i dalje provocirati jer ima za cilj biti baniran kako bi na sljedećem xy forumu mogao pisati kako su ga tamo neki Katolici nazivali pogrdnim imenima.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 20, 2015 15:10 

Barnaba je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

Bog s tobom!

Ispravno si reagirao. Nažalost, Patrijot_1 će i dalje provocirati jer ima za cilj biti baniran kako bi na sljedećem xy forumu mogao pisati kako su ga tamo neki Katolici nazivali pogrdnim imenima.

Na forumu na kom su me banirali,baniraše i mnoge katolike.Ovdje su dvojica to potvrdili!"Tebe tražim" je forum za dogmatike!Ljude bolesno nacjepljene vjerskom diskriminacijom i isključivošću!Hoću li ovdje biti baniran,svejedno mi je.Pišem kako mislim a mislim da mislim dobro!

Vrh

PostPostano: Pet ožu 20, 2015 15:14 

Giovi je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

Patriot1, upozoravam te da raspravljaš razumno i bez vrijeđanja. Nazivanje Kristovih riječi "Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im." "seljačkom duhovnošću" ili da ta Kristova želja "nema veze sa mozgom i Duhom Svetim" se neće tolerirati. Nije to nečija filozofija ili mišljenje nego direktna Kristova odredba.
Isus je odredio potrebu Crkve kojoj je preko Petra i apostola dao vlast odriješivanja i vezanja:
"Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima; a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima." (Mt 16,19.)
Bez Crkve svatko pada u opasnost birati što mu paše kao na švedskom stolu, to je problem protestantizma i zato ima toliko odijeljivanja. Ako te zanima o tome preporučam pročitati svjedočanstvo obraćenja jednog baptista na katoličanstvo:

Ja sam se na ovu izjavu referirao od navodnog kršćanina krešimira:
"Nije ispravno jer ne slijediš Boga!
Crkvu je ustanovio sam Isus, naš Spasitelj i Otkupitelj. Postavio je temelje Svete Crkve i odredio da njeni službenici otpuštaju grijehe u Ime Boga. Tako nas uči naša crkva i ja se toga držim jer je ispravno.
Bog je Ljubav i Milosrđe, zato imamo načine spasenja u vidu Svetih Sakramenata."
Dakle po Flayu,tko ne slijedi Katolički nauk,ne slijedi Boga!
Neće ići,jer I Protestanti slijede Boga!I Pravoslavci!Nitko nema pravo Krista svojatati!

Vrh

PostPostano: Pet ožu 20, 2015 15:15 

Giovi je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

Ja ću ti dati 100 svjedočanstava Katolika koji su prešli na Protestantizam.I što sad?

Vrh

PostPostano: Pet ožu 20, 2015 15:39 

Giovi je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

Potpuno krivo,nisam ja nikom rekao da ne ide na ispovjed!Niti takve ljude nazvao bez mozga!Ja samo kažem da će meni biti oprošteno ako Bogu kažem "Oprostoi mi moj grijeh!"
Objasnih našto sam ciljao,na neku izjavu dotičnog koji mi to osporava,ba nemogu tako dobit oproštenje grijeha!Dakle,"bez mozga" I "seljačka duhovnost" vezanio je samo uz mišljenje da Bog ne oprašta ako ga osobno zamolim oprost ,jedino u ispovjedaonici!
Eto , to je to!

A ja ne negiram ispovjed,iako mislim da i tad oprašta Bog a ne svećenik!Ali dobro je da čovjek zamoli oprost pred svećenikom!Iako nije uvjet!

Vrh

PostPostano: Pet ožu 20, 2015 15:53 

patriot_1 je napisao/la:
Ja sam se na ovu izjavu referirao od navodnog kršćanina krešimira:
"Nije ispravno jer ne slijediš Boga!
Crkvu je ustanovio sam Isus, naš Spasitelj i Otkupitelj. Postavio je temelje Svete Crkve i odredio da njeni službenici otpuštaju grijehe u Ime Boga. Tako nas uči naša crkva i ja se toga držim jer je ispravno.
Bog je Ljubav i Milosrđe, zato imamo načine spasenja u vidu Svetih Sakramenata."
Dakle po Flayu,tko ne slijedi Katolički nauk,ne slijedi Boga!
Neće ići,jer I Protestanti slijede Boga!I Pravoslavci!Nitko nema pravo Krista svojatati!

Isus je i tvoj i moj.
Isus je došao svima, cijelom ljudskom rodu, cijelome svijetu, i vjernicima i nevjernicima.
Gospodin je Otkupitelj i Spasitelj svega svijeta.
Držim se, koliko kao grešnik mogu, onoga što nas je naučio.
To je sve.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 20, 2015 15:59 

patriot_1 je napisao/la:
Giovi je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
Dakle,"bez mozga" I "seljačka duhovnost" vezanio je samo uz mišljenje da Bog ne oprašta ako ga osobno zamolim oprost ,jedino u ispovjedaonici!
Eto , to je to!

A ja ne negiram ispovjed,iako mislim da i tad oprašta Bog a ne svećenik!Ali dobro je da čovjek zamoli oprost pred svećenikom!Iako nije uvjet!

Citiram tebe:

patriot_1 je napisao/la:
Tvoj odgovor =istina?

patrio_1 je napisao/la:

Odgovaram ti: Mi idemo i dalje pomiriti se s Bogom u Sakramentu pomirenja.
Kome će oprostiti, Bog zna!
I naša vjera je zajednička, nije individualna pa da svatko vjeruje kako se kome sviđa.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 20, 2015 16:05 

Krešo:
Da Bog ne prašta ako ga zamolimo,nego jedino po ispovjedi,za mene nema veze sa MOZGOM i Duhom Svetim!
Jer tu nema nikakve logike!Kapiši?Znači,crkva ima vlast opraštati,Bog ne?Jel to hoćeš reći?

Vrh

PostPostano: Pet ožu 20, 2015 16:08 

Krešo:
"Isus je i tvoj i moj.
Isus je došao svima, cijelom ljudskom rodu, cijelome svijetu, i vjernicima i nevjernicima.
To je sve!"

Odgovaram,Isus nije spasitelj ni Muslimana,ni Ateista ni Agnostika ni Hinduista,on spašava samoone koji ga štuju kao Boga I Mesiju!
Jel se tu možemo složiti?

Vrh

PostPostano: Pet ožu 20, 2015 16:13 

patriot_1 je napisao/la:
Krešo:
Da Bog ne prašta ako ga zamolimo,nego jedino po ispovjedi,za mene nema veze sa MOZGOM i Duhom Svetim!
Jer tu nema nikakve logike!Kapiši?Znači,crkva ima vlast opraštati,Bog ne?Jel to hoćeš reći?

Bog prašta svakako, ne znam kako, ta ja sam samo bijedni grešnik no katolik sam i vjerujem i biblijsko utemeljenje sakramenta pomirenja.
Biblija ima jako velike veze s mozgom i Duhom Svetim, dakle:
Biblijsko utemeljenje sakramenta ispovijedi nalazi u Isusovoj moći otpuštanja grijeha (npr. Evanđelje po Marku 2,10; 2,5; Evanđelje po Luki 7,48), te poslanjem što ga je on predao svojim učenicima kad im je rekao: »Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas. - te nastavio - Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im« (Evanđelje po Ivanu 20,21.23).
Sudioništvo apostola u Isusovoj moći opraštanja grijeha izvodi se i iz Isusove riječi Petru: »Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima, a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima« (Evanđelje po Mateju 16,19).

Vrh

PostPostano: Pet ožu 20, 2015 16:14 

patriot_1 je napisao/la:
Krešo:
"Isus je i tvoj i moj.
To je sve!"

Odgovaram,Isus nije spasitelj ni Muslimana,ni Ateista ni Agnostika ni Hinduista,on spašava samoone koji ga štuju kao Boga I Mesiju!
Jel se tu možemo složiti?

NE!
Isus je došao svima!

Vrh

PostPostano: Pet ožu 20, 2015 16:40 

patriot_1 je napisao/la:
Krešo:

mislim da želi reći da Crkva ima vlast opraštati a kad Crkva oprosti onda i Bog oprosti

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 115 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata