Orthophill 500
Orthophill
Написано пре 42 минута
Хајде да будемо реални. Коришќење кондома је онанија. И то је то. Мислим да сестра Деа из „Католички одговори“ је целосно у праву када каже: „Ako si vjernik, trudiš se ne sagriješit, ako nisi - jednostavno te nije briga“. Ко неќе више деца нека не општи и неќе да има, нека живи са своју жену/свог мужа као са сестру/брата, нису поцркали толико девственика и целомудреника неќемо ни ми. Ово није римокатоличка наука, него хришќанска.
Bravo sestro Dea.. talibana ima svuda.
https://pouke.org/forum/index.php?/topi ... #replyFormNiti sam udana, niti sam u vezi te sam od navedenog udaljena miljama godina i možete me odmah poklopiti da onda nemam pravo o ovome govoriti.
Međutim, svaki kršćanin je pozvan poznavati i braniti Nauk.
Ako kažete da sam kato taliban - ok, ali svejedno postoje činjenice koje ni vi, ni ja, ni svećenik ne mogu opravdati.
Bilo da je riječ o bakrenoj ili hormonskoj spirali - to jest abortivno sredstvo.
Naime, u uputi "lijeka" / spirale piše:
Hormon levonorgestrel u MIRENA intrauterinom sustavu štiti od trudnoće tako što kontrolira mjesečni razvoj endometrija sprječavajući da postane dovoljno zadebljan da biste ostali trudni čineći sluz grlića maternice (cerviks) gušćom tako da spermij ne može proći i oploditi jajašce sprečavajući oslobađanje jajašaca (ovulaciju) u nekih žena.
Princip djelovanja je taj da hormon onemogućuje zadebljanje sluznice maternice pa se eventualna rana trudnoća ne može ugnijezditi u maternicu i tako propada.
U "uputi" (mjerama opreza) između ostalog, piše i - ako posumnjate da ste trudni, odmah posjetite liječnika da bi isključili izvanmateričnu trudnoću.
Imati spiralu i spolne odnose znaci biti neprestano u teškom grijehu.
Situacija u kojoj bi žena opravdano nosila spiralu (zbog obilnog krvarenja ili kakvih bolesti) je i situacija koja onda zahtjeva spolnu neaktivnost.
To se ne mijenja neovisno o meni, vama ili bilo kome drugome.
Istina, čovjek može što hoće jer ima slobodnu volju. Ali svaki odabir ima i svoju posljedicu i s obzirom na željenu posljedicu bi trebalo birati ponašanje, a ne s obzirom na trenutne želje, a vjerujem da bismo svi htjeli kao posljedicu ovoga života imati uživanje u Božjoj blizini u vječnosti.
Također, najmanje od svega želim zadirati u vaš bračni krevet, ali što je s korištenjem Fertility care-a i Billingsove metode, FEMM sustava te uzdržavanja - kombinacija navedenog 98% naprema 99% kod spirale? Vjerujem da ako nas je Bog stavio u "nešto" On će nas i provesti kroz to!
Pouzdanje u Njega briše svaki strah, ostalo su maske zloga (strah, sumnje, očaj, brige...). On najviše voli čuti ono strah me, kako ću, što ako itd. jer onda on nastupa i tjera nas u očaj a taj put vodi sigurno u grijeh).