Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon tra 27, 2026 14:04

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Pravila foruma

Ovdje možemo postavljati svoja pitanja u vezi katoličkog nauka i duhovnosti,
a odgovore će pokušati dati prije svega oni sa teološkim znanjem.
Pitanja neka budu konkretna i jasna, te u vezi onoga što je bitno za naše spasenje i duhovni rast.

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Lorna Byrne
PostPostano: Uto tra 30, 2013 17:45 

Pozdrav!
Zanima me da li je netko pročitao koju knjigu od Lorne Byrne o anđelima? Da li je preporučljivo čitati, kakvo je to štivo i ima li ikakve veze s kršćanstvom??? ne da mi se uopće započinjat s čitanjem ako je New Age u pitanju pa ako bi mi netko tko zna nešto o tome mogao preporučiti: da ili ne? :)
Hvala! :)

Vrh

Naslov: Re: Lorna Byrne
PostPostano: Uto tra 30, 2013 20:36 
Administrator

Koliko vidim, oni koji su pročitali ne preporučaju knjigu jer navodno ti "anđeli" nisu usmjereni na Boga, povezuju je sa pokojnim bratom, sve religije smatraju se dobrima, itd.

Ja bi se radije potrudio pa našao korisniju, katoličku literaturu za život.

Vrh

PostPostano: Uto tra 30, 2013 20:38 

Palacinka je napisao/la:
Pozdrav!
Zanima me da li je netko pročitao koju knjigu od Lorne Byrne o anđelima? Da li je preporučljivo čitati, kakvo je to štivo i ima li ikakve veze s kršćanstvom??? ne da mi se uopće započinjat s čitanjem ako je New Age u pitanju pa ako bi mi netko tko zna nešto o tome mogao preporučiti: da ili ne? :)
Hvala! :)

evo ukratko što o njoj kaže Hrvatski Areopag-Angelologija (nauka o anđelima) Lorne Byrne, daleko od ambicije da bude kršćanski pravovjerna, odiše newageovskim sinkretizmom, karakterističnim za srodna djela primljena „kanaliziranjem“ (N. D. Walsch, G. Johst, L. Royal). Moderni spiritizam, koji je cvao od konca osamnaestog do početka dvadesetog stoljeća, bio je usredotočen na komunikaciju s duhovima pokojnika. Razvojem suvremene tehnologije spiritizam nije nestao s pozornice svijeta, nego je doživio svoju preobrazbu. Osobito u ambijentu New agea, više na cijeni nisu mediji koji komuniciraju s dušama mrtvih, makar ni oni nisu skroz iščezli, nego radije mediji koji poruke „kanaliziraju“ od „letećih tanjura“ („tehnicizirani“ duhovi), duhova prirode (ekološko-poganski milje) ili anđela (nadreligijska duhovnost). Silver Raven Wolf, popularna američka vještica, usredotočena na vrbovanje djece i adolescenata u vještičarstvo, obraća se navedenom uzrastu riječima: „Stavite anđele, anđele i nadasve anđele, i mama i tata neće imati ništa za reći. Da, jer svi vole anđele. Zamisao je da anđeli nadilaze sve religije, štoviše, stvaraju mostove između različitih religija.“

Danas vlada manija za anđelima – upravo angelomanija. New age je iznjedrio mnogobrojne radionice za komunikaciju s anđelima, anđeoske igrice i kartice, kojima osvaja najmlađe, anđeoske talismane i amajlije, a nadasve brojnu literaturu koja smutnju unosi i u pobožne kršćanske duše. Tko danas želi napisati kakav bestseler, dobitna kombinacija glasi: anđeli! Lorna je dobro znala na koju kartu treba staviti ulog!

Vrh

PostPostano: Sri svi 01, 2013 12:20 

Super! Puno vam hvala na odgovorima!!! :-)
A mislim da ce i drugima koristiti. Hvala!

Vrh

PostPostano: Sub kol 10, 2013 10:03 

Pročitala sam knjigu, meni je odlična. Razlog zašto ona ne nameće svoju religiju je to što želi pozvati sve ljude, jer svi ljudi imaju anđele, ne samo katolici. U tome je stvar, ali i na kraju ipak ona jako lijepo prikazuje Mariju. Meni je ta knjiga puno značila, sada više komuniciram sa svojim anđelom i jako mi pomaže. Svaka osoba ima anđela i mislim da je to najvažnija poruka knjige i oni nam žele pomoći, Bog ih je nama dao da nam uvijek pomažu i nama bi sve bilo puno lakše da to znamo i koristimo. Danas nitko uopće ne priča o tome, koliko je ljudi uopće svjesno da anđeli postoje, koliko ljudi ih moli za pomoć. Premalo! Zato i potreba za tom knjigom. Sigurno i puno ljudi ima iskustva sa anđelima, a da toga nisu svjesni. Recimo kad imam instinkt da nešto učiniš ili nekamo odeš, ali ne znaš zašto. Imaš neki predosjećaj. Anđeli nam češto šapći, ali ih treba znati čuti i osjetiti.

Vrh

PostPostano: Ned kol 11, 2013 12:43 

teo je napisao/la:
evo ukratko što o njoj kaže Hrvatski Areopag-Angelologija (nauka o anđelima) Lorne Byrne, daleko od ambicije da bude kršćanski pravovjerna, odiše newageovskim sinkretizmom, karakterističnim za srodna djela primljena „kanaliziranjem“ (N. D. Walsch, G. Johst, L. Royal). Moderni spiritizam, koji je cvao od konca osamnaestog do početka dvadesetog stoljeća, bio je usredotočen na komunikaciju s duhovima pokojnika. Razvojem suvremene tehnologije spiritizam nije nestao s pozornice svijeta, nego je doživio svoju preobrazbu. Osobito u ambijentu New agea, više na cijeni nisu mediji koji komuniciraju s dušama mrtvih, makar ni oni nisu skroz iščezli, nego radije mediji koji poruke „kanaliziraju“ od „letećih tanjura“ („tehnicizirani“ duhovi), duhova prirode (ekološko-poganski milje) ili anđela (nadreligijska duhovnost). Silver Raven Wolf, popularna američka vještica, usredotočena na vrbovanje djece i adolescenata u vještičarstvo, obraća se navedenom uzrastu riječima: „Stavite anđele, anđele i nadasve anđele, i mama i tata neće imati ništa za reći. Da, jer svi vole anđele. Zamisao je da anđeli nadilaze sve religije, štoviše, stvaraju mostove između različitih religija.“

Danas vlada manija za anđelima – upravo angelomanija. New age je iznjedrio mnogobrojne radionice za komunikaciju s anđelima, anđeoske igrice i kartice, kojima osvaja najmlađe, anđeoske talismane i amajlije, a nadasve brojnu literaturu koja smutnju unosi i u pobožne kršćanske duše. Tko danas želi napisati kakav bestseler, dobitna kombinacija glasi: anđeli! Lorna je dobro znala na koju kartu treba staviti ulog!

Slažem se s ovim komentarom, evo i opširno:
http://www.areopag.hr/postmoderna-angelomanija/

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata