Palacinka je napisao/la:
Pozdrav!
Zanima me da li je netko pročitao koju knjigu od Lorne Byrne o anđelima? Da li je preporučljivo čitati, kakvo je to štivo i ima li ikakve veze s kršćanstvom??? ne da mi se uopće započinjat s čitanjem ako je New Age u pitanju pa ako bi mi netko tko zna nešto o tome mogao preporučiti: da ili ne?

Hvala!

evo ukratko što o njoj kaže Hrvatski Areopag-Angelologija (nauka o anđelima) Lorne Byrne, daleko od ambicije da bude kršćanski pravovjerna, odiše newageovskim sinkretizmom, karakterističnim za srodna djela primljena „kanaliziranjem“ (N. D. Walsch, G. Johst, L. Royal). Moderni spiritizam, koji je cvao od konca osamnaestog do početka dvadesetog stoljeća, bio je usredotočen na komunikaciju s duhovima pokojnika. Razvojem suvremene tehnologije spiritizam nije nestao s pozornice svijeta, nego je doživio svoju preobrazbu. Osobito u ambijentu New agea, više na cijeni nisu mediji koji komuniciraju s dušama mrtvih, makar ni oni nisu skroz iščezli, nego radije mediji koji poruke „kanaliziraju“ od „letećih tanjura“ („tehnicizirani“ duhovi), duhova prirode (ekološko-poganski milje) ili anđela (nadreligijska duhovnost). Silver Raven Wolf, popularna američka vještica, usredotočena na vrbovanje djece i adolescenata u vještičarstvo, obraća se navedenom uzrastu riječima: „Stavite anđele, anđele i nadasve anđele, i mama i tata neće imati ništa za reći. Da, jer svi vole anđele. Zamisao je da anđeli nadilaze sve religije, štoviše, stvaraju mostove između različitih religija.“
Danas vlada manija za anđelima – upravo angelomanija. New age je iznjedrio mnogobrojne radionice za komunikaciju s anđelima, anđeoske igrice i kartice, kojima osvaja najmlađe, anđeoske talismane i amajlije, a nadasve brojnu literaturu koja smutnju unosi i u pobožne kršćanske duše. Tko danas želi napisati kakav bestseler, dobitna kombinacija glasi: anđeli! Lorna je dobro znala na koju kartu treba staviti ulog!