Žao mi je što si umjesto argumenata nastavio sa provociranjem i neuvažavanjem sugovornika na što sam te upozorio dva posta prije.
Namjerno vrijeđati nešto što je katolicima važno i sveto ne toleriram, ako želiš raspravljati na katoličkom forumu poštuj malo svoje sugovornike.
Meni je jako zao sto ti nemas nimalo kulture dijaloga... diplomirani teoloze, i sto se umjesto argumentiranog razgovora stalno vrijedjas, a jedino sto znas jeste lupati mi duze ili krace zabrane pisanja na forumu. To je optprilike tvoje razumijevanje dijaloga...
Ja ovdje ne provociram, nego sam naveo 3-4 vrlo ozbiljna teoloska argumenta:
1) Dvojbeno je Isusovo mesijanstvo
- necu ponavljati
- to je u osnovi stari i poznat rabinski prigovor
- sto ti imas u vezi toga za reci, osim zabraniti sugovorniku pisanje
2) Dvojbeno je icije mesijanstvo kao takovo
- takva koncepcija ne postoji u ranom zidovstvu
- sami Jevreji su je usvojili mnogo kasnije nakon Mojsijevog vremena i petoknjizja
- to je cinjenica, mozes li ti o tome ista reci, navodno uceni teoloze... ili znas samo sugovorniku zabranjivati pisanje?
3) Samo Mojsijevo (i svako drugo) prorokovanje je upitno
- Jevreji su imali neku vrstu religije i prije Mojsija
- kakva je to religija bila
- od kuda potreba da se "objavi" nova religija s Mojsijem i Aronom
- mozemo li o tome popricati, bez ocekivanja da cemo se oko toga sloziti
- mozemo li o tome popricati a da se ti ne uvrijedis i ne reagiras kao mali Staljin
4) Isusuvo ucenje (po meni) ima mnogo dubljih i vrijednijih dijelova nego sto su ta trivijalna cudesa oko mesijanstva, hodanja po vodi, bezgrijesnih zaceca, uzleta na nebesa i sl.
- moze li se popricati o tome sto je za koga vrijedno (a sta trivijalno) u Isusovom ucenju
- bez nuznog ocekivanja da cemo se oko toga sloziti
Znas, dijalog znaci da oko neke teme razgovaramo s uvazavanjem. Ne moramo se nuzno sloziti oko svega pa cak niti oko icega. Ali ako ja iznesem neke tvrdnje, a ti mi, umjesto odgovora zabranis pisanje jer si jako uvrijedjen... koja je to razina dijaloga?!
Fazlija,očito ne vjeruješ u ništa od onoga što je naša vjera? Što je onda tvoj cilj ovdje,preobratiti nečeš nikoga,"fulao si ceo fudbal",mlatiš praznu slamu,zar nemaš smislenijih stvari u životu,za baviti se njima???
Draga moja, to sto ja ne vjerujem po meni ne bi trebalo predstavljati problem za razgovor. Jer ja ovdje nisam dosao niti preci na katolicanstvo, a niti vas preobratiti na svoja uvjerenja. Ja sam ovdje dosao razgovarati s ljudima... ako takvih ima koji znaju razgovarati. Volim pricati s ljudima (po struci sam filozof) pa makar i ako se s njima ne slazem. Ne vidim zasto bi bio problem ako bi smo razgovarali i zakljucili da se oko nekih stvari ne slazemo?
Zasto mislis da mlatim praznu slamu? Posto ocito niti ti nisi razabrala moja 4 argumenta koja sam iznio, jos jednom sam ih sugovorniku ranije pobrojao. To su vrlo ozbiljne teoloske tvrdnje (naravno, nisu sve moje). Imate li vi stav o tome? Ili mislite da je to samo mlacenje prazne slame? Ako je mlacenje prazne slame, zasto odgovarate? Ako nije, mozete li izdrzati raspravu o tome do kraja? Mozete li svoja uvjerenja domisliti do kraja kroz dijalog sa mnom... ako o njima nista vec razmisljali nikada ranije sami sa sobom?
Ljudi,di ste?
Postite u korizmi od foruma?

Tu smo, tu smo... pitanje je ima li kvalitetnijeh sugovornika za raspravu

Dijaloski kapaciteti jednog "skolovanog teologa" su primjereniji razini jednog... milicajca. A ja sam sukladno tome, bio neko vrijeme... pritvoren bez sudjenja