Ako je zabranjeno pitanje zašto to samo znači da ne postoji realan odgovor na moje pitanje i da mogu postupiti kako me volja ili da me npr.boli trbuh ili glava a ja ne smijem postaviti pitanje zašto je to tako onda mogu svaki dan griješti i trpiti bolove ali to nije bit naravno nego postavljam pitanja zašto da bih nešto naučio ili shvatio dublje značenje nekog pitanja.

.
Drago društvo, napose Eleazaru, meni se čini je i ovo pitanje samo provokacija.
Eleazar odgovor ionako sam zna.
Eleazaru, zbog čega stalno TESTIRAŠ druge forumaše (barem to pokušavaš) također znaš odgovor, ovaj put samo ti.
.
U svakom slučaju vješto izbjegavaš činjenicu da je Isus podnio žrtvu da bi nas otkupio, da bi svojim trpljenjem i smrću (dakle sebe) prinjeo Ocu kao zadovoljštinu za sve naše ljudske grijehe. Za KRIVNJU!
I uz to nam je ostavio ispovijed( "Kojima otpustite bit će otpušteni...").
Koji je tebi jarac da od sebe praviš bedaka - jer ponavljam: odgovore, naslućujem ti sam jako dobro znaš.
Da, ZNAŠ da svaki grijeh jeste korak blizu vječne propasti. To znaš, je li tako?!! I što onda klepećeš o strahu kojeg bi sam izazvao prešućivanjem grijeha u ispovijedi (jer ni to ti ne vjerujem, samo stvaraš privid, pa bi za tebe i nas bilo pametnije da u buduće sve postaviš kao pretpostavku).
Mir i svako ti dobro, a mudrosti ponajviše.