|
U vezi sam malo manje od godinu dana. Od prvog dana je sve super, zaljubili smo se, slazeno se, lijepo nam je kad smo zajedno i dok je trajala ona faza pocetne zaljubljenosti stvarno sam mislila da je on taj i da je to to. Pogotovo jer sam prethodno ustrajno molila za to. Kako se sve vise upoznajemo i prolazimo sve vise tema pocinjem uvidjati da ne dijelimo puno uvjerenja i duhovno se osjecam usamljena i skroz neshvacena. On se predstavlja kao katolik i ima sve sakramente, ali ne zeli ici samnom na svetu misu, ne prihvaca ispovijed kao sakrament, cita dosta New Age literature, ima pro choice stajalista, o predbracnoj cistoci jos nismo ni pricali, smatra da se djeca ne trebaju krstiti nego sami odluciti o tome i jos X takvih stvari da sad ne nabrajam... ali cak mi to sve skupa ne bi predstavljalo zapreku kad bi on bio otvoren za dialog i raspravu, a ne smatrao mene religioznom konzervom, "babom", tradicionalnom i slicno. Da se razumijemo on je divan prema meni, ima moralne i zivotne vrijednosti, ali jednostavno mi fali ta duhovna dimenzija u nasem odnosu. Meni je Isus na prvom mjestu i ne zelim sklapati kompromise koji bi bili nespojivi sa mojom vjerom. Cesto se molim da mi Bog pokaze je li on covjek za mene i rastrgana sam izmedju toga trebam li odustati ili samo ustrajno moliti za njega i nas odnos i da ga Gospodin priblizi sebi..
Hvala vam na savjetima
|